Tagrenovering | Find din kvadratmeter pris her

Trænger dit tag til en kærlig hånd?. Skal det skiftes eller kan det renoveres?

Det er ikke altid nødvendigt at skifte et tag. Sommetider kan taget faktisk være robust, men trænge til noget opmærksomhed, for at kunne blive ved med at holde. Så i stedet for at du behøver at udskifte det eksisterende tag til et nyt tag, kan du muligvis vælge en tagrenovering i stedet. 

Professionel tagrenovering kan forlænge tagets levetid med helt op til 20 år. Hvis du foretager nødvendige reparationer, som fx skift af defekte tagplader, laver du algebehandling og bliver taget renset og malet, kan du forlænge holdbarheden væsentligt og spare mange penge. Det gælder stort set alle typer tage.

Hvad koster tagrenovering?

En tagrenovering kan være flere ting. Der kan både være tale om skift af enkelte plader, maling, grundig rengøring, isolering og efterisolering eller rengøring og udskiftning af tagrender m.v. Skal arbejdet udføres som professionel tagrenovering, er det mere bekosteligt end hvis det er noget du kan klare selv. Et nyt tag er dog en endnu større omkostning, hvorfor det kan være godt at sikre dit tag med en renovering og eventuelt også isolering. Hvis dit tag er tæt og med isolering, sikrer du også mere energirigtigt varmeforbrug, hvilket kan mærkes på varmeregningen. 

Hvem kan hjælpe dig med tagrenovering?

Der findes både specialiserede tag- håndværkere og almindelige tømrere som har faglig viden om tagarbejde og udfører tagrenovering. Ofte vil den lokale tømrer dog ikke tilbyde hverken maling af tag eller fjernelse af mos og alger. Der vil det være et specialiseret firma som får udført tagrenoveringen. Disse har således god erfaring med netop denne type opgave.

Ønsker du dit tagarbejde udført af håndværkere, kan du herunder se priseksempler på omkostningen for arbejdet. 

Om det er kvalitetshåndværk som fås for pengene kan dog ikke ses, hvorfor det er vigtigt at du indgår i en dialog med en professionel, så I får forventningsafstemt for resultatet af arbejdet på dit tag og den kvalitet du forventer der kommer ud af en tagrenovering. 

Beregn prisen med variation efter hvor du befinder dig i landet. Hvor sjælland ofte har de højeste håndværkerpriser, har Fyn oftest de laveste, men det kan være meget forskelligt. Det kan desuden anbefales at vælge et firma, som er med i Byg Garanti ordningen, for at sikre dig selv bedst muligt. 

I tabellen herunder ses eksempler på priser for tagrenovering udført af håndværkere, afhængigt af ydelsen.

Tabel 1. Eksempler på priser for tagrenovering

ProfessionelYdelsePris pr. time/ m2
TømrerSkift af tagplader400 – 500 kr pr. time
TagteknikerAlgerens1.000 – 2.000 kr pr. 100 m2
TagteknikerMaling10.000 kr – 13.000 kr pr. 100 m2
TømrerEfterísolering/isolering, 250 mm100 -150 kr pr. m2

Hvad koster et nyt tag og hvornår skal det skiftes?

Et nyt tag kan koste vidt forskellige beløb. Modsat en tagrenovering, er der ofte op til 20 års garanti på et nyt tag, afhængig af typen. Tage som forventes at kunne leve mindst 30 år, har ofte mange års garanti. Men garanti eller ej, vil taget, uagtet typen, leve længere hvis det vedligeholdes. En årrække længere fremme, kan en tagrenovering efterhånden komme på tale. En renovering giver ikke garanti for levetid, men forlænger den med sikkerhed. De billigste tagtyper giver således også også kortere garanti for levetid.

Tabel 2. Priseksempler på forskellige tagtypers m2 pris samt gennemsnitlige forventede levetid

TagtypePris pr. m2 ved udskiftningTagets gennemsnitlige levetid
Tagpap800 – 1.000 kr20 – 30 år
Bølgeeternit700 – 1.200 kr20 – 40 år
Ståltag800 – 2.100 kr30 – 60 år
Tegltag1.200 – 2.300 kr30 – 50 år
Betontag1.500 kr – 2.200 kr40 – 60 år

Find den rigtige til dit projekt – Få 3 byggetilbyd i dag

Nemt,hurtigt og gratis • Over 520.000 formidlede opgaver • Håndværkere i hele landet

Er dit tag slidt og skal det skiftes?

Et slidt tag kan både være slidt af alder og slidt af omgivende forhold. Står taget i fuld sol eller med store skyggefulde træer omkring sig, bliver det slidt på forskellige måder. Solen er hård ved dit tag, men et tag med masser af skygge får i stedet mos og alger, hvilket ligeledes ødelægger overfladen på tagfladen. Får taget lov at stå uden tagrens, tagmaling og grundig rengøring i mange år, ender det med utætheder på grund af tæring. Jo lavere tagkonstruktionen er, fx ved flade tage, jo mere udsat er taget for at fugt breder i konstruktionen, hvis det først er trængt ind. Når der først opstår fugt bliver skaderne større. Derved forkortes levetiden for taget. Der er selvsagt forskel på hvilken tagtype der er tale om, men alle tage har brug for vedligehold. 

Kan en tagrenovering være nok?

Et nyt tag skal til når det ikke længere er muligt at foretage udbedring og reparation af opståede skader. Er taget direkte utæt, mere end i blot én plade med en tydelig skade, skal det skiftes hurtigst muligt. Omvendt kan skade på blot en enkelt plade udbedres med tagarbejde og erstatning af den skadede plade med en ny. Foruden direkte utætheder, kan tage smuldre og knække i hjørner m.v. Så er taget så slidt, at den bedste løsning er at skifte taget. 

Vær opmærksom på asbest 

En fagmand med god erfaring, vil kunne vurdere om dit tag skal skiftes eller kan forsøges renoveret. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at der kan være asbest i tagpladerne – særligt hvis der er tale om bølgeeternit fra før år 2000. Asbest tage skal håndteres med forsigtighed, både ved rengøring, tagreparation og udskiftning.

Hvornår kan du nøjes med at renovere taget?

Hvis dit nuværende tag er tæt men trænger til rensning, algebehandling, maling, skift af tagrender eller andre specifikke behov, men ikke er skadet, eroderende eller lignende, er det sandsynligt at tage kan leve i mange år endnu og at en tagrenovering kan være løsningen. Alger påvirker taget og forkorter levetiden, så vil du forlænge levetiden på dit tag, er tagrens et godt sted at starte.

 Et helt nyt tag er en stor investering, hvorfor der er god mening med at undersøge, om en omgang tagmaling, tagarbejde/renovering kan være den rette løsning, i stedet for at få montering af et nyt tag foretaget. 

Hvornår kan du nøjes med tagrenovering?

Hvis taget er tæt og helt, kan du med al sandsynlighed godt nøjes med en tagrenovering, i stedet for at udskifte taget. 

Hvad koster tagrenovering?

Tagrenovering kan variere i pris efter flere faktorer, herunder: Størrelsen på taget og typen, hvor medtaget taget er, hvor i landet opgaven skal udføres og hvad renoveringen skal indeholde.

Boligmesteren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere