Flyttefirma priser – Find din pris på flytning her

Når du skal flytte og rømme din gamle bolig, til fordel for den nye adresse, drømmer du sikkert om, hvordan dine ejendele mon passer ind i den nye lejlighed eller hus, og hvor møblerne skal stå. 

Det er nyt og spændende!

Modsat drømmer du måske ikke om nedpakning af alle dine ejendele i flyttekasser, og at transportere dem til dit nye hjem. 

Det er dér et flyttefirma kommer ind i billedet.

Når du skal flytte og rømme din gamle bolig, til fordel for den nye adresse, drømmer du sikkert om, hvordan dine ejendele mon passer ind i den nye lejlighed eller hus, og hvor møblerne skal stå. 

Det er nyt og spændende!

Modsat drømmer du måske ikke om nedpakning af alle dine ejendele i flyttekasser, og at transportere dem til dit nye hjem. 

Det er dér et flyttefirma kommer ind i billedet. 

Vil du have hjælp til din flytning af professionelle flyttemænd, følger der nogle omkostninger med. For pengene får du effektivt flyttet tunge møbler og et utal af papkasser (dem med bøger og køkkenmaskiner er de værste). 

Når du hyrer et flyttefirma til en flytning, kender du typisk omkostningen på forhånd, fordi I aftaler en pris for x mængde arbejde med din flytning. Aftalen kan baseres på timepris eller en fast pris. 

Prisen for hjælp fra et flyttefirma afhænger dels af dit valg af firma, hvor mange flyttemænd der er behov for, om de skal flytte større møbler, meget tunge ting og hvor henne i landet arbejdet skal udføres. 

Et flyttefirma kan både stille med en enkelt flyttemand eller flere flyttemænd, som kan transportere dine ting mellem to adresser. Der er dog forskel på, hvad sådanne flyttefolk koster. Du kan også blot leje en flyttebil og klare flytningen selv.

I artiklen kan du læse om hvad det koster at hyre et flyttefirma, en flyttebil og forskellige ydelser til din flytning. 

Hvad koster en flyttemand?

Flytning af en lejlighed koster typisk cirka 4.000 kr. indenfor samme by/område. Flytning af et hus koster gerne mellem 6.000 kr og 8.000 kr indenfor samme by/område. 

Flere forskellige faktorer og valg definerer priser på flytning ved hjælp af flyttefirmaer. Der kan være forskelle i priser mellem flyttemænd, ligesom der kan være geografiske forskelle mellem priser. De fleste flyttefirmaer ligger dog omtrent i samme prisleje.

Pris på flytning handler dels om afstanden mellem de to boliger som flyttefirmaet skal flytte mellem, og dels om hvad du skal bruge hjælp til. 

Hvis dit flyttefirma skal hjælpe med nedpakning, eller hvis de skal levere flyttekasser, kommer sådanne ydelser oveni prisen. Du kan også bede om hjælp til afmontering af diverse installationer, før du pakker eller hjælp til rengøring. 

Sådanne ydelser udløser et tillæg til prisen. 

Foruden alt ovenstående defineres prisen også af, hvor meget der skal flyttes, om der er tunge ting som fx et klaver, et vitrineskab eller en solid dobbeltseng. Samtidig må man med stigende størrelse flytning forvente, at der er behov for mindst 2 flyttemænd eller flere.

Sommetider kan der også opstå uforudsete udgifter. Det kan fx være at noget må skilles ad for at kunne komme ud ad døren, at der må tilkaldes en ekstra flyttemand, eller at din flytning har andre forviklinger som forlænger tiden, som et flyttefirma skal bruge tid på. 

Der kan også være forskel i priser, alt efter om du flytter i weekender eller på hverdage.

Få 3 gratis tilbud på Flyttefirma priser

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på Flyttefirma priser – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Eksempler på flyttefirma priser

Flyttefirma priser kan svinge, men nedenstående eksempler kan give en prisidé af hvad det vil koste dig, at få professionel hjælp til din flytning. 

Eksemplerne tager udgangspunkt i, at der er tale om en timeprisaftale på flytningen. 

Antal flyttemændAntal flyttebilerTimepris inklusive momsEventuelle gebyrer
11600-700 kr
21900 – 1.000 kr
311.200 – 1.300 kr

Hvad koster det at flytte ved egen hjælp?

Der er selvsagt en del penge at spare, hvis du i stedet for et flyttefirma, vælger at foretage flytningen selv. Ligeledes kan du også spare penge, hvis du kun beder om hjælp fra én flyttemand frem for to flyttemænd. 

Du kan vælge at leje en flyttebil til flytningen og så bede familie og venner om hjælp, altså en såkaldt “privatflytning”. 

Der findes flere flyttefirmaer som lejer deres flyttebiler ud til en privatflytning. Disse vil givetvis have forskellige priser, hvorfor det er en god idé, at indhente flyttetilbud fra forskellige flyttefirmaer. 

Hvis du fuldt ud klarer din privatflytning selv, uden hjælp fra flyttefirmaet eller deres bil, er det stort set gratis at flytte. Din familie og venner vil dog nok sætte pris på god forplejning, ligesom du må investere i flyttekasser. Ofte kan sådanne findes meget billigt eller gratis hvis de er brugt. Kig på brugt-portaler og i Facebookgrupper.

Pris på flytning, timepris eller fast pris?

Uanset om du vil have en totalløsning fra et flyttefirma eller foretage en privatflytning, med hjælp fra en flyttebil du lejer af et flyttefirma, er det en god idé, at indhente tilbud. Der kan nemlig være forskelle på flyttefirma priser. Langt de fleste har nogenlunde enssvarende priser og vil gerne yde god service, men det er altid en god idé, at få et gratis tilbud fra minimum to flyttemænd/firmaer. 

Når du beder om tilbud på flytning, kan du også tage stilling til, om du ønsker tilbud baseret på timepris eller et fast tilbud. De fleste flyttefirmaer tilbyder begge dele når de laver gratis tilbud på flytning. 

Et fast tilbud kan ofte ende med at koste mere end et tilbud som baseres på timepris. Det skyldes at flyttefirmaet ved fast pris, er nødt til at tage højde for uforudsete ekstra omkostninger. Såfremt disse aldrig opstår, er rene timepriser oftest en bedre aftale. Du kan dog også risikere, at der opstår uforudsete omkostninger, som du så må betale oveni ved en timepris aftale, mens en fast pris ikke øger dine omkostninger til flyttefirmaet. 

Vil du gerne være sikker på, at du entrerer med et flyttefirma som yder god service, så kig efter hvad tidligere kunder fortæller om deres flytning. Der findes anmeldelsesportaler til formålet, ligesom “mund til mund anbefalinger” som regel er ganske effektive.

Forbered dig på din flytning

Når flytningen skal i gang, og du har valgt at involvere en flyttemand, er der flere ting du kan forberede, for ikke at ende med at skulle betale ekstra penge i tillæg for din flytning. Det kan fx være på grund af uforudsete opgaver, som forlænger arbejdstiden for din flyttemand. 

Nedenstående liste er god til klargøring af nedpakningen og transport af dine ting.

 • ikke markeretPak alle dine ting ned i flyttekasser (hvor bunden ikke falder ud når du løfter i dem, fordi de er blevet for tunge)
 • ikke markeretSorter i dine ting, så tøj, nips, møbler og andre ejendele som du ikke vil beholde, er smidt ud inden flyttefirmaet kommer
 • ikke markeretFå afmonteret hårde hvidevarer, TV, anlæg og andre installationer
 • ikke markeretGennemgå køkkentøj, sengelinned og andre ting som du ikke behøver anvende indenfor den første uges tid, og pak det først.
 • ikke markeretDe ting du skal bruge ligeså snart du lander i den nye lejlighed eller hus, skal ligge for sig. Skriv på kasserne hvad det er, og sørg for at de kasser flyttes først efter nedpakning.
 • ikke markeretGør køleskab, fryser og andre blivende installationer rene
 • ikke markeretSørg for at eventuelle frostvarer pakkes, så de kan holde x antal timer uden at optø, og fortæl flyttefirmaet, at de skal hurtigt frem og placeres, så du nemt kan få dem i fryseren i den nye bolig
 • ikke markeretMeld din flytning på Borger.dk eller gå ned på kommunens borgerservice og meld din flytning der.
 • ikke markeretTjek loft, garage og skur for efterladte ting du har glemt at få pakket ned. 
 • ikke markeretFå indsamlet alle nøgler som der findes til kælderrum, garagedøre og huset samt postkasse m.v. Husk også nøgler som nabo, børn, kæreste, forældre eller andre har liggende.
 • ikke markeretFå penge, smykker og andre værdigenstande anbragt et sikkert sted mens din flytning pågår. Så risikerer du ikke tyveri eller bortkomst af vigtige og værdifulde effekter.
 • ikke markeretSørg for sikker og god transport af dine kæledyr, både før de flyttes og når de er ankommet til den nye bolig. 
 • ikke markeretHar du lånt ting af andre, så få dem leveret tilbage så der er rene linjer inden du flytter. 

FAQ 

Hvad koster en flytning i gennemsnit?

En flytning koster i gennemsnit cirka 4.000 kr for en lejlighed og 6.000 kr til 8.000 kr for en flytning af indholdet i et hus. Prisen afhænger af en række faktorer som du kan læse om her i artiklen. Det handler bl.a. om hvorvidt du skal bruge 1 eller 2 flyttemænd, om der er tunge møbler, behov for hjælp til rengøring eller anden service. En privatflytning indebærer kun omkostninger til en flyttevogn, men her skal du så entrere familie og venner for at få dine ting flyttet. 

Hvordan flytter man billigst?

En flytning pris er billigst hvis du kan klare flytningen selv. Ellers kan du forhøre dig hos flyttefirmaer om, hvorvidt en enkelt flyttemand og du selv kan klare opgaven sammen. Det er selvsagt billigere at hyre én flyttemand, frem for 2 flyttemænd til flytningen. Alternativt kan du hyre en flyttevogn til en privatflytning og få venner og familie til at hjælp dig med flytningen. Så er det kun forplejning og flyttekasser som koster dig noget, udover lejen af vognen. 

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere