Gulvmand- Hvad koster en gulvmand i timen?

Skal du have lagt nyt gulv derhjemme, kan du finde nyttig information om at få lagt nye gulve i artiklen her. 

Skal du have ny gulvbelægning eller måske afslibning eller pleje af dine gulve, er det en mulighed at få hjælp fra en professionel gulvmand. Denne kan både hjælpe med nye gulve, afslibning og afhøvling eller anden gulvbehandling.

Skal du have lagt nyt gulv derhjemme, kan du finde nyttig information om at få lagt nye gulve i artiklen her. 

Skal du have ny gulvbelægning eller måske afslibning eller pleje af dine gulve, er det en mulighed at få hjælp fra en professionel gulvmand. Denne kan både hjælpe med nye gulve, afslibning og afhøvling eller anden gulvbehandling. 

Læs om hjælp fra en gulvmand, gulvtyper og priser herunder. 

Hvad kan en gulvmand hjælpe med?

Indenfor spektret af håndværkere, er en gulvmand specialiseret i behandling og udskiftning af materialer til gulvbelægning

Det vil sige, at gulvmanden fx kan hjælpe dig med, hvilken gulvtype du kan vælge til forskellige rum i huset. 

Han/hun kan også fortælle dig, hvordan du skal pleje gulvet, og give dig kyndig rådgivning om, hvordan du bevarer overfladen på gulvet længst muligt.

Hvad koster en gulvmand?

Der er forskel på prisen, afhængigt af hvor stort dit projekt er. Derudover er der samtidig også forskel på prisen, afhængigt af hvilken type gulv der er tale om, og hvad der skal gøres ved det. Der findes dog et generelt prisniveau som du kan tage udgangspunkt i. 

Gulvmanden koster typisk mellem 400 kr og 500 kr i timen. Prisen er inklusive moms

Få 3 gratis tilbud på Gulvmand

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på Gulvmand – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Foruden prisen for selve gulvoverfladen, betaler du typisk for behandling af gulvet under og efter montering. Der kan således være forskel i prisen, afhængigt af type gulvbelægning der er tale om. Ligeledes er der forskel, afhængigt af om der er tale om fugtige rum, fx på badeværelset eller i køkkenet.

Kvadratmeterprisen for professionel hjælp af en gulvmand, kan være alt mellem 100 kr og 1.000 kr, afhængigt af gulvtyper og materialer.

Linoleum kræver ikke nogen særlig behandling og er forholdsvist hurtigt at montere. Foruden det faktum, at linoleumsgulv er et billigt gulv, er det således også billigere at få gulvmanden til at montere. 

I den modsatte ende af prissskalaen er et massivt trægulv i planker mere krævende, ligesom et parketgulv med sildebensstave tager lang tid at lægge, fordi der skal laves meget tilpasningsarbejde. 

Skal du have lavet afhøvling af et gammelt gulv, kan der ligeledes være forskelle i priser. Det kan afhænge af, hvilken type belægning der er tale om. Et egetræsgulv er meget hårdt træ, mens gran er meget blødt. Prisen for gulvafhøvling kan således være afhængigt af træsorten. 

Eksempler på priser for forskellige typer gulve

Type af gulvbelægningPris pr. kvadratmeter
Antikke trægulve500-700 kr
Plankegulve350 – 900 kr
Parketgulve200-600 kr
Laminatgulve150 – 400 kr

Hvad koster det at få slebet gulv?

Hvis du ringer efter en gulvmand, er det ikke nødvendigvis fordi du skal have lagt nye gulve. Det kan også være for at få en gulvbehandling – herunder slibning. Prisen herfor afhænger dels af priserne hos de forskellige håndværkere, dels af tilstanden på gulvbelægningen og dels af træsorten. 

Gulvmanden tager mellem 400 kr og 500 kr i timen. Tager gulvene fx 5 timer at slibe, og du efterfølgende skal have dem luddet, olieret eller lakeret, koster opgaven i alt cirka 5.000 kr. inklusive moms.

Omkostningen til gulvarbejde afhænger dels af omkostningen til materialer, dels af hvor mange arbejdstimer der går med opgaven. 

Disse to parametre defineres af, hvor stort et gulv du skal have slebet og hvor meget der skal slibes af, førend dit gulv bliver flot igen. Derefter vil en gulvmand typisk give overfladen en behandling, hvorefter du selv kan vedligeholde og pleje gulvet. 

De fleste gulve af træ har brug for jævnlig pleje. Særligt gulve som ligger i fugtige rum, fx badeværelset, eller rum som udsættes for megen slid, oftest køkkenet, har brug for pleje og slibning.

Hvad definerer prisen for en gulvmand?

Som beskrevet i ovenstående afsnit, afhænger prisen for behandling og lægning af gulve, af forskellige faktorer som enten trækker prisen op eller ned på skalaen. 

Nedenstående faktorer er dem som din gulvmand beregner sin pris ud fra. 

  • Hvilken gulvtype ønsker du at få lagt/ behandlet?
  • Skal der lægges nyt gulv, og skal det gamle fjernes først, skal din gulvmand så håndtere det også?
  • Er der tale om et bærende gulv, svømmende gulv eller et ikke bærende gulv?
  • Hvor mange kvadratmeter gulv skal gulvmanden lægge/behandle?
  • Er rummet tømt og helt fri for møbler så det er nemt at komme til, eller kan logistikken kræver ekstra arbejdstid for en gulvmand?
  • Skal din gulvmand lægge gulve i vådrum/et fugtigt rum?
  • Hvor i landet skal arbejdet udføres?

Prisforskel fra gulvmand til gulvmand

Som det fremgår af ovenstående faktorer, kan der være stor forskel mellem projekter og dermed omkostninger herfor. En gulvmand på Sjælland er desuden typisk dyrere end en gulvmand i Nordjylland.

Hvis du er tvivl om hvilken vej der er bedst at gå i dit projekt, er det en god idé, at få lavet tilbud fra flere forskellige gulvmænd. 

Typisk er det bedst at vælge i lokalområdet hvis du gerne vil slippe for større omkostninger til kørsel. Dette kan dog sommetider være uden betydning i det store billede. 

Spørg din gulvmand til råds

Om du eksempelvis vil have et svømmende gulv eller ikke bærende gulv, eller andet, kan være svært at afgøre, hvis du ikke har et stort kendskab til gulvbelægninger. Derfor kan det være godt at spørge en gulvmand til råds, inden du får udformet et tilbud. 

Det handler både om at du får den bedste løsning lavet, og om at få den bedste pris. Et ikke bærende gulv er fx billigere end et bærende, ligesom et gulv i færdige moduler er nemmere at håndtere end fx hele lange planker. 

FAQ

Hvad koster en gulvmand i timen?

En gulvmand koster gerne mellem 400 kr og 500 kr i timen. Prisen er inklusive moms. Prisen afhænger dels af den geografiske placering af din gulvmand og dels af projektet. 

Et større projekt har typisk en bedre timepris, fordi timerne fordeles over en længere periode, som sikrer en gulvmand bedre økonomisk planlægning.

Hvad koster det at leje en gulvsliber?

Du kan ofte godt leje en gulvsliber hos en gulvmand og ellers hos byggemarkeder eller entreprenører med maskinudlejning. Det koster typisk cirka 300 kr for 4 timers leje og timepriser svarende hertil, når tiden stiger herefter. 

Medmindre du har et meget lille gulv, kan du godt forvente at have behov for at leje gulvsliberen længere tid end 4 timer. Ofte skal gulve desuden slibes ad flere omgange.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere