Havemand | Se priser og arbejdsopgaver her – få det bedste tilbud

En professionel havemand, er det der skal til hvis græsset alt for tit når at blive langt, før du får det slået. Det kan også være dine frugttræer trænger til beskæring eller du står og mangler hjælp til træfældning. Kan du se ukrudt spire overalt og har du ikke selv tid eller mulighed for, at få dit haveaffald fjernet? Eller tid til at feje din indkørsel eller terrasse? 

Så er havehjælp en mulig løsning. 

En havemand kan også meget andet end sådanne opgaver, men beskæftiger sig ofte med det som man kalder “almindeligt havearbejde”. 

Prisen på haveservice kan svinge, alt efter hvilken type opgave der er tale om, og hvor i landet opgaven skal udføres. Græsslåning kan eksempelvis skaffes til cirka 250 kr i timen, mens en fliserens kan have en fast pris på cirka 800 kr. Nogle opgaver udføres således med timepris og andre med fast pris.

Hvad koster en havemand i timen?

Prisen vil variere alt efter hvor i landet opgaven skal udføres, det firma du vælger at entrere med og ikke mindst efter hvilken type opgave der er tale om. Flere ting afhænger af prisen: 

  • Nogle firmaer vælger at beregne priser efter m2 eller løbende meter. 
  • Er det en opgave, der kræver faste priser eller timepriser? 
  • Skal en havemand bruge store havemaskiner eller lign.?
  • Hvor i landet bor du? 

Bed om et tilbud hvis du er i tvivl om opgavens størrelse

Skal du have klippet hæk til Sankt Hans, vil havemanden måske have betaling pr. løbende meter, som skal klippes. Dette koster typisk mellem 25 og 40 kr. pr.meter. Er du i tvivl om hvor mange meter hæk du har, kan det være en god ide, at bede om et samlet tilbud på opgaven. Involverer den opgave du ønsker hjælp til, større havemaskiner eller redskaber, kan prisen stige herefter. Stubfræsning kræver eksempelvist større maskiner. 

ArbejdsopgaverPris

Græsslåning
250-300 kr. i timen
FliserensFast pris på ca. 800 kr. 
Beskæring af hæk25-40 kr. pr. meter
Bortkørsel af haveaffald500-800 kr. pr. tur 
Lugning og fjernelse af ukrudt 350-400 kr. i timen

Få 3 gratis tilbud på havearbejde

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på havearbejde – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Hvor finder jeg den bedste havemand?

Hvis du gerne vil spare penge, er det vigtigt at vurdere, hvor meget du kan lave selv og hvad du er nødt til at have hjælp til. Kan du selv klippe græsset og nøjes med at få hjælp til hækklipning, eller kan du selv fjerne affaldet og sørge for oprydning, kan der være penge at spare. Har du gode redskaber stående, kan dette også være et plus. 

Med udgangspunkt i, at en haveopgave udføres til fair priser, handler besparelser mest om, at vurdere hvor mange timer du har brug for, til dine udenomsarealer. 

En havekyndig person kan komme fra forskellige brancher

Prisen afhænger muligvis også af, hvilken baggrund personen har. Er personen uddannet indenfor haveliv, har denne således kompetencer, som kvalificerer til en højere timepris, end det gør for en som er selvlært. 

Skal du finde den billigste løsning på hjælp til havearbejde, kan det derfor være aktuelt, at kigge på kvalifikationer. Erfaring kan også betyde meget for kvaliteten af arbejdet, hvormed pris og kvalitet, ikke altid hænger uløseligt sammen med fagpersonens uddannelse og baggrund.

En havemand kan, ligesom i alle andre fag, være god til sit arbejde, uagtet baggrunden herfor.

Hvad kan en havemand hjælpe med?

Har du brug for hjælp til at luge ukrudt, klippe hæk, slå græs eller andre haveopgaver på grønne arealer, kan havemanden hjælpe dig. De fleste professionelle som udfører havearbejde, er vant til forskellige opgaver. 

Græsslåning, klipning af hæk og beskæring af træer er populære opgaver

En større del af havearbejdet handler ofte om, at græsset skal nedklippes, terrassen trænger til lugning, planter skal nippes og træer og buske beskæres. Derfor vil mange haveservice udbydere, tilbyde disse opgaver til konkurrencedygtige priser. Det betyder dog ikke, at de ikke kan tilbyde kompetencer til andre krævede felter indenfor faget. 

Græsslåning
En havemand kan altid hjælpe med at slå græsset, så den altid er perfekt velplejet.

Havehjælp kan også være meget andet

Der kan være mange haveopgaver, som handler om andet end ovennævnte. Havemænd kan også hjælpe med nyt grus i indkørsel, udendørs maling af træværk eller lægning af nye fliser på terrassen. 

Brug havemanden (eller kvinden) til forefaldende havearbejde

Betegnelsen “forefaldende” indikerer, at der altid er opgaver, som skal ordnes i en have. Græsset vil blive ved med at gro og trænger måske til at blive renset for mos, mælkebøtter eller tidsler. Ligeledes kan græsset blive gult ved en dårlig ernæringstilstand. 

Derfor er det en god ide, at bruge en professionel til vedligeholdelse i haven. Hvis ikke buske beskæres, kan de udvikle en abnormal form eller holde op med at sætte blomster. Beskæres frugttræer ikke, holder de op med at give frugt. 

En havemand kan hjælpe med at holde haven sund.

Alle havemænd er vant til varierende opgaver

Havearbejde kan omhandle mange forskellige opgaver, så havearbejde dækker bredt over alt fra græsslåning, beskæring, hækklipning, lægning af fliser til terrasse, bortkørsel af haveaffald og så videre. Havemænd kan således ofte udføre mange, forskelligartede opgaver og dække nogle gartneropgaver. 

Har du brug for hjælp til at få en flottere græsplæne, kan en havemand hjælpe med dette. Det er en opgave, som ofte hører under anlægsgartneruddannelsen.

Hvad er forskellen på havemænd og anlægsgartnere

Selvom der er sammenfald mellem det en havemand kan og en anlægsgartner kan, er der alligevel forskelle. Anlægsgartnere har meget med sten, fliser, trapper og beplantning af bede at gøre. 

Dette erhverv har meget fokus på etablering af sammenhængende strukturer og anlæg, hvor der skal skabes sammenhæng mellem fliseoverflader, bede, plæner, træer og buske. Hvor havemanden vedligeholder og optimerer etablerede anlæg, er anlægsgartneren den der opbygger dem.

Hvornår har du brug for en havearkitekt

Havearbejdet består af vedligeholdelse og opretholdelse af etablerede terrasser, bede, græsplæner, indkørsler med videre. Disse er ofte tegnet af en havearkitekt og herefter etableret af en anlægsgartner. 

Du har således brug for en havearkitekt, hvis du skal lave en ny struktur i din have eller måske nyetablere en have, som skal bestå af mere end en græsplæne. 

Hyr fast havehjælp

Hvis haven skal holdes pæn og funktionel året rundt, kan det give god mening, at lave en haveservice aftale, som gælder året rundt. Det projekt kan en havemand hjælpe dig med. Det kan være en god stabil investering i din have. 

Alle årstider kræver en indsats i haven

Om vinteren skal der beskæres træer og fjernes blade og om foråret plantes og sås, og plænen plejes. Om sommeren og i efteråret, er der ofte fokus på, at holde ukrudtet nede og få hækken klippet i juni og august/september. 

I indkørslen vil der altid samles skidt, jord, sand og blade og græsset skal slås næsten hele året – ihvertfald fra april til november. Så en fast serviceaftale, kan være det der holder din have fin, hele året rundt, og samtidig giver dig mulighed for, at udnytte håndværkerfradraget fuldt ud.

Boligmesteren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.