Har du brug for en snedker til håndværksmæssigt arbejde i hjemmet? Snedkere har ofte sans for detaljer, godt håndværk, kvalitet og holdbarhed, hvorfor de kan hjælpe med alt fra restaurering af møbler til at snedkerere dit drømmekøkken.
Prisen for en snedker ligger omkring 400 DKK i timen. Afhængigt af snedkerens kvalifikationer, kan prisen være højere.
Hvad koster en snedker?
En snedker koster omkring 400 kroner i timen. Dette er den gennemsnitlige pris, så den endelige pris kan sagtens være højere eller lavere, alt efter hvem du henvender dig til.
Prisen vil desuden også afhænge af, hvilken type arbejdsopgave, der skal løses, samt hvor i landet den skal udføres og af snedkerens kvalifikationer.
Helt overordnet set er snedkeropgaver dyrere i København og andre storbyer end længere ude på landet.
Priseksempel:
Køber du en snedker til 400 DKK i timen til et arbejde, der tager 15 arbejdsdage á 8 timer, kommer du til at betale 48.000 DKK i alt. Er der blot tale om et mindre arbejde, som tager 5 timer, skal du af med 2.000 DKK.
Typiske arbejdsopgaver for en snedker
Førhen har snedkere været kendt som træsmede, hvilket egentlig betegner meget godt, hvilken type arbejde de kan udføre for dig.
Snedkere arbejder primært med træ. Der findes to forskellige typer snedkere; bygningssnedker og møbelsnedker. En møbelsnedker restaurerer og laver møblering, såsom reoler, kommoder, skabe, borde, stole m.fl. En bygningssnedker kan også lave møbler, men arbejder dog primært med vinduer, døre og inventar.
En snedker kan sikre dig et flot snedker-køkken
Snedkeren kan hjælpe dig med at opfylde alle ønsker til dit drømmekøkken. En god snedker har nemlig styr på godt og robust håndværk, samt en sans for praktisk og smukt design.
Snedkerkøkkener har ry for at holde i mange år, så de kan glæde gennem flere generationer.
Materialerne og udførelsen er ofte så gode, at man kan genbruge inventaret, selv hvis de er opført i gamle huse, hvor alt andet udskiftes under renovation.
Hvad er forskellen mellem en snedker og tømrer?
En tømrer og snedker benytter ofte de samme materialer, og det kan derfor være svære at kende forskel på de to typer af håndværkere.
En god huskeregel, der kan gøre det nemmere at finde frem til den rette håndværker, er, at tømreren arbejder i meter, mens snedkeren arbejder i centimeter.
Se denne video, hvis du vil se, hvordan en snedkers arbejdsdag kan forløbe:
Snedkeren har styr på detaljerne til møbler og inventar
Snedkeren har håndværksmæssig kunnen og sans for detaljen. Du kan få snedkereret møbler, køkkener og få hjælp til restaureringer. De har sans for finesser og smukt design, der samtidig er praktisk i hverdagen, og det er det, der gør deres håndværk så særligt og eftertragtet.
Det er altså denne type håndværker, som du skal gå til, hvis du vil have løsninger, der er specialdesignet. Snedkeren fremstiller / bygger både genstande i hånden og ved brug af maskiner.
Tømrere er dygtige all around håndværkere
En tømrer bygger primært med tørt materiale. De har mange færdigheder, der kan være behjælpelige – både ude og inde i boligen.
Er det en tømrer, man er på udkig efter til at udføre håndværk i sit hjem, kan man læse mere om, hvad en tømrer koster, samt hvad de typiske arbejdsopgaver indebærer i vores artikel “Hvad koster en tømrer i timen?”.
Hvad koster en snedker i timen?
Timeprisen for en snedker kan variere meget alt efter, hvilken type arbejde, der skal udføres, den geografiske placering m.m. Gennemsnitsprisen er omkring 400 kr., men kan være højere eller lavere.
Hvilken type arbejde kan en snedker udføre?
Snedkeren udfører typisk arbejde, der indebærer træ. Snedkere kan restaurere, designe og lave f.eks. reoler, kommoder, skabe, borde, stole m.fl. og dertil kan de snedkerere holdbare køkkener.
Kan man selv udføre snedkerarbejde?
Hvis man har hænderne skruet rigtigt på, kan man godt udføre noget snedkerhåndværk selv. Snedkere har dog meget erfaring med detaljer og materialehåndtering mm., hvilket kan være en god investering.
Hvad er forskellen på en snedker og tømrer?
Snedkere fremstiller fint inventar, hvorimod tømrere arbejder med større byggerier. Begge håndværkere arbejder primært med træ, men fremstiller forskellige løsninger.