Vinduer træ alu priser – find din pris her

I Danmark er der behov for modstandsdygtige vinduer og døre. Vejr og vind på den nordlige halvkugle kan være udfordrende, særligt i vinterhalvåret. Er vinduer af god kvalitet, kan de holde i mange år.

På vinduet skal særligt den udvendige del være vejrbestandig og kunne stå imod både regn, slud, sne, sol og vind. For at dette er muligt, er de fleste nye vinduer i danske boliger i dag lavet med aluminiumsoverflade.

I Danmark er der behov for modstandsdygtige vinduer og døre. Vejr og vind på den nordlige halvkugle kan være udfordrende, særligt i vinterhalvåret. Er vinduer af god kvalitet, kan de holde i mange år.

På vinduet skal særligt den udvendige del være vejrbestandig og kunne stå imod både regn, slud, sne, sol og vind. For at dette er muligt, er de fleste nye vinduer i danske boliger i dag lavet med aluminiumsoverflade.

Før i tiden var vinduer gerne i trækerne på begge sider. Er vinduer i træ på ydersiden, er der kortere levetid og mere vedligehold. Netop derfor laves de fleste vinduer nu af aluminium på ydersiden.

Læs mere om vinduer i træ/alu i artiklen her.  Du kan læse om energiklasser, priser og vedligeholdelse samt holdbarhed og montering.

Hvad er et træ og alu vindue?

Med træ/alu vinduer, er vinduer en kombination af aluminiumsmetal på ydersiden og træ på indersiden. Typisk kommer de i 3 lags glas, medmindre du aktivt fravælger det. 2 lags glas er kun anbefalelsesværdigt i sommerhuse eller andre fritidshuse eller udhuse mv., hvor der uagtet kvalitet af vinduerne, ikke kan opnås mindre varmetab eller bedre isolation ved at vælge 3 lag frem for 2. 

Træ/alu kræver minimal vedligeholdelse, i hvertfald på ydersiden og skal ikke males udvendigt for at bevare sin modstandsdygtighed. Vinduets kerne af træ/alu har nemlig aluminiumskerne på den udvendige side, og træ på den indvendige side. Således får du med denne type, en stærk ydre overflade og en pæn og æstetisk malet inderside. Er yderdøre eller vinduer af træ/alu får du desuden energirigtige ruder, som sikrer dig optimal isolering og minimalt varmetab gennem ruderne. 

Trævinduer kan også godt være energivinduer, men er modsat træ/alu vinduer ikke vedligeholdelsesfri. Med træmateriale følger vedligehold. Vil du gerne slippe for vedligeholdelse, kan det derfor godt svare sig at investere i alu-vinduer. 

Uanset materialet slipper du dog ikke for vinduespudsning.

Hvor længe holder træ/alu vinduer?

Vil du udskifte dine gamle vinduer til kernetræ med træ/alu, kan du regne med en holdbarhed på cirka 40 år, måske helt op til 60 år. Holdbarheden på nye energivinduer i træ/alu, forlænges hvis du vedligeholder dem med en afvaskning et par gange om året. Til holdbarhed hører også det omgivende miljø. Er vinduerne meget udsatte, fx mod vest uden læ, vil levetiden muligvis være kortere. 

Hvad koster træ/alu vinduer?

Aluvinduer er dyrere end fyrretræsvinduer (som de fleste trækernevinduer er). Prisen for aluvinduer afhænger dog af flere forskellige valg og tilvalg i stil, form og energievne. Vinduer i stilen “palæ” er eksempelvis dyrere end fastkarmsvinduer. Samtidig afgøres prisen fx også af antal lag. 

Herunder kan du se hvilke faktorer der spiller ind på prisen for træ/alu vinduer: 

 • Om det er fastkarm eller palævinduer
 • Hvor mange fag der skal være i hver enhed
 • Hvor mange lag ruderne skal have
 • Hvad vinduets energiklassifikation er
 • Om der er tale om ovenlysvinduer og om disse er automatiske

Hvad er kvadratmeterprisen for nye aluvinduer?

Træ/alu vinduer pris er svær at præcisere, uden at kende de ovennævnte faktorer. Prisen vil nemlig i høj grad påvirkes af de valg du træffer vedrørende udseende, størrelse og energiklasse (altså hvor høj kvalitet der er tale om)

Overordnet set spænder prisen for træ/alu mellem 1.000 kr og 4.500 kr. Er der tale om ovenlysvinduer er prisen typisk en del højere.

Oveni i prisen for vinduerne, kommer også omkostning til monteringen, som ofte er godt at få professionel hjælp til. Du kan godt spare omkostningen til håndværkeren ved at lave opsætningen selv, men herved hæfter du også selv for at de monteres korrekt, og ikke går i stykker undervejs. 

Få 3 gratis tilbud på Vinduer træ eller alu priser

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på Vinduer træ eller alu priser – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Hvad er forskellen i pris på plastvinduer, trævinduer og træ/alu?

Ligesom der er forskelle i behov for vedligeholdelse, energiklasse og udseende, er der også forskelle i priser for forskellige typer vinduer. Hvor dem af plast er billigst, er træ/alu vinduer dyrest. Er hele vinduet træ, ligger prisen under plast vinduet og træ/alu.

Se eksempler på priser 

I skemaet herunder kan du se nogle eksempler på prisen for udskiftning af vinduer. Eksemplerne viser prisen for træ/alu vinduer, et i fyrretræ og et i plast. Priserne er eksempler og afspejler ikke nødvendigvis det aktuelle marked. De kan derfor alene anses for vejledende. 

MaterialePris pr. stk.3 timers arbejde for en glarmester /tømrerSamlet prisFarveAntal Glaslag (Fritidsboliger har 2 lag)
Alu4460 kr1350 kr5810 krHvid indvendig, Sort udvendig3
Træ3536 kr1350 kr4886 krHvid indvendig, Sort udvendig3
PVC (plastik) 3700 kr1350 kr5050 krHvid indvendig, Sort udvendig3

Fordele og ulemper ved aluvinduer

Når priserne er forskellige, er fordelene og ulemper det som regel også. Selvom træ/alu vinduer har stærke fordele som taler for at vælge en dyrere løsning, har de også ulemper. I listen herunder kan du se de forskellige fordele og ulemper der er ved vinduerne, når de er af træ/alu. 

Fordele ved træ/alu vinduer

 • Er vinduer af træ/alu har de den længste mulige levetid. Aluminiumsbehandling på ydersiden af vinduer gør vinduernes overflade særledes vejrbestandig.
 • Vinduer i træ/alu er stortset vedligeholdelsesfrie og skal blot vaskes nogle gange om året
 • Træ/alu isolerer godt og har typisk energiruder lavet i en energiklasse a som er højeste klasse i energimærke. Aluminium isolerer dårligt i sig selv, men med komposittræ under vinduets aludel, i ramme og karm, modvirker kulde og vind godt. Varmetabet bliver derved minimalt.
 • Udvalg af elementerne er stort, så du rent æstetisk kan få stil, farve og form som passer til dit hus. Er vinduet i træ/alu passer det således ind i de fleste boliger, både på indvendige side og udenpå.

Ulemper ved vinduer i alu/træ

 • Prisen er højere hvis vinduets udvendige kerne er i alu frem for et trævindue, men holder også længere
 • Vinduets overflade tillader ikke maling. Du kan således ikke ændre farve, uden at skulle skifte hele vinduets overflade.

Hvordan vedligeholdes træ/alu vinduer?

Vinduets ydre aluminiumsoverflade, kræver ikke meget opmærksomhed og skal i princippet blot vaskes et par gange om året. Typisk vil man gøre det når man alligevel pudser vinduer. 

Vask vinduet med en opløsning af lunkent vand kombineret med opvaskemiddel, påført med en klud eller en børste som er blød. 

Vask gerne både glasbånd, glaslister, tætningslister og en eventuel udvendig karm. Disse dele skal vaskes med en våd men opvredet klud. 

Derudover kan det være en god idé, at vinduesgreb og hængsler smøres med olie en til to gange om året. Derved hindres at vinduerne bliver svære at åbne og lukke og vedligeholder også hængslerne.

På indersiden er vinduets overflade lavet af kernetræ gennem hele vinduets struktur. Vinduet skal således vedligeholdes på indersiden som andre indvendige træværk bliver det. Det betyder, at du skal aftørre overfladen med et mildt rengøringsmiddel, og tørre træet efter med en opvredet klud.

Kan man male aluminiumsvinduet?

Maling af alu vinduer kan kun ske på indersiden som er lavet af kernetræ. Typisk kan du også male ramme og lister indvendigt. Er vinduet lavet af pvc, kan du ikke male dem. Malingen vil med tiden (hurtigt) skalle af. 

Det anbefales at anvende en diffusionsåben maling som er vandbaseret, til vinduet, karmen og dets ramme.

Tjek eventuelt vejledning til vedligeholdelse og malerproces på producentens hjemmeside.

Hvor fås billige vinduer træ/alu?

Der er være stor forskel i priser for aluminiumsvinduer med kernetræ på den indvendige side. Typisk fordi de forskellige forhandlere kan køre tilbud, kampagner og udsalg. Derved kan du spare penge ved at afsøge markedet for det bedste tilbud. Brug eventuelt prissammenligningstjenester online. 

Vær opmærksom på, at vedligeholdelsesfrie alu-vinduer oftest altid vil være dyrere end pvc og træ. Tjek også om de tilbud du finder, er på enheder i energiklasse b eller a samt antal lag. 

Garanti og certificering

Der findes forskellige producenter indenfor vinduesbranchen. Når du vælger dine nye alu-vinduer til huset, bør du altid tjekke hvilke garantier producenten stiller og hvilke certifikater producenten har. De største og mest anerkendte firmaer har som regel godt styr på politikker og certificering, men tjek det altid inden du køber. De bedste garantier ligger typisk omkring 10 år.

Spar penge ved nye vinduer træ og alu

Foruden et bedre dagslys og lang holdbarhed, er der også gode økonomiske grunde til at skifte dine gamle trævinduer til nye. 

I tabellerne herunder kan du se eksempler på, hvad du kan spare i varmeforbrug, ved at skifte dine gamle ruder til nye. Beregningerne er lavet på 4 tidsaldre i 3 kvadratmeterstørrelser, alle opvarmet med fjernvarmeanlæg. Priserne kan alene anses for eksempler og er dermed vejledende. 

Tabel 1. Fra før 1960

Vinduernes alderBoligarealOpvarmningskildeEnergimærkning  Besparelse årligtBesparelse over 20 år
Før 1960100 m2FjernvarmeA4382 kr87.642 kr
Før 1960150 m2FjernvarmeA6573 kr131.463 kr
Før 1960250 m2FjernvarmeA10955 kr219.105 kr

Tabel 2. Fra 1960 til 1970

Vinduernes alderBoligarealOpvarmningskildeEnergimærkning Besparelse årligtBesparelse over 20 år
1960-1970100 m2FjernvarmeA2553 kr51.053 kr
1960-1970150 m2FjernvarmeA3829 kr76.580 kr
1960-1970250 m2FjernvarmeA6382 kr127.633 kr

Tabel 3. Fra 1971 til 1995

Vinduernes alderBoligarealOpvarmningskildeEnergimærkning Besparelse årligtBesparelse over 20 år
1971-1995100 m2FjernvarmeA2292 kr45.839 kr
1971-1995150 m2FjernvarmeA3438 kr68.758 kr
1971-1995250 m2FjernvarmeA5730 kr114.596 kr

Tabel 4. Fra 1996 til 2021

Vinduernes alderBoligarealOpvarmningskildeEnergimærkning  Besparelse årligtBesparelse over 20 år
1996-2021100 m2FjernvarmeA966 kr19.324 kr
1996-2021150 m2FjernvarmeA1449 kr28.986 kr
1996-2021250 m2FjernvarmeA2416 kr48.310 kr

FAQ

Hvad koster et vindue træ alu?

Prisen for nye vinduesenheder i træ/alu kan svinge meget, alt efter de valg du træffer ift. udseende, størrelse og energirigtig klasse. Prisen ligger gerne mellem 1.000 kr og 4.500 kr, medmindre der er tale om ovenlysvinduer, som typisk vil være lidt dyrere. Disse er ligeledes vedligeholdelsesfri. Hvis der er tale om vedligeholdelse, er vinduet typisk ikke lavet af aluminium men af trækerne eller pvc.

Hvad koster nye vinduer inkl. montering?

Opsætning af vinduer med ramme koster typisk 400 – 500 kr pr. time. Afhængigt af hvilket forarbejde montøren skal foretage, inden vinduet kan indsættes i hul, tager det 1-3 timer at montere vinduet. Herudover betaler du for vinduets pris, som gerne koster mellem 1.000 kr og 4.500 kr. Skal du have skiftet mange enheder i huset, kan du muligvis opnå en lavere omkostning til monteringen, fordi montøren kan beregne hele arbejdsdage dedikeret til opgaven.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere