Vinduer pris | Find prisen på nye vinduer her

Brug for nye vinduer? Læs vores guide inden du køber nye vinduer, så du er sikker på, at du træffer det rigtige valg. Få også 3 tilbud, så du er sikker på at vælge den bedste pris til dit projekt.

Er det på tide at få skiftet ældre vinduer til nye energivenlige vinduer i din bolig, er det rart at vide hvad det vil koste. Der foreligger både en udgift til selve vinduet og til monteringen, hvis du har behov for hjælp til dette. Eventuelt kan der også være en udgift til en professionel opmåling som foretages af autoriserede montører. 

Særligt ved topstyrede vinduer kan det være nødvendigt med personlig rådgivning og professionel hjælp, idet de kan være sværere at opmåle til, tilpasse og færdigmontere.

Priser på vinduer varierer efter materialevalg, størrelse og type

Nye vinduer og døre findes i flere farver, materialer og typer samt i mange størrelser. Dertil kommer vinduer efter mål. De nyeste designs vil oftest være dyrere, ligesom vinduer af høj kvalitet vil. 

Har vinduer sprosser, fx dannebrogsvinduer eller bondehusvinduer, er det en terrassedør med glasfelter eller har vinduerne vippefunktion, vil dette alle være faktorer som trækker prisen op. 

Derfor koster nye vinduer vidt forskellige priser, fordi der er mange valg at træffe. 

De billigste har 2 lag glas, men disse bruges ikke til helårshuse. Her skal du i stedet kigge efter 3 lags glas.

De mest bekostelige vinduer er topstyrede vinduer, som fx Velux vippevinduer samt meget store vinduer. Dertil kommer prisen for montering. 

Når du køber nye vinduer, skal du således altid beregne montage oveni, medmindre du kan klare opgaven med montage selv. 

Der er mange forskellige typer vinduer at vælge imellem.

Priseksempler på nye vinduer

Skal du købe nye vinduer kan det måske hjælpe at vide hvad forskellige typer vinduer og døre koster.

Se priser på udskiftning af et utæt vindue og se en række priseksempler på en årlig besparelse ved udskiftning af ældre, ofte utætte, enheder.

Find den rigtige til dit projekt – Få 3 byggetilbyd i dag

Nemt,hurtigt og gratis • Over 520.000 formidlede opgaver • Håndværkere i hele landet

Hvornår skal du udskifte vinduer og døre?

Er der råd og utæthed i dine vinduer og døre, og hvis du oplever udfordringer med kondens, er det på tide at få kigget på, om der skal laves udskiftninger til nye vinduer og døre. 

Et vindue som produceres i dag, er med minimal vedligeholdelse og lavet i vejrbestandige materialer, og er energirigtige vinduer. 

Vælger du træ/alu vinduet, vil der dog altid være vedligehold af træet på den indvendige side. 

Vinduer af træ

Nogle vil mene, at rigtige vinduer, er de klassiske vinduer i træ. Disse er dog traditionelt set også de vinduer som med tiden skal skiftes, fordi der går råd i træet. 

Ved god vedligehold, kan nye trævinduer dog holde i mange år. 

Dannes der kondens i vinduer, ofte på grund af et dårligt indeklima, vil der med tiden opstå råd og svamp. 

De forhold som et vindue placeres i, er derfor også afgørende for, hvor længe døre, energivinduer og andre materialer holder. 

Vinduer i dag, er ofte en kombination af træ-alu, hvor der er træ indvendigt i vinduet, og aluminium på ydersiden. Alle vinduer i træ/alu giver mindre vedligehold.

Vinduer af aluminium

Alu vinduer er et af de mest brugte typer vinduer i nyere tid. Det skyldes primært levetiden. Dertil kommer, at en enhed i aluminium ofte har et look som passer godt til moderne byggeri. Om man så vælger alu på både inder og yderside eller træ/alu kombination, er op til øjet der beskuer (og som skal vedligeholde).

Vinduer af plast

Vil du gerne have billige plastvinduer eller døre, er det en god ide at kigge efter de gode tilbud. Ofte får du, ved tilbud på vinduer, den bedste pris på nye energivinduer, ved at vælge dem af plastik. Nogle vil måske mene, at den type vindue skorter på æstetikken, særligt i ældre huse. Prisen kan dog sagtens tale for at bruge dem alligevel. 

Ved udskiftning til energirigtige plastvinduer kan du spare mange penge. 

Et plastvindue i str 1100 mm x 1200 mm koster cirka 800 kr mindre end et træ/alu vindue.

Et moderne vindue er et energirigtigt vindue

Energivenlige vinduer og døre findes i alle priser og kvaliteter. 

Langt de fleste døre-vinduer på markedet er i dag energirigtige. Dog kan du stadig finde et vindue med 2 lag glas – sådanne er beregnet til fritidsboliger og bruges derfor ikke til helårsbyggeri, hvor 3 lags glas er påkrævet.

3 lags glas

Det mest energivenlige vindue, er det med det mindste glasareal og med 3 lags glas. Det betyder, at terrassedøre er mindre energivenlige end en dør uden glas og at et stort glasvindue er mindre energivenligt. Det betyder dog også, at alle størrelser glaspartier er mere energivenlige hvis der er 3 lags glas frem for 2.

Termoruder

Har du fået monteret termoruder, kan en del varmetab, som sker gennem glas, hentes hjem på varmeregningen. Montering af termoglas er generelt godt  – især hvis dit hus har problemer med utætheder og manglende isolering i vægge, gulve og lofter.

Ovenlysvinduer er gode til energioptimering

Vil du gerne energioptimere derhjemme og udskifte til nye moderne vinduer, som også er energirigtige vinduer, kan du vælge at få monteret ovenlysvinduer. Dels hjælper de med at varme din bolig op med solens lys, og dels skaber de så meget lys i din bolig, at du bruger mindre strøm på belysning. 

Du kan derfor se frem til en årlig energibesparelse på dit varme og elforbrug med ovenlys. 

Energitilskuddet er væk

For ikke længe siden var der både energitilskud og skattefradrag at hente for at udskifte et gammelt vindue med et nyt. Dette er desværre ikke længere en mulighed, hvorfor din pris på nye vinduer i dag, er større end med tilskud. 

Dine muligheder for energibesparelser gør det dog stadig til en god idé, at få energioptimeret med udskiftning til nye enheder. 

Se eksempler på årlige besparelser

Boligmesteren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere