Ny altan? | Hvad koster det? Sammenlign priser og få tilbud

På jagt efter at få etableret en ny altan?
Indhent 3 tilbud på din nye altan her, for at sikre den bedste pris!

Drømmer I om en altan til jeres lejlighed? Der findes mange forskellige slags altaner, men hvad koster de, og hvilken type altan passer bedst til jeres bolig? Hvor stor skal altanen være? Hvordan får man tilladelse til at bygge en altan? Spørgsmålene er mange, men vi har svarene her, så du kan orientere dig, inden du påbegynder konstruktionen af din nye altan.
Det er rart at kunne komme udenfor, selvom man er hjemme. Rart lige at kunne gå ud for både at trække vejret og tjekke vejret, selv i vinterhalvåret. Om sommeren er det genialt at kunne sidde på altanen og spise, læse en bog og så videre. Der er mange gode grunde til at anskaffe sig en altan.

Hvad koster en altan? 

Priseksempel:
En normal altan koster 100.000 – 150.000 kr. Den endelige pris på din altan afhænger af en masse faktorer. Hvis du for eksempel vælger stål i stedet for aluminium til konstruktionen, stiger prisen. Samtidig er der en række tilvalg i forhold til blandt andet gelænder, og der kan være ting med den sidste finish, hvis du vil have trægulv.

En altan er en god investering

En altan er faktisk en rigtig god investering. Dit altanprojekt medfører en række udgifter, men samtidig forøger det lejligheden eller husets værdi betragteligt. Som minimum vil værdien blive forøget med det beløb, du investerer i projektet. Så hvis du på et tidspunkt sælger boligen, får du udgifterne til altanen dækket ind. Ofte vil der endda være en ekstra gevinst. 

Nye altaner skal godkendes af kommunen 

Hvad enten du bor i ejer- eller andelslejlighed, skal foreningens bestyrelse tage stilling til opsætning af altaner. Foreningen kan beslutte at købe altaner til mange lejligheder, så der på den måde opnås en besparelse for alle. Altanerne skal i dette tilfælde være i hvert fald næsten ens hos alle beboere, selvom der måske godt kan aftales visse variationer.

Uanset hvilket projekt foreningen beslutter sig for, skal der laves tegninger og udføres beregninger, som skal godkendes hos kommunen. Disse beregninger skal selvfølgelig blandt andet inkludere materialevalg, for eksempel valget mellem stål og aluminium. På kommunen vurderer de både sikkerhed, holdbarhed og æstetik. Stål er stærkest.

Hyr professionelle fagfolk

Men hvilken slags altan skal det være? Hvor stor skal den være? Hvor stor den være? Hvilke materialer er de bedste, hvilke er de billigste? Spørgsmålene viser, at det er bedst at få fat i en professionel, et firma med erfaring i at opsætte altaner. Du må hyre nogle folk til montering, og de skal rådgive dig om materialevalg, størrelse, lovgivning og så videre.

Få 3 gratis tilbud på etablering af ny altan

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på etablering af ny altan – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Altanen skal monteres af et professionelt firma, der er godkendt til at opsætte altaner. Til opsætningen kræves normalt en speciel mobilkran, og det er blandt andet dette, der giver mængderabat. Der kan opnås virkelig fair priser på opsætning af nye altaner, når der indgås aftaler om en større mængde. I står stærkt som forening og kan måske forhandle om prisen.

Indhent flere tilbud

Mange firmaer har konkurrencedygtige priser generelt. Alligevel kan det betale sig at hente tilbud fra flere steder, og her skal du huske, at der er mange ting at tage stilling til. Hele processen med dit nye altanprojekt – fra projektering, over byggetilladelse, montering, indtil du når drømmen og kan sætte dig på dine nye, ekstra kvadratmeter – kræver rådgivning.

Få rådgivning om din nye altan

Det firma, du vælger til dit projekt, skal selvfølgelig rådgive dig, og de skal være dig behjælpelig under hele forløbet. Det drejer sig om mange penge, og der er meget at tage højde for. Der skal vælges mellem forskellige materialer, altanens vægt og størrelse skal bestemmes, og der skal søges byggetilladelse hos kommunen. Du har brug for vejledning.

En ny altan kan give din bolig både mere lys, luft og plads. Den gennemsnitlige altan, på 1.5 X 3 meter giver dig plads nok til at kunne sidde derude, i hvert fald to personer. Den franske og den spanske altan tilbyder også lys og luft, og så er de billige at bygge. Tagterrassen er alternativet for dig, der er så heldig at bo øverst, så du kan brede dig alene.

Hvad koster en altan i forskellige typer?

Der findes mange forskellige typer altaner, for eksempel en fransk altan og en spansk altan. Samtidig er det nødvendigt at vælge de rigtige materialer, og størrelsen af altanen skal fastsættes. Alt dette vil selvfølgelig også påvirke prisen. En række faktorer bestemmer den endelige pris, også for eksempel antallet af altaner, der skal laves. Der er mængderabat.

Følgende altaner er de mest almindelige varianter:

  • Normal altan, monteret på muren
  • Den spanske altan, en lille balkon
  • Fransk altan, dobbeltdør med rækværk
  • Tagaltan, terrassen på taget
  • Altan på søjler

Prisen på de forskellige varianter afhænger af mange ting, blandt andet af materialevalg, størrelse, vægt og så videre. Men generelt gælder det, at den franske altan er den billigste, dernæst den spanske, så den normale – alt efter størrelse og kvalitet, og til sidst tag-altanen, igen alt efter format, materialevalg, tilbehør og så videre.

Normal altan

En typisk altan, altså en standard-altan, måler normalt 1.5 X 3 meter. Det er ikke nogen stor altan, men den opfylder behovene hos de fleste mennesker, i hvert fald hvis du bor alene eller sammen med din partner. Er I en familie med flere medlemmer, vil I nok gerne have en større altan, hvis det altså er muligt i jeres lejlighed, det vil sige i bygningen, hvor I bor.

Spansk altan

Altaner findes af mange slags. En altan er ikke bare en altan. Din nye altan kan for eksempel også være en spansk altan. En spansk altan minder jo om den franske altan, forstået på den måde, at du åbner din to-fags-dør indad, men hvor den franske blot har gelænderet i åbningen, har den spanske altan en lille balkon uden for.

Fransk altan

En relativt prisbillig altan er en fransk altan. Franske altaner er jo den slags, hvor du åbner dine to-fags-døre indad, og så har du et rækværk nederst i døråbningen. Rækværket kan udføres på flere måder, og det kan være smukt i sig selv. Denne type altan er måske knap nok en egentlig altan, fordi du ikke kan gå udenfor. Men du får en stor åbning ud til det fri.

Tagaltan

En særlig mulighed er at få bygget en tagaltan. En tagaltan vil reelt sige en terrasse. Hvis du bor på øverste etage, har du måske mulighed for at etablere en terrasse på taget. I denne situation må du igen spørge ejer- eller andelsforening om reglerne, og du må henvende dig til kommunen for at få byggetilladelse. Det er i alle tilfælde arbejdet værd.

Skal du også have udskiftet altandøre?

En af de dyre poster i budgettet er selvfølgelig, hvis du skal have nyt vindue og nye døre i forbindelse med altanen. En ny altan kræver ofte en vis ombygning, hvor eksisterende vinduer skal flyttes eller udskiftes, og du skal jo i alle tilfælde have en altandør. Normalt vil de fleste foretrække en altandør i to fag, så der virkelig kan åbnes ud til det fri.

Den standard terrassedør koster ca. mellem 5-10.000 kr., og ønsker du en dobbeltdør, skal du give ca. det dobbelte, men hvis du fra start af ved, at du skal have lavet en dør, så tilføj det i beskrivelsen af dit tilbud, og få et samlet tilbud på projektet. 

Det æstetiske ved en ny altan

Når du skal vælge ny altan, er det selvfølgelig nødvendigt at indpasse din altan i den eksisterende etageejendom. Alle altaner påvirker det udtryk, som huset har. En altan kan virke forkert på bygningen, men en altan kan også give huset et nyt og friskt udseende. Dit altanprojekt skal i alle tilfælde gennem en proces for godkendelse.

Flere altaner af samme slags, monteret på samme bygning, giver selvsagt en stor besparelse til hver enkelt beboer. Dette betyder imidlertid ikke, at du ikke kan give din nye altan dit eget personlige præg. Når først den nye altan er monteret, bestemmer du i al fald selv, hvordan den skal indrettes og dekoreres indvendigt.

Forfrisker gadebilledet

Den spanske altan er perfekt til at stille potteplanter, og det giver et løft både til din lejlighed og samtidig til hele bygningen. Det er flot fra gaden at se en ejendom med spanske altaner, hvor blomsterne sætter farver på huset. Mange danskere kender spanske gader med de små balkoner med blomster. Den slags fungerer også i Danmark, i hvert fald en del af året.

Boligmesteren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere