Gulvlægning | Hvad koster det at få lagt nyt gulv? Find din pris pr. m2 her.

Er du i tvivl om gulvlægning og hvilket gulv du ønsker at få lagt i dit hjem? Så læs mere i denne artikel, hvor vi guider dig til de mest populære typer af gulve. 

Vi guider dig også til, hvor du kan hente de bedste tilbud på gulvlægning helt gratis.

Prisen på gulvlægning ligger på omkring 200 DKK til 900 DKK per. m2. Dertil er ca. timeprisen for en gulvlægger 3-600 DKK i timen. 
En ca. pris på rum på 25m2 vil være 13.750 DKK. Bemærk at denne pris er for trægulv uden gulvvarme.

Hvad koster gulvlægning?

At lægge nyt gulv er et stort og krævende arbejde og en pris på gulvlægning afhænger af mange faktorer og de forskellige gulvtyper. 

Du skal bl.a. overveje følgende:

  • Der er stor forskel på, hvor meget de enkelte gulvtyper koster. Prisen hænger i høj grad sammen med, hvor holdbart gulvet er. Jo stærkere gulvet er, jo dyrere vil det ofte være. 
  • Antallet af kvadratmeter har også stor betydning for prisen, da den ofte udregnet pr. m2. 
  • Vil du selv stå for at lægge gulvet eller hyre en gulvlægger til det? Vælger du at hyre en professionel gulvlægger til at lægge dit gulv er det dyrere men du er til gengæld sikret et professionelt resultat.
  • Skal dit nuværende gulv fjernes inden det nye gulv lægges? Mange vælger at få det gamle gulv fjernet og lægge et nyt. Men der er også mulighed for at lægge det nye gulv som et svømmende gulv, der ligger ovenpå det eksisterende gulv.  
  • Om der skal lægges gulvvarme er også en af de faktorer der har betydning for den endelige pris.

Priseksempler på udvalgte gulvtyper:

Typer af gulvPris pr. m2
Laminatgulv200-400 kr. pr. m2.
Parketgulv250-600 kr. pr. m2.
Trægulv500-700 kr. pr. m2.
Plankegulv400-900 kr. pr. m2

Få 3 gratis tilbud på lægning af gulv

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på lægning af gulv – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Få gratis tilbud på gulvlægning

Men hvordan finder du så den bedste pris på gulvlægning? Det gør du hos 3byggetilbud.dk. Ved at indsende din opgave på deres hjemmeside, slipper du selv for al indledende kontakt med diverse gulvlæggere, men får stadig et godt tilbud på gulvlægning. 

3byggetilbud.dk finder frem til de bedste håndværkere, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud på din opgave. 

Du kan frit vælge mellem de tre tilbud – eller afslå dem, hvis du ikke er tilfreds.

En anden klar fordel ved at vælge 3byggetilbud.dk til opgaven er, at du er dækket af en gratis entreprisegaranti på 35.000kr, hvis du vælger et af de givne forslag. Hvis ikke dét giver dig ro i maven, ja så ved vi ikke, hvad der skal til. Du slipper nemlig for alle bekymringer ved at vælge 3byggetilbud.dk.

Hvilken slags gulv skal jeg vælge?

Der findes en lang række af gulve som du kan vælge, når du ønsker at erstatte dit nuværende gulv med et nyt gulv. Dette gælder, uanset om du leder efter gulvlægning til badeværelset, køkkenet, stuen, soveværelset, garagen etc. 

I de nedenstående afsnit kan du læse mere om de forskellige gulve, så du er bedre rustet til at tage beslutningen om, hvilket du skal vælge til dit hjem.

Klikgulv

Et klikgulv er til dig, der gerne vil have et gulv, som nemt kan rengøres og ikke kræver meget vedligeholdelse. Klikgulve er nemme at lægge, og gulvlægning vil i dette tilfælde ikke koste alverden, da opgaven kan klares hurtigt i forhold til andre gulve. 

Da det er nemt at lægge et klikgulv, så kan du også selv klare arbejdet, hvis du er en gør-det-selv type. Denne slags gulv er desuden let at lægge som et svømmende gulv ovenpå et eksisterende gulv.

Skal dit nye gulv være et klikgulv? I så fald kan du med fordel læse vores guide til lægning af klikgulv. I artiklen guider vi dig både, hvis du vil gøre det selv eller få en professionel til arbejdet.

Epoxygulv

Epoxygulve, også kaldet epoxymaling, er utroligt slidstærke og har en lang holdbarhed. Af den grund er det et oplagt valg til dig, der gerne vil have glæde af dine nye gulve i lang tid fremover. Gulvet består ikke af nogen fuger, da det males på, hvorfor det også er ultra nemt at rengøre og holde vedlige.

En af de helt store fordele ved at vælge et epoxy gulv er, at det fås i et hav af forskellige farver. Du kan således få et mere farvestrålende køkken e.l., hvis du ønsker det. Epoxygulv har en vandtæt opbygning, hvorfor det sagtens kan benyttes på hele badeværelset – også i brusekabinen. 

Den hårde overflade gør det desuden optimalt i garagen eller kælderen.

Du kan læse mere om lægning af epoxygulve og hvordan du finder det bedste tilbud på projektet i vores artikel om emnet, som du finder her.

Polyurethan-gulv

Gulve af polyurethan minder meget om epoxy. Polyurethan er også slidstærkt og kan holde til meget. Forskellen på de to gulv varianter er, at polyurethan kan lægges på alle overflader, hvorimod epoxy kun kan lægges på hårde overflader. Du kan altså sagtens få lagt polyurethan gulv ovenpå trægulve, hvis du blot fuger eller sliber ujævnheder først. Præcis som med epoxy gulve, så kan du vælge polyurethan gulve i lige den farve, som du ønsker.

Den eneste ulempe ved at få lagt polyurethan gulv er, at du skal betale en professionel gulvlægger for at gøre det, da du ikke selv må arbejde med materialet. Det kræver en autoriseret fagmand. Til gengæld kan det lægges alle steder i hjemmet, uanset om det er køkkenet, badeværelset, garagen, soveværelset etc.

Laminatgulv eller linoleumsgulv

Hvis du leder efter en billig løsning til et kontor, soveværelse eller i stuen, så kan et laminat- eller linoleumsgulv være en god investering. Denne type gulv er nemt at lægge og koster mindre end de fleste andre gulvtyper. Prisen afhænger dog naturligvis af, hvilket mønster og udseende du vælger. Begge disse typer af gulve er slidstærke, hvorfor de er ideelle til børnefamilier eller husholdninger med kæledyr. 

Du kan købe laminatgulv i mange forskellige design. F.eks. kan de både efterligne et trægulv, fliser, klinker eller anden type gulvbelægning. Dette er derfor en billigere løsning end et reelt trægulv, som også holder bedre, hvis du gerne vil have et naturligt udseende i hjemmet.

Du kan læse alt, der er værd at vide om lægning af laminatgulv i vores artikel om laminatgulve.

New yorker gulv

Et støbt New Yorker gulv minder en smule om de allerede nævnte epoxy- og polyurethan gulve. Det er et gulv, der passer ind i det moderne hjem, da det har et enkelt udseende i beton. Denne type gulvbelægning er ideel til dig, der gerne vil have et moderne og enkelt vibe i hjemmet, samt et gulv der kan holde til lidt af hvert.

Plankegulv

Massive trægulve er helt generelt klassiske og tidsløse i deres design, hvilket gør, at de passer ind i enhver indretningsstil. Derudover kan du købe plankegulv i mange forskellige træsorter, hvilket kan sikre dig lige dét look, som du ønsker at gå efter.

Du skal dog være opmærksom på, at trægulve kræver regelmæssig vedligeholdelse. F.eks. skal et trægulv gerne have olie-, lud, sæbe-, lakbehandling e.l. Fordelen ved trægulve er dog, at du altid kan slibe overfladen lidt ned, hvis der skulle opstå ridser eller uhensigtsmæssige pletter i overfladen.

Er du interesseret i at vide mere om lægning af massive trægulve og plankegulv og fordelene ved et gulv af træ? I så fald kan du læse mere om plankegulve her.

Sildebensparket

Du skal investere i et parketgulv, hvis du gerne vil have et elegant udtryk i hjemmet og ikke holdes tilbage af et stramt budget. Det er nemt at vedligeholde og rengøre et sildebensparketgulv i forhold til andre trægulve. Derudover får du et gulv med rigtig pæne mønstre, der giver et andet udtryk i hjemmet end med mange andre gulv varianter.

Skal dit nye gulv være sildebensparket? Så læs meget mere om det populære gulv i denne artikel om lægning af sildebensparket.

Bambusgulv

En anden type trægulv, der i den grad er pengene værd, er et gulv af bambus. Det skyldes, at bambusgulv sælges til en billig pris, men samtidig er et slidstærkt materiale, der kan holde til at blive brugt og som er nemt at rengøre. Det kræver heller ikke lige så meget vedligeholdelse som andre træsorter. 

Derudover er bambus endda et formstabilt materiale, hvilket betyder, at det ikke reagerer på eller ændrer sig med luftfugtigheden i rummet.

Som en ekstra bonus er det let at lægge et bambusgulv selv, hvis du blot har hænderne skruet ordentligt på.

Du kan læse meget mere om, hvorfor du skal investere i et bambusgulv, hvordan du lægger det og hvordan du finder det bedste tilbud på denne gulvtype i vores artikel om lægning af bambusgulv.

Vinylgulv

Vinylgulve er fremstillet af et syntetisk materiale, hvilket gør denne gulvtype ideel til flere rum i dit hjem. F.eks. virker materialet vandafvisende, hvorfor det er ideelt at lægge vinylgulv i køkkenet og på badeværelset. Du skal dog være opmærksom på, at det kræver hjælp fra en professionel gulvlægger, hvis vinylgulvet skal lægges i et vådrum, da alle samlinger skal svejses sammen.

Læs mere om fordelene ved gulve af vinyl til badeværelset.

Gummigulv

Du skal investere i et gummigulv, hvis du gerne vil have et skridsikkert gulv. Denne type gulvbelægning kan desuden være blødere at gå på end flere andre varianter. Af den grund er gummigulve mere skånsomme. Du har mulighed for at lægge gummigulv i store dele af huset.

Læs meget mere om, hvilke typer af gummi der findes, som må bruges til gummigulve, hvordan du finder det bedste tilbud på lægning af gummigulve og hvordan du selv klarer lægningen i vores artikel om gummigulve.

Terrazzogulv

Terrazzo er blevet moderne igen, da gulvet bliver unikt, og du kan selv vælge farverne. Det er oprindeligt en italiensk gulvlægningsmetode, og er meget slidstærkt. Derfor egner det sig specielt til f.eks. badeværelser eller en gang. Lær’ mere om denne type gulv i denne artikel.

Hvad skal du være opmærksom på når du skal vælge gulv?

Uanset hvilken gulvtype du vælger, så er nogle bedre egnet til visse rum end andre. I de nedenstående afsnit kan du således blive klogere på, hvilke gulve der især er gode at lægge i køkkenet, badeværelset, stue / soveværelse og kælderen.

Gulvlægning i køkkenet

Man står sjældent stille, når man først er i gang i køkkenet. Af den grund skal køkkenets gulv gerne bestå af et slidstærkt materiale. Derudover er det også vigtigt, at materialet ikke let får skrammer og ridser, samt at det i en vis grad er vandtæt / vandafvisende.

Disse gulve er ideelle i køkkenet:

  • Vinyl
  • Epoxy
  • Polyurethan
  • Linoleum
  • Fliser

Alle disse typer af belægning er nemme at rengøre og har en slidstærk opbygning. Af den grund er de ideelle til køkkengulvet. De kan alle bestilles i forskellige farver og designs, så du kan sagtens få et køkken, der passer specifikt til dine ønsker.

Gulvlægning i badeværelset

Badeværelset tæller som et vådrum, og derfor er det et krav, at der lægges en vandtæt gulvbelægning. I flere tilfælde vil du skulle have en professionel gulvlægger til at lægge gulvet, da det kræver en sammensvejsning af samlingerne, før at gulvet er 100 procent vandtæt. Det er også en klar fordel, hvis gulvet i badeværelset er nemt at gøre rent og holde pænt.

Disse gulve er ideelle i badeværelset

  • Fliser – vær opmærksom på, at store fliser gør rummet større, mens små fliser får rummet til at virke mindre
  • Epoxy
  • Polyurethan
  • Vinyl

Hvis du benytter dig af epoxy eller polyurethan gulve, så kan det anbefales, at du blander lidt kvarts i blandingen, hvis du har planer om at lægge det inde i selve brusekabinen. På den måde bliver overfladen mindre glat at stå på, når den bliver våd.

Gulvlægning i kælderen

Du kan reelt lægge alle typer af gulve i din kælder, da det afhænger af, hvad du bruger din kælder til. Er kælderen et opholdsrum kan du f.eks. godt indrette det som en stue med trægulv e.l. Dog skal du altid være opmærksom på, at der er en risiko for, at kælderen kan blive oversvømmet. Af den grund er det en god ide at tage sine forbehold og lægge en vandafvisende belægning på gulvet.

Disse typer af gulve er ideelle i kælderen:

  • Fliser
  • Vinyl
  • Laminat
  • Epoxy
  • Polyurethan

Husk at tænke formålet med kælderen ind i dine overvejelser om gulvbelægning. Benyttes kælderen som et værksted er et slidstærkt og robust gulv af epoxy eller polyurethan at foretrække, mens fliser eller vinyl passer bedre til en vaskekælder, vinkælder, opbevaringsrum etc.

Gulvlægning i stuen og soveværelset

Når du skal vælge gulvlægning til stuen, soveværelset, kontoret og entreén har du lidt større fleksibilitet i valget end med de ovenstående rum. Du behøver nemlig ikke at prioritere et materiale med vandafvisende egenskaber eller frasortere gulve med fuger, samlinger e.l. Af den grund skal du nærmere tænke over, hvilket udseende du foretrækker.

Disse typer af gulve er ideelle i stuen eller soveværelset:

  • Alle typer af trægulve (plankegulv, bambusgulv etc.)
  • Laminat
  • Linoleum
  • Vinyl
  • Epoxy

Alle de ovenstående gulve vil kunne give dig det rette udtryk i hjemmet. Husk gerne på, at gulvene i dit hjem skal kunne holde til din type af brug. Det betyder, at du skal tænke slidstyrke ind i, hvis du har børn eller kæledyr, der leger på gulvet, da det kan resultere i ridser og pletter på et ellers smukt gulv.

I entreén og på kontoret kan du desuden udmærket også prioritere slidstærke gulve, da der bliver gået med sko på i entreén, hvor snavs, småsten o.l. trædes ned i gulvet, mens man muligvis kører rundt med en kontorstol i kontorværelset.

Det kan være nødvendigt med et undergulv

Hvis undergulvet du skal lægge dit nye gulv ovenpå er ujævnt vil det være nødvendigt at lægge et mere jævnt undergulv først. Ellers kan du opleve at dit nye gulv knirker når går på det eller måske ligefrem slår revner.

Brug selvnivellerende gulvspartel eller træplader til at nivellere undergulvet.

Hvad koster det at få lagt nyt gulv?

Prisen på gulvlægning afhænger meget af, hvilket gulv der skal lægges.
Gulvlægning koster mellem 200 – 900 kr. pr. m2. Prisen afhænger både af hvilken slags gulv, underlaget og rummet.

Skal der indlægges gulvvarme?

Gulvvarme er efterhånden blevet et meget populært valg når gulvet alligevel skal udskiftes. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle slags gulve egner sig til gulvvarme. Fliser og klinker er ideelle til gulvvarme, hvorimod massive gulve i træ ikke er egnede.

Hvad er et svømmende gulv?

Et svømmende gulv er et nyt gulv, der er lagt ovenpå det eksisterende gulv, med et lag imellem. Det svømmende gulv er ikke fastgjort til undergulvet, deraf navnet. 
Det er ikke altid muligt at lægge det nye gulv ovenpå et gammelt, men hvis det kan, er der flere fordele. F.eks. har det en lyddæmpende effekt, mulighed for et isolerende lag mellem det nye og det gamle gulv, så det føles lunt og rart at gå på.

Boligmesteren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere