Vinduesmaling test (2022) → De bedste vinduesmalinger til boligen (STOR GUIDE)

Der findes mange forskellige typer af vinduesmalinger på markedet, men hvilke type vinduesmaling er egentlig den bedste? Dét kan du finde svaret på i denne vinduesmaling test, da vi har samlet en oversigt over de 6 bedste vinduesmalinger netop nu. Vores testvinder er en Gori 608 vinduesmaling base 30, og du kan derfor udmærket gå efter denne, hvis du vil have en type vinduesmaling, der passer til de fleste formål.

Alle produkter i denne test er dog investeringen værd, så du kan frit vælge en af de andre på listen, hvis du ikke føler, at varianten fra Gori er helt det du leder efter. Hvis du er helt på bar bund, kan du endda få hjælp til valg af den rette vinduesmaling senere i artiklen.

#1 Gori 608 vinduesmaling base 30 – Den bedste vinduesmaling

Du kan ikke gå galt i byen med denne dækkende maling fra Gori, da den kan benyttes til både den indvendige og udvendige side af vinduer og døre. Produktet kan købes i et hav af farver og dækker optimalt. Derudover indeholder malingen Teflon og olie, som gør malingen snavs- og smudsafvisende, samt beskytter farven mod at blive falmet af solens UV-stråler.

 • Mulighed for at vælge malingen i alle dækkende farver fra Goris farvekort
 • Akrylbaseret maling med olie og teflon får den til at virke snavs- og smudsafvisende
 • Kan benyttes på både indvendige og udvendige døre og vinduer
 • Virker hurtigtørrende grundet en cremet konsistens – der også sikrer let påføring

Derfor skal du vælge en Gori 608 vinduesmaling base 30

Hvis du gerne vil have fingrene i en vinduesmaling af den bedste kvalitet, så skal du investere i denne træbeskyttelse og -maling fra mærket Gori. Produktet er en dækkende base, der kan bestilles hjem i et hav af farver. Du har nemlig mulighed for at blande basen med alle farver fra Goris farvekort. Det er altså kun dig selv, der sætter grænser. En klar fordel ved denne vinduesmaling er, at du har mulighed for at benytte den på både indvendige og udvendige døre og vinduer. 

Produktet kan benyttes på træ, der er grundet, vacuumimprægneret eller tidligere malerbehandlet. Du kan altså benytte den samme maling til flere formål og steder i hjemmet. Denne maling fra Gori har desuden en cremet konsistens og er hurtigtørrende. Dette sikrer dig en maling, der er let at påføre og hvor du ikke skal vente for længe med at vaske næste lag.

Som en ekstra bonus er denne maling akrylbaseret med olie og teflon forstærket. Dette sikrer dig en maling, der virker snavs-, smuds- og vandafvisende. Olien sørger desuden for at beskytte træmaterialet indefra, mens akrylet lægger sig på overfladen og beskytter træet og malingen mod solens UV stråler. Dette er altså en ideel træbeskyttelse. Formlen garanterer dig en vinduesmaling, der kan holde i mange år fremover.

Produktdetaljer

 • Farve: Vælg mellem alle dækkende farver fra Goris farvekort 
 • Indhold: Vælg mellem 0,75 eller 2,25 liter
 • Rækkeevne: Mellem 8 og 10 m2 per liter
 • Berøringstør: 1 time
 • Overmalbar: 4 timer

#2 B&J 854 Cover Plus Vinduesmaling – En god vandfortyndbar udendørs vinduesmaling

Denne vinduesmaling fra mærket B&J er udviklet på basis af vandbaseret akryl. Dette gør malingen vandfortyndbar, så du kan benytte mindre maling på et større areal. Du får dog stadig en forrygende dækning. Produktet er ideel til brug på udendørs materialer, da det beskytter mod solens stråler og vedligeholder træværk grundet dets indhold af olie.

 • Fremstillet af vandbaseret akryl, så det er muligt at fortynde malingen med vand
 • Ideel til brug udendørs, hvor den beskytter og plejer vinduesrammer og yderdøre
 • Tilsat mug og skimmelhindrende midler, så du ikke oplever begroninger i overfladen
 • Er en yderst robust og slidstærk maling, der kan holde i mange år fremover

Derfor skal du vælge en B&J 854 Cover Plus Vinduesmaling

Hvis du leder efter en ideel vinduesmaling til vinduer og yderdøre, som har en god dækkeevne og beskytter materialerne, så skal du se nærmere på denne vinduesmaling fra B&J. Produktet er en specialudviklet maling med en basis af vandbaseret akryl. Dette gør det muligt for dig at fortynde malingen med vand, hvis du have den til at række længere. Du skal desuden ikke være nervøs for, at du går på kompromis med dækkeevne eller udseende, blot fordi du fortynder malingen – den er nemlig af høj kvalitet.

Du kan være sikker på, at dine træoverflader får en vejrbestandig overflade, når du maler dem med denne vinduesmaling. Malingen er fremstillet med olie og akryl, hvilket beskytter materialet mod solens UV stråler og giver pleje til træværket. Grundet sit høje olieindhold, vil denne olie desuden ikke klæbe. Derudover indeholder produktet også mug- og skimmelhindrende midler, hvilket resulterer i en mindre sandsynlighed for begroninger i overfladen.

Andre fordele ved at vælge denne vinduesmaling fra B&J er, at produktet er robust og slidstærk, også i fortyndet tilstand, hvilket sikrer en lang holdbarhed. Produktet dækker desuden godt, og vil ikke løbe af kanter. Du kan hurtigt male flere lag, da malingen er hurtigtørrende. Den er således overmalbar efter blot 12 timer og har en tørretid på mellem 2 og 4 timer.

Produktdetaljer

 • Farve: Kan tones i alle farver fra DecoFarvers farvekollektioner
 • Indhold: Vælg mellem 0,9 og 2,7 liter
 • Rækkeevne: Cirka 8 m2 per liter
 • Tørretid: Mellem 2 og 4 timer
 • Overmalbar: Efter cirka 12 timer

#3 Jotun Demidekk Ultimate Vinduesmaling – Den bedste vinduesmaling til flere overflader

Du behøver ikke at investere i andre typer af malinger end denne variant fra mærket Jotun, når du skal have opfrisket dit udendørsområde. Produktet kan nemlig ikke blot bruges på vinduer og døre, men også på havemøbler, tagrender, nedløbsrør o.l. Lige netop denne maling har også en god farve- og glansholdbarhed, så den kræver minimal vedligeholdelse.

 • Kan benyttes til flere udendørs overflader af høvlet træ, metal eller plastik
 • Har en solid farve- og glansholdbarhed, hvorfor vedligeholdelsen er på et minimum
 • Virker hurtigtørrende og kan derfor males over efter blot 6 timer

Derfor skal du vælge en Jotun Demidekk Ultimate Vinduesmaling

Leder du efter en vinduesmaling, der ikke kun kan benyttes til vinduer og døre, men også til andre materialer? I så fald skal du investere i denne variant fra mærket Jotun. Deres Ultimate Vinduesmaling har nemlig fortjent sit navn, da den kan benyttes på flere forskellige overflader. Du har således mulighed for at benytte produktet på overflader af høvlet træ, heriblandt vinduer, døre, havemøbler o.l., samt på rustbeskyttede tagrender eller nedløbsrør af metal eller plast. 

Som en ekstra bonus har du mulighed for at benytte malingen både indendørs og udendørs, hvis behovet skulle opstå. Så du skal altså ikke ud og have fat i flere beholdere med maling, men kan blot nøjes med denne variant. Produktet er udviklet til at være lugtsvag, så det ikke virker for gennemtrængende indendørs. Derudover har det en hurtig tørretid på blot to timer, men kan allerede males over efter 6 timer.

Produktet har en optimal slidstyrke og holdbarhed, hvorfor det ikke kræver regelmæssig vedligeholdelse. Dækkeevnen er også i top og så flyder malingen godt sammen, så du får et pænt resultat, uanset hvor du maler. Både farven og glansen vil forblive flot gennem årene.

Produktdetaljer

 • Farve: Kan tones i alle farver fra DecoFarvers farvekollektioner
 • Indhold: Vælg mellem 0,68 eller 2,7 liter
 • Rækkeevne: Cirka 8 m2 per liter
 • Berøringstør: Mellem 2 og 4 timer
 • Overmalbar: Efter cirka 6 timer

#4 Dinova Premium Ventilak Vinduesmaling – Multifunktionel vinduesmaling af høj kvalitet

Denne vinduesmaling fra Dinova er ideel til dig, der gerne vil have én samlet løsning, når du skal male dit træværk eller andre overflader. Produktet er udviklet til både at kunne bruges som grund, mellem eller slutmaling. Derudover er malingen desuden fremstillet med PU-Aqua teknologi, der sikrer en god dækning, selv på kanter.

 • Udviklet til både at kunne bruges som grunder, mellem- eller slutmaling
 • PU-Aqua teknologi sikrer, at malingen flyder optimalt og har en god dækning
 • Mulighed for at benytte malingen på træ, grundet metal og hård PVC

Derfor skal du vælge en Dinova Premium Ventilak Vinduesmaling

Der er flere gode grunde til at investere i denne vinduesmaling fra Dinova. Først og fremmest skal du ikke tænke over at skulle investere i andre typer af malinger, når du benytter Dinovas Premium Ventilak Vinduesmaling, da den kan benyttes som både grunder, mellem- og slutmaling. Dette skyldes en unik sammensætning, som er med til at gøre malerarbejdet en del nemmere end tidligere.

Det er muligt at give flere overflader en behandling med denne maling. Det skyldes, at det er en vandbaseret maling udviklet med den nyeste PU-Aqua teknologi. Dette sikrer en optimal dækkeevne og god flydning på flere overflader. Du kan desuden være sikker på, at malingen ikke løber af på kanter. Det er muligt at benytte denne maling både indendørs og udendørs. Den kan bruges på træværk, grundet metal og hård PVC materiale. Du kan altså hurtigt få opfrisket alle områder i huset med denne maling.

Grundet sit høje pigmentindhold og diverse bindemidler i høj kvalitet skal du ikke tænke alt for meget over vedligeholdelse. Denne maling har nemlig lange vedligeholdelsesintervaller, da den trænger ekstra godt ind i træværket. Du kan tone malingen i mange farver og nuancer, så du kan få dine møbler og udhæng i lige den farve, som du ønsker.

Produktdetaljer

 • Farve: Kan tones i tusindvis af farver og nuancer
 • Indhold: Vælg mellem 2,5 liter
 • Rækkeevne: Mellem 8 og 10 m2 per liter
 • Berøringstør: Mellem 2 og 3 timer
 • Overmalbar: Efter cirka 12 timer

#5 B&J 876 Cover IT Oliemaling – En god udendørs maling med halvblank glans og fugtafvisende egenskaber

Med denne oliebaserede vinduesmaling behøver du ikke bekymre dig om fugtskader på dine materialer, da den er udviklet med fugtafvisende egenskaber. Malingen er baseret på fede alkydolier, hvilket sikrer en god indtrængning og vedhæftning til underlaget. Dette gør også lige netop denne maling ideel til farveskift. Den har dog en lidt lang tørretid for overmaling.

 • Oliebaseret med fede alkydolier sikrer optimal indtrængning og vedhæftning
 • Har en flot halvblank glans, er slidstærk og virker fugtafvisende
 • Kan benyttes på både nye og tidligere oliebehandlede overflader, samt stål

Derfor skal du vælge en B&J 876 Cover IT Oliemaling

Vil du gerne have en maling med en halvblank glans, der er ideel til brug ved farveskift på diverse overflader? Så vil vi anbefale dig at se nærmere på denne maling fra B&J. Produktet er en klassisk terpentinbaseret udendørsmaling, der er baseret på fede alkydolier. Dette sikrer en god indtrængning og vedhæftning til underlaget. Samtidig har produktet en høj dækkeevne, hvilket gør den ideel til kulørskift. Den vil nemlig fuldstændig dække den gamle behandling for at sikre et bedre resultat.

Ingredienserne sikrer desuden, at denne maling kan benyttes på både nye og tidligere oliebehandlede overflader, samt stål behandlet med rustbeskyttelse. Det er altså muligt at benytte den på alt fra træfacader, vinduer og døre til flere dele af et hegn, rør o.l. Du kan vælge at bestille denne blanding i samtlige farver fra DecoFarvers kollektioner, så du bestemmer helt selv, hvilken nuance du ønsker at pifte hjemmet op med.

En anden klar fordel ved denne maling er, at den virker fugtafvisende. Af den grund kan malingen klare enhver form for vind og vejr, uden at tage skade. Kort sagt har den en slidstærk overflade, hvilket er en god ting for vinduesmalinger at have. Du skal dog huske at sætte lidt tid af til at male overflader med denne oliemaling, da den har en lidt længere tørringstid. Det tager godt og vel 6 timer for den at tørre, men den er først overmalbar efter et døgn.

Produktdetaljer

 • Farve: Kan tones i alle farver fra DecoFarvers farvekollektioner
 • Indhold: Vælg mellem 0,9 eller 2,7 liter
 • Rækkeevne: Cirka 8 m2 per liter
 • Berøringstør: Mellem 6 og 8 timer
 • Overmalbar: Efter cirka 24 timer

#6 B&J 754 Cover IT Vinduesmaling – Forstærket vinduesmaling, der beskytter mod vand og snavs

Denne maling er en blanding af olie- og akrylmaling, og har derfor egenskaber til både at pleje træværket og virker beskyttende mod vand og snavs på diverse overflader. Malingen har desuden en flot sammenflydning, hvilket sikrer en jævn overflade med en god kulørbestandighed. Det er muligt at benytte malingen både indvendig og udvendig. 

 • Beskytter overfladen mod vand, snavs og sol for et pænere resultat over længere tid
 • Giver en form for træbeskyttelse til træet grundet opbygningen med olie
 • Optimal sammenflydning og vedhæftning sikrer en jævn overflade

Derfor skal du vælge en B&J 754 Cover IT Vinduesmaling

Vil du gerne investere i en vinduesmaling, som med garanti sikrer dig en jævn overflade, selv over tid? I så fald skal du kaste blikket på denne Cover IT Vinduesmaling fra Beck & Jørgensen. Malingen har en god vedhæftning og flot sammenflydning, selv på tidligere behandlede overflader. Dette sikrer en jævn og glat overflade med en god kulørbestandighed. Du vælger desuden selv, hvilken farve du vil have din overflade malet i, da denne maling kan tones i enhver farve og nuance fra DekoFarvers farvekollektioner.

En anden stor årsag til at investere i denne vinduesmaling er, at den yder træbeskyttelse til alle produkter af træ, da den er fremstillet med olie. Olien trænger optimalt ind i træet for at yde mest mulig pleje. Derudover indeholder formlen også akryl, hvilket lægger sig i overfladen og hjælper med at beskytte overfladen og malingen mod solens stråler. Og som om dette ikke var nok, så er malingen også udviklet med diverse midler, der beskytter overfladen og malingen mod vand og snavs.

Som du kan læse ud fra ovenstående, vil du altså få en god maling, der kan holde til lidt af hvert, hvis du investerer i denne variant. Du har desuden mulighed for at benytte denne vinduesmaling både indendørs og udendørs. Den er særligt ideel til vinduer og døre, der enten er grundede, vakuumimprægneret eller malerbehandlet.

Produktdetaljer

 • Farve: Kan tones i alle farver fra DecoFarvers farvekollektioner
 • Indhold: Vælg mellem 0,9 og 2,7 liter
 • Rækkeevne: Cirka 8 m2 per liter
 • Berøringstør: 2 til 4 timer
 • Overmalbar: Efter cirka 12 timer

Guide til køb af vinduesmaling

I denne test har du kunne læse om de typer af produkter, der har klaret bedst i test. Du kan altså være sikker på, at du vil få en af de bedste malinger på markedet, hvis du vælger en af de ovenstående produkter. Men hvis du stadig er i tvivl om, hvordan du finder den bedste maling til dine vinduer, så skal du læse med i de nedenstående afsnit. Vi hjælper dig nemlig til at finde det bedste vinduesmaling tilbud, så du kan spare nogle penge på købet, og forklarer, hvad du skal fokusere på i købet af vinduesmaling.

Sådan vælger du den bedste vinduesmaling

Er du i tvivl om, hvad du skal lægge vægt på i købet af vinduesmaling? Herunder kan du læse vores bud på de vigtigste parametre, som sikrer, at du kommer hjem med den bedste maling til dine vinduer.

 • Størrelse / indhold: Du skal bl.a. undersøge, hvor meget maling du skal bruge – og dermed også, hvor store beholdere du skal købe. Det gavner intet at købe for meget maling, da det så blot går til spilde. På den anden side er der intet værre, end at stå og mangle maling til de sidste af vinduerne
 • Farvevalg: Tænk over hvilken farve, der vil klæde dit hjem – og om den pågældende farve kan dække den nuværende (hvis materialet har været farvet tidligere). Hvis du vælger en meget lys farve, kan det sagtens tænkes, at den skal have flere lag. Der er mange forskellige farver at vælge mellem til de fleste vinduesmalinger, så det er vigtigt, at du ikke fortaber dig i farvekollektionen. Find i stedet en farve, der passer til dit hus
 • Egenskaber: Det er en god ide at holde øje med malingens egenskaber. Ønsker du f.eks. en akrylmaling, oliebaseret variant eller måske du foretrækker en, der kan fortyndes? Du kan også kigge efter, om malingen er snavs- og vandafvisende, virker beskyttende (f.eks. i forhold til solens UV stråler eller som træbeskyttelse) o.l. Det er dog helt op til dig selv, hvad du foretrækker og ønsker at prioritere
 • Dækkeevne: Hold et vågent øje med produktets dækkeevne – denne udregnes i m2 per liter. Nogle malinger dækker kun et par m2 per liter, mens andre dækker meget mere. Det er en god maling, hvis den dækker omkring eller over 8 m2 per liter
 • Tørringstid / overmalbar: Hvis du ikke gider at vente på, at området tørrer efter at have malet det eller skal male flere lag, så kan det være en god ide at vælge en maling med en hurtig tørretid. Normalt vil tørretiden ligge omkring et par timer, men nogle malinger kræver længere tid. Tiden for hvornår du kan male et nyt lag skifter meget fra produkt til produkt – nogle kræver 4 til 6 timer, mens andre skal have lov at stå op til et døgn
 • Budget / pris: Der er ingen grund til at betale overpris for din maling. Af den grund kan du udmærket sætte et budget for, hvad du vil give for malingen. Og så er det altid en god ide at sammenligne priser på tværs af producenter og forhandlere, så du får købt produktet til den bedst mulige pris

Vinduesmaling indendørs eller vinduesmaling udendørs

Du skal være opmærksom på, at ikke alle typer af vinduesmaling kan benyttes både indendørs og udendørs. Af den grund er det vigtigt, at du holder et vågent øje med, hvad malingen kan benyttes til, så du ikke får købt en forkert variant. Det vil praktisk talt være spild af både penge og din tid, hvis du benytter en maling, der kun er udviklet til indendørsbrug, til udendørsbrug. Du risikerer nemlig, at malingen hurtigt skaller af eller bliver grim, da den ikke kan holde til belastningen fra vind og vejr.

Vi vil derfor anbefale dig at gøre dig nogle tanker om, hvor du skal bruge vinduesmalingen før du går i gang med at bestille maling hjem. På den måde kan du være sikker på, at du får bestilt den rette type fra start af. Hvis du skal male både ind- og udvendig, kan det sagtens betale sig at investere i en type maling, der kan benyttes til begge dele.

Find det bedste vinduesmaling tilbud

Der kan være stor forskel på prisen på maling, afhængigt af hvilken type maling du går efter. Vi vil ikke anbefale dig altid at tage den billigste variant, da denne muligvis ikke har den bedste dækkeevne eller holdbarhed. Samtidig er der ingen garanti for, at en dyr vinduesmaling er bedre end nogle billigere varianter.

Helt generelt skal du se på flere faktorer, når du ønsker at finde frem til det bedste vinduesmaling tilbud. Du skal sammenligne produkterne ud fra deres indhold i beholderen, dækkeevne i m2 per liter og deres holdbarhed (altså hvor slidstærke de er). Du sparer nemlig mest muligt, hvis du finder en maling, der dækker godt og kan holde i mange år uden regelmæssig vedligeholdelse. Det er desuden nemt at sammenligne priser og opbygninger af de forskellige malinger online hos diverse forhandlere. Og så er det bare med at slå til, når den maling, som du har blik på, bliver sat ned til et godt tilbud.

Sådan er denne vinduesmaling test udført

Til udarbejdelsen af denne vinduesmaling test har vi bl.a. undersøgt markedet for, hvilke produkter forbrugerne står bag og hvad diverse testkilder og eksperter har udtalt om de forskellige produkter. For os er forbrugernes udtalelser om produkterne og deres oplevelse med dem lige så vigtig som hvad eksperter og test magasiner mener om vinduesmalingerne. Det er trods alt forbrugerne, der har erfaring med, hvordan produktet virker i hverdagen – og deres holdbarhed over længere tid.

Andre måder at forskønne dit hjem på

Det at male træværk, f.eks. døre og vinduer, kan gøre en stor forskel for husets udseende. Det er dog ikke det eneste, der kan være med til at pifte et ældre hus lidt op. F.eks. kan en ny omgang maling af facaden også gøre en del. Derudover kan en rensning, algebehandling og eventuel maling af taget også give huset nyt liv. Du kan læse om, hvordan man udfører disse aspekter og hvordan du finder det bedste tilbud på projektet i diverse artikler på denne hjemmeside.

Du kan bl.a. læse mere om, hvordan en algebehandling af et tag foregår i vores artikel om emnet, som du finder her. I artiklen kan du bl.a. læse om fordelene ved at få foretage en sådan behandling med jævne mellemrum. Du kan også blive klogere på maling af tag, hvis du læser denne artikel. Dette er en god løsning til dig, der ønsker at skabe et gennemgående udtryk for hele huset.

Hvilken vinduesmaling er den bedste?

Vi har kåret en Gori 608 vinduesmaling base 30 som bedst i test, da den giver træbeskyttelse til døre og vinduer, har en optimal dækkeevne og er nem at bruge. Læs med og find den rette til dig.

Hvad skal jeg være opmærksom på i købet af vinduesmaling?

Du skal især være opmærksom på produktets dækkeevne i m2 per liter, tørringstiden, indholdet i beholderen og prisen. Derved får du den bedste maling til den bedste pris.

Hvordan kan jeg bedømme, om en vinduesmaling er et godt køb?

Vinduesmalingen skal gerne have en dækkeevne på cirka 8 m2 per liter (eller mere). Derudover skal den helst indeholde en form for træbeskyttelse og kunne holde i mange år med en jævn overflade.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere