Lægning af New Yorker gulv – Hvad koster det? (GUIDE)

New Yorker stilen er rå og upoleret. Med et new yorker gulv kan du få et smukt bentonlook ind i boligen. Det kan give en følelse af at være i new york i ens bolig herhjemme, og det vil give et helt andet look end fx trægulve, linoleum eller lignende.

Læs med i denne artikel og bliv klogere på betongulvet, bliv guidet til lægge det selv eller finde et godt tilbud på en fagmand, der kan udføre det professionelt for dig.

Hvad er prisen for lægning af New Yorker gulv?

Prisen for et new yorker gulv varierer alt efter, hvor stort et areal der skal lægges gulv på samt om man selv lægger gulvet eller vælger at få en professionel til at udføre arbejdet. Selve gulvet består af et betonfundament samt en poleret overflade med epoxymaling. Beton er ikke særlig dyrt, og man kan få epoxymaling til omkring 600-700 kr. til 30 kvadratmeter.

Det vil sjældent være selve bestanddelene af gulvet, der vil koste særligt, det er mere etableringen, som kan kræve en professionel, medmindre man har håndværkererfaring eller er dygtig til gør-det-selv.

Det vil selvfølgelig være billigst at løse opgaven selv, hvis man har modet og evnerne til det, men det kan spare en for mange penge i sidste ende at vælge en professionel, da man dermed er sikret et gulv uden fejl eller mangler.

Få gratis tilbud på lægning af New Yorker gulv

Som før nævnt afgør selve arealet, hvorpå New Yorker gulvet ønskes samt om man gør-det-selv eller hyrer en professionel fagmand, hvad prisen for gulvet bliver, fordi selve materialerne ikke er særlig bekostelige. Det kan godt lade sig gøre at lægge sit new yorker gulv selv, men har du ikke modet eller er usikker på dine håndværksmæssige evner til det, kan det være en stor fordel at lade en professionel udføre arbejdet.

Det er meget varierende, hvad prisen er for denne type gulvbelægning, så det bedste, man kan gøre for sig selv, er at få flere tilbud at vælge imellem.

Få 3 gratis tilbud på lægning af New Yorker gulv

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på lægning af New Yorker gulv – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Sådan lægges et New Yorker gulv

Selvom det helt klart vil være nemmest og sikrest at få en professionel til at lægge gulvet, så kan det godt lade sig gøre at lægge det selv. Man kan lægge gulvet flere steder i boligen, men det er vigtigt, man er opmærksom på fremgangsmetoden. Herunder kan du læse en trin for trin guide.

  • Fjern evt. eksisterende gulv. Har du et eksisterende gulv der, hvor dit nye new yorker gulv skal være, er det vigtigt, at det bliver fjernet først, da man ikke succesfuldt kan støbe et betonfundament oven på et eksisterende gulv.
  • Støb et jævnt betonfundament. Næste step (eller første) er at få støbt et betonfundament til new yorker gulvet. Benyt dampspærre og isolering evt. flamingo, så du sikrer dig, at underlaget og fundamentet forbliver tørt uden fugtskader eller lignende. Forsøg at gøre det så jævnt som muligt, da det vil gøre den efterfølgende proces meget nemmere for dig.
  • Slib og rengør betonoverfladen. Før du begynder at male med epoxymaling, skal du sørge for slibe og rengøre betonoverfladen for, at malingen kan binde til betonunderlaget. Betonfundamentet skal slibes med en diamantsliber.
  • Sørg for den rette temperatur. Det er vigtigt, at temperaturen i rummet og gulvet ikke er lavere end 15 grader, når du begynder at male med din epoxymaling. Det er vigtigt at sørge for dette inden, du går i gang, da epoxymalingen ved lavere temperaturer i så fald ikke vil hærde.
  • Mal med grunder beregnet til epoxy og udjævn evt. revner og ujævnheder med epoxyspartelmasse. Inden du skal male med selve epoxymassen, skal der males med en særlig grunder beregnet til epoxymaling. Hvis betonfundamentet ikke er blevet fuldstændig jævnt, skal du i forlængelse af denne proces også sørge for at udjævne med epoxyspartelmasse, så du er sikret en jævn og glat overflade ved slutresultatet.
  • Bland epoxymassen sammen og mal gulvet. Når alt andet er i orden, skal du i gang med selve epoxymalingen. Bland massen sammen og gå i gang med at male gulvet. Det er vigtigt, du er sikker på at have tiden til det, da du kun vil have 2 timer at arbejde i, når massen er blandet sammen. Det er derfor knap så meget et hyggeprojekt med tid til pauser og andet. Når først du går i gang, er det vigtigt, du færdiggør arbejdet.
  • Giv dit new yorker gulv et lak-finish. Når epoxymalingen er tør, skal der påføres et lag lak ovenpå, så du får det helt råt betonlook med dit nye betongulv. Det vil dertil gøre gulvet endnu mere slidstærkt, så du er sikker på et gulv, der kan holde i mange år frem. 

Andre gulvtyper med lignende look

New yorker gulve er smukke og rå, og de bliver mere og mere eftertragtede. Men det kan for nogen også synes lidt for råt. Man kan i stedet vælge et gulv i epoxy eller polyurethan, som man kan få i flere forskellige farver og looks. Læs mere epoxy eller polyurethan gulve i vores artikler omkring lægning af epoxygulv og lægning af polyurethan gulv.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere