VVS priser | Find timepris på VVS-opgaver her

Hvad koster en VVS i timen ? 

Har du brug for en VVS-mand eller kvinde? Ved du hvad sådan en koster? 

Hvis du står og mangler autoriseret VVS, er det godt at vide hvad sådan en hjælp kommer til at koste. Når du kender prisen, kan du også bedre planlægge forestående projekter. 

Hvad omkostningen til VVS arbejde er, kan du finde svar på her i artiklen. 

Skal du skiftet vaskemaskinen eller har du et utæt vandrør, kan det blive nødvendigt med professionel hjælp fra en VVS installatør eller blikkenslager. Udskiftning af en vaskemaskine er en mindre opgave at udføre, end udskiftning af et vandrør, hvormed opgavens omfang også definerer prisen. Det kan derfor være rart at kende timepris på en autoriseret VVS installatør – og også gerne timeprisen udenfor normal arbejdstid, hvis nu du pludselig har indendørs svimmingpool i badeværelset, omend du ikke mindes at have installeret en.

Hvad koster autoriseret VVS pr time? 

Der kan være forskel på timeprisen på VVS, afhængigt af flere faktorer. Dels vil prisen defineres af virksomheden selv, dels af konkurrencesituationen i dit område og dels af det område, du bor. Der kan være forskelle i pris for VVS arbejde, afhængigt af hvor henne i landet arbejdet skal udføres. Fyn og Jylland har typisk lavere timepriser end Sjælland. 

I gennemsnit koster en autoriseret VVS mand mellem 400 kr og 700 kr i timen, eksklusive moms. Oftest er den første time den dyreste, hvorefter timeprisen gerne falder.

Hvad kan en autoriseret VVS hjælpe mig med?

Selvom en VVS og en blikkenslager er to forskellige fag, er de alligevel tæt forbundne. Den generelle forskel er, at en VVS typisk arbejder inde i huset, mens blikkeslageren arbejder udenfor. De er således indenfor samme fag, men med hvert sit speciale. Blikkenslageren vil altså være den du ringer til hvis du skal have lavet tagrender, og VVS installatøren kontaktes, hvis der er problemer med afløb i bad, toilet m.v.

Eksempler på en VVS opgave: 

Er der tillæg og gebyrer på en VVS installatør?

Afhængigt af tidspunkt og behov, kan der være udgifter som ligger udover den timeomkostning, som en autoriseret VVS mand tilbyder. 

Der vil typisk være et tillæg for den servicevogn, som han/hun bruger, cirka 80 kr eksklusive moms – enten afregnet på timebasis eller som en fast takst, som tillægges din regning. 

Herudover kan der også være et miljøtillæg, som pålægges alt efter hvor meget affald der skal afskaffes i forbindelse med opgaven. Skal du fx have lagt ny gulvvarme, skal en gammel radiator eller gamle rør bortskaffes. Skal du have lavet nyt gulvafløb i badeværelset, skal det gamle afløb måske bankes op og bortskaffes. 

Der vil samtidig være udgifter til reservedele til reparation og andre dele til montering af nye installationer. 

De forskellige typer opgaver som tilfalder autoriseret VVS, kræver altså nogle omkostninger som ikke kan defineres på forhånd. Vil du gerne have en fast pris, kan du risikere at omkostningen bliver en del højere end den måske reelt vil blive i sidste ende, fordi der er så mange usikkerheder som din installatør skal tage højde for i tilbuddet. Fast pris kan omvendt også sikre at du ikke betaler for meget, men ofte vil tilfældet være det modsatte – at den faste pris kan blive dyrere end projektet reelt er. 

Hvad koster en VVS mand udenfor normal arbejdstid?

Har du brug for hjælp til VVS arbejde og reparation udenfor almindelig arbejdstid, skal du regne med at der kommer en tillægsomkostning på regningen, som kan lyde på et sted mellem 2.000 kr og 3.000 kr eksklusive moms, pr time. Dertil kan der også være betaling for servicevogn. VVS er således klart bedst at ringe efter, inden for de almindelige dagtimer i hverdagene. VVS priser er i almindelige arbejdstimer svarende til mange andre håndværkerydelser. 

Behøver jeg at bruge autoriseret VVS?

Ofte kan man godt tænke, at det vil være rart at spare omkostningen til autoriseret hjælp – og sommetider kan det også godt give mening at montere noget selv. Der findes dog også en række opgaver som bedst egner sig til autoriseret hjælp. 

En VVS eller blikkenslager har bred viden indenfor rør, vand og varme – går du selv i gang og sker der noget, kan du dels få et endnu større problem end du havde i forvejen, og dels ikke få det dækket af forsikringen, fordi det er selvudført. 

Samtidig med overvejelser om egne evner udi VVS arbejde, skal det også nævnes, at der er visse dele af VVS som kræver autorisation, fx rørarbejde som skal tilsluttes vandforsyning. Det er således ikke alt du kan udføre, selvom du føler dig kompetent til opgaven. 

Hvis dine installationer ikke er lovlige – og der sker noget – kan du ikke få erstatning fra din forsikring. Det kan blive en ganske alvorlig situation. Der bør derfor altid entreres med professionelle håndværkere til at udføre autorisationskrævende arbejde. 

Hvad kan jeg selv udføre indenfor VVS?

Der er en række opgaver indenfor vand og varme, som du godt selv må håndtere. Så føler du dig kompetent hertil, kan nedenstående opgaver udføres af egne hænder: 

  • Montering og tilslutning af gulvafløb
  • Opsætning og tilslutning af radiatorer
  • Montering og tilslutning af gulvvarmeslanger
  • Ændringer i centralvarmesystem med en varmeveksler

FAQ

Hvad koster en akut VVS?

Ofte koster en installatør mellem 2.000 kr og 3.000 kr som ekstrabetaling i timen, hvis du har brug for hjælp til at reparere eller montere udenfor almindelig arbejdstid. Der er således et ganske stort beløb til forskel fra en almindelig VVS timepris mellem 300 kr og 700 kr, eksklusive moms. Tillægget skal samtidig også tilføjes til omkostningen for servicebil, reservedele og bortskaffelse af affald. Samlet set kan det godt løbe op i en større udskrivning, hvorfor det er anbefalelsesværdigt kun at benytte sig af akut hjælp, hvis dit problem reelt er akut og ikke kan vente til almindelig arbejdstid.

Hvad koster ny VVS installation?

Der er stor forskel på, hvad det koster at udføre en VVS opgave, afhængigt af omfanget. Et mindre problem med afløbet i toilettet koster måske to arbejdstimer, mens en installation af ny varmekilde kan tage mange timer. Derfor kan det være svært at sige, hvad det koster at få en professionel VVS installatør til at udføre en installation hjemme hos dig. Af samme grund opgøres omkostningen typisk i timer, hvor det så kan estimeres hvor mange timer der kommer til at gå med opgaven. Timeomkostningen er typisk mellem 300 kr og 700 kr. eksklusive moms. 

Boligmesteren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.