Afmontering af vaskemaskine | Hvad koster det?

Skal du af med den gamle vaskemaskine? Så få en vvs’er til at fjerne den gamle, og integrere den nye. Få 3 tilbud, og vælg den bedste pris.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du afmonterer din gamle vaskemaskine. Vi giver dig en kort forklaring af, hvilke regler du skal være opmærksom på, så du ved, hvornår du selv kan løse opgaven og hvornår du har brug for hjælp fra en professionel håndværker.

Derudover guider vi dig også til, hvordan du finder det bedste håndværker tilbud på afmonteringen af vaskemaskinen, så du ikke skal af med for mange penge for arbejdet.

Hvordan afmonteres en vaskemaskine?

Først og fremmest må vi hellere pointere, at det ikke er i alle hjem, at man selv må afmontere sin vaskemaskine. Du må nemlig ikke arbejde med faste elinstallationer, hvis du ikke er autoriseret VVS’er, hvilket også gælder for montering og afmontering af hårde hvidevarer i hjemmet eller på en arbejdsplads. I disse tilfælde skal du altså indhente et tilbud fra en fagmand (læs mere om det i et senere afsnit). Du kan læse mere om, hvilke elektroniske apparater du selv må montere og afmontere i denne korte artikel fra Sikkerhedsstyrelsen.

Du må dog godt selv foretage afmonteringen af din vaskemaskine, hvis maskinen blot er tilkoblet en stikkontakt, hvilket de fleste nye modeller er. I disse tilfælde behøver du ikke nødvendigvis en fagmand til at hjælpe dig – i hvert fald ikke hvis du har hænderne rigtig skruet på og er en gør-det-selv mand / kvinde. Du kan udmærket blot følge disse trin for at gennemføre en korrekt afmontering af vaskemaskine. 

  1. Sluk for strømmen i hjemmet
  2. Luk for vandet til den slange, der løber ind i vaskemaskine (du behøver ikke at lukke for vandet til hele lejligheden / huset). Når vandtilførslen er lukket, kan du hive slangen ud
  3. Luk nu for afløbet med en prop af en art, så vandet ikke fosser ud
  4. Hiv stikket ud af stikdåsen
  5. Fjern vaskemaskinen

Hvad koster afmonteringen af en vaskemaskine?

Prisen på en afmontering koster ikke meget , da det er relativt nemt for en vvs‘er at afmontere din vaskemaskine. En mand kan klare jobbet på 1 – 2 timer, og her er det vvs’erens timepris, der gælder. Du skal regne med, at en vvs’er koster ca. fra 500 kr. i timen og op efter, alt efter hvor i landet du bor. Hold øje med eventuelle gebyrer for at bære den gamle maskine ud og huset og på lossepladsen, og efter kan der komme diverse kørselsgebyrer.

I sommers 2021 skiftede jeg min vaskemaskine ud, og jeg betalte samlet ca. 2000 kr.

Du kan læse mere om, hvad en håndværker i gennemsnit koster i timen i vores indlæg om emnet. Du finder indlægget her.

Indhent tilbud fra en blikkenslager

Selvom man sagtens selv kan foretage en afmontering af vaskemaskine, hvis den blot sidder til i en stikdåse, så vil vi anbefale dig at benytte en fagmand til jobbet. Det skyldes, at de har bedre forstand på situationen, og derfor også ved, hvordan der skal reageres, hvis noget går galt i løbet af processen. Du risikerer altså ikke pludselig at stå med en større vandskade, hvis du benytter dig af en blikkenslager, VVS’er eller anden håndværker.

En anden klar fordel ved at benytte en fagmand er, at de fleste også vil hjælpe dig med at installere den nye vaskemaskine. Du slipper altså for at stå og bøvle med denne proces efterfølgende. Dermed bliver det langt lettere for dig at få skiftet den gamle vaskemaskine ud og få tilsluttet den nye maskine. Du kan i så fald også være sikker på, at installationen er udført korrekt, så der ikke senere opstår komplikationer. Hvis vaskemaskinen skal tilpasses i højden, kan fagmanden også hjælpe dig med dette, så den står helt lige – altså i vater.

Få 3 gratis tilbud på afmontering af vaskemaskine

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på afmontering af vaskemaskine – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Find det bedste tilbud til udskiftning af hårde hvidevarer

Hvis du gerne vil have fingrene i det bedste tilbud til udskiftning af vaskemaskinen, så vil vi anbefale dig at lægge vejen forbi hjemmesiden 3byggetilbud. Du kan nemt indsende en beskrivelse af din opgave direkte på hjemmesiden, hvorefter du får et opkald fra 3byggetilbud.dks kundeservice med opfølgende spørgsmål. Ikke lang tid derefter vil du modtage tre tilbud fra forskellige leverandører. Det er helt op til dig selv, om du vil vælge en af tilbuddene til udførelsen af opgaven, men nu har du i hvert fald en ide om, hvad det vil koste dig at få hjælp til afmontering af vaskemaskine.

Du har noget sikkerhed i ryggen, hvis du vælger et af tilbuddene fra 3byggetilbud. De tilbyder nemlig en gratis entreprisegaranti på alle opgaver, hvorfor du er sikret for op til 35.000 kroner, hvis noget skulle gå galt. Det burde dog ikke være tilfældet, da alle samarbejdspartnere er autoriserede håndværkere.

Kan jeg selv afmontere min vaskemaskine?

Du kan godt selv afmontere din vaskemaskine, hvis den sidder til via et almindeligt strømstik. Dog skal du bruge professionel hjælp, hvis maskinen er installeret på anden vis.

Hvad koster det at få afmonteret en vaskemaskine?

Prisen på en afmontering skifter, alt efter hvilket firma du bestiller til at foretage arbejdet. Du skal dog ofte blot regne firmaets startpris og timepris ud for at få en indikation af prisen.

Hvordan finder jeg det bedste tilbud ifm. afmontering af vaskemaskine?

Du kan med fordel indsende en beskrivelse af opgaven til 3byggetilbud.dk, hvis du gerne vil have det bedste tilbud. Tilbuddene er uforpligtende, så du vælger selv, om du vil gå med et af dem.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Ståltag pris – Find din M2 pris på ståltag her Skal du have nyt tag på huset, er ståltag en populær og god tagbelægning, som

Læs mere »

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere