Epoxy gulv pris –> Få tilbud eller gør det selv (STOR GUIDE)

En af de nyeste former for gulvbelægning er epoxy gulv. Måske har du allerede stiftet bekendtskab med gulvtypen, som både kan give blanke flader, fyldt med detaljer og landskab, og et enkelt udtryk svarende til det mere rustikke look vi kender fra industribygninger.

Epoxy er et materiale med mange muligheder. Foruden forskellige visuelle effekter, er epoxy gulv et slidstærkt gulv, som kan holde i mange år. Samtidig er det et blødt gulv at betræde. Det egner sig både til virksomheder og private hjem, men er tidligere primært blevet brugt i industrielle bygninger, samt i institutioner mv. I nyere tid har materialet dog vundet indpas i de danske hjem, hvor det nu pryder både stuer, køkkener og badeværelser.

Læs videre herunder, for at blive klogere på epoxygulve.

Hvad koster lægning af epoxygulv?

Ethvert byggeprojekt har en omkostning som først kendes til fulde, når omstændighederne kendes. Det gælder således også epoxy gulv prisen. Der er nemlig flere faktorer som spiller ind på en pris pr. m2. Disse kan enten øge prisen eller gøre den mindre. Generelt kan siges, at jo nemmere etableringen kan ske, jo mindre bliver kvadratmeterprisen som regel. Ofte falder m2 prisen dog med størrelsen på gulvet. Det betyder altså, at de første kvadratmeter er dyrere end de efterfølgende. 

Et epoxygulv er dyrere end flere andre gulvtyper. Der bliver ved epoxy brugt en del forskellige materialer og processen er omstændig. Det indebærer blandt andet en ventetid mellem processer og lag.  Du kan læse mere om processen længere nede i artiklen.

Kvadratmeterens pris på epoxygulv, ligger gennemsnitligt mellem 500 kr og 700 kr. Til sammenligning koster et trægulv cirka det samme, mens et laminatgulv er en billigere løsning. Dette koster gerne mellem 200 kr og 400 kr pr. m2. Epoxy gulv er således en gulvbelægning i den høje ende af skalaen. Dog er epoxy gulv billigere, hvis prisen sammenholdes med levetiden, da epoxy har en meget lang levetid.

Prisen for dit epoxygulv vil stige eller falde afhængigt af nedenstående faktorer:

 • Hvor stort et areal skal der lægges epoxy på?
 • Hvilket materiale ligger der på gulvet nu?
 • Hvordan er kvaliteten/tilstanden på det eksisterende gulv (fx revner, ujævnheder, skævhed m.v.)
 • Skal du have hjælp til at fjerne det eksisterende gulv?
 • Hvor i landet skal arbejdet foregå?
 • Har du behov for tilførsel af et skridsikkert lag til overfladen?

Priseksempler på epoxygulv

Eksempel 1: 
Epoxygulv lagt på allerede etableret betongulv, 100 m2
Kvadratmeterpris: 500 kr
Antal kvadratmeter: 100 
Samlet pris inklusive arbejdstid, forberedelse og materialer = 50.000 kr

Eksempel 2: 
Epoxygulv lagt på beton efter fjernelse af eksisterende gulvbelægning af fliser, 100 m2
Kvadratmeterpris 700 kr
Antal kvadratmeter: 100
Samlet pris inklusive arbejdstid, forberedelse og materialer = 70.000 kr

Find den rigtige til dit projekt – Få 3 byggetilbyd i dag

Nemt,hurtigt og gratis • Over 520.000 formidlede opgaver • Håndværkere i hele landet

Hvad er epoxygulv egentlig?

Materialet “epoxy” er en slags to-komponent lim i flydende form, som er meget slidstærkt når det tørrer. De to komponenter består af en base og en hærder som blandes grundigt – basen er en såkaldt “epoxyharpiks”. Sammen skaber de to komponenter en særlig kemisk styrke, når det tørrer og gør materialet stift. Epoxygulve kan både lægges som en epoxy maling på et gulv af beton, og som en ren gulvbelægning af epoxy, på det gamle gulv. Begge dele kræver en ren og lige overflade før påføring. Dog kan det ikke lægges udendørs, da det ikke tåler solens bestråling. Du skal ikke være bekymret for, om epoxy kan tåle at ligge i en solbeskinnet stue – der er ikke samme direkte varme og stråling, som hvis materialet lå udenfor.

Det er mest optimalt at lægge epoxy gulvet på en overflade af beton. Andre typer gulve skal vurderes af en fagmand. Det er nemlig ikke givet, at dit gulv egner sig til påføring af epoxy. Med nogle gulvtyper kan det dog godt lade sig gøre. Det skal blot altid vurderes.

Et klassisk epoxygulv kendes på dets blanke overflade i forskellige farver. I dag findes der dog mange flere udtryk. Epoxy maling produceres på kunstharpiks og får heraf et særligt levende og dybt udtryk. Dette ret unikke look, passer ofte godt ind i den nordiske stil, som mange danske hjem har. Kombineret med grønne planter og egen personlige indretning, fungerer underlaget godt i mange typer bolig. Samtidig er epoxy gulve oftest rare at gå på, hvilket kan betyde mere end man regner med.

Epoxy maling

Den primære forskel på et epoxy gulv, og et gulv som er malet med epoxy maling, er udseende og modstandsdygtighed. Epoxy maling påføres gerne steder, hvor der ønskes en stærk slidstyrke. Det kan eksempelvis være i garager eller værksteder m.v. Slidstyrken er dog højere ved en reel epoxybelægning.  Der ses heller ikke samme mulighed for dybde i udtrykket, som ved et epoxygulv. 

Det er ikke farligt at male med epoxymaling, da den består af vandopløselig maling (som oftest ihvertfald). Epoxy maling er således ikke sammensat af giftige kemikalier. Du bør dog altid sørge for beskyttelse af hud og god udluftning når du maler – uanset hvilken maling der er tale om (men især maling der indeholder opløsningsmidler). 

Epoxy gulve har gode egenskaber

Når først dit epoxy gulv er lagt, har det klare fordele, fremfor et nyt gulv af træ eller klinker. Det skyldes dels materialet og dels udførelsen.

Et nyt epoxygulv har høj slidstyrke

Uanset hvilken type gulv du lægger derhjemme, har det en estimeret levetid. Denne kan forkortes eller forlænges, alt efter hvordan gulvet bruges, rengøres og vedligeholdes. Et epoxy gulv har en meget lang levetid og er nemt at rengøre. Når noget er nemt at vedligeholde, bliver det som regel også bedre vedligeholdt. Epoxygulv er tidligere primært brugt til større rum i virksomheder, institutioner og til industrielt design i større bygninger. Det skyldes overordnet den lange levetid. Samtidig er det muligt, at epoxygulve gøres skridsikre. Et epoxygulv egner sig godt til hyppigt brug og mangfoldig færden.

Epoxy – en gulvtype uden fuger

Hvis du har haft en gulvflade med fuger, eller et gulv af træ med revner ved du, at det kræver vedligehold og rengøring. Særligt lyse fuger og større mellemrum mellem brædder, kan give en del arbejde med rengøringshandskerne på.  

Oftest finder vi fuger i badeværelset og køkkenet, hvor vi også gerne færdes en del. Epoxygulv har ingen fuger, hvorfor gulvet kræver meget mindre vedligehold, for at forblive pænt og rent at se på. Selve overfladen gør det desuden svært for skidt at sidde fast på, hvorfor rengøringen bliver nemmere. En flade som er hel og jævn, gør rengøring og støvsugning til en hurtig og effektiv opgave. 

Få epoxy gulvbelægning i alle husets rum

Med en rengøringsvenlig flade, som kan få et skridsikkert lag efter behov, egner epoxy gulv sig godt i alle husets rum. Det være sig både badeværelse, stue og køkkenet, såvel som værelser og bryggers. Underlaget har lige god funktionalitet og styrke i alle typer rum. Dels er epoxybelægning slidstærkt, dels er det vandtæt. Det fungerer således også fint i en garage og på andre beskidte og fugtige overflader.

Epoxygulv i badeværelse

Det kan være en fordel at benytte epoxygulv på badeværelset i private hjem eller på arbejdspladser, da det er særligt nemt at rengøre og er slidstærkt. Du skal således ikke være nervøs for, at denne gulvbelægning tager skade af noget. Det er desuden muligt at lægge epoxygulv direkte på vådrumssikringen, hvilket du ikke må med særlig mange andre gulvtyper. Du har altså mulighed for at lægge epoxygulv inde i selve brusenichen, hvis du ønsker det.

Epoxygulv kan dog godt være lidt glat, hvilket ikke er optimalt inde i brusekabinettet. Af den grund vil vi anbefale dig at blande kvarts e.l. i produktet, så det bliver mere skridsikkert. I så fald skal du ikke være bange for at vælte i badet, fordi dit gulv er for glat. Husk desuden, at du helt selv vælger farve til dit epoxygulv, hvilket giver dig stor fleksibilitet i forhold til designet på badeværelset.

Epoxygulv i kælder

Du kan udmærket lægge epoxygulv i din kælder eller i en garage, hvis du gerne vil være sikker på, at gulvet kan holde til lidt af hvert. Med epoxygulv er det altså lige meget, om kælderen bliver brugt som vaskekælder, hobbyrum, træningsrum, arbejdsrum e.l. Gulvet vil nemlig ikke tage skade af enhver type brug, da det er så slidstærkt. Du kan desuden vælge denne type gulvbelægning i forskellige farver, så hvorfor ikke male din kælder i en mere prangende farve, der skiller sig ud og får overrasket dine gæster?

Epoxybelægning har flere fordele end ulemper

Der findes mange forskellige designs indenfor gulvbelægning. Nogle af sten, nogle af træ og mange andre typer. Epoxy gulv er en af de typer som har mange fordele og knapt så mange ulemper. Hvis det er aktuelt for dig at skulle vælge nye gulve, i ét eller alle rum i din bolig, kan det være godt at veje fordele og ulemper op imod hinanden. 

Fordele ved at få lagt epoxy gulve

 • Et underlag som passer til alle rum, inklusive garage
 • Et materiale som kan gøres skridsikkert, fx til badeværelse
 • En gulvunderlag som er meget slidstærkt
 • En gulvtype som er nem at rengøre
 • En flade med et blankt eller mat look efter stil
 • En vandtæt overflade, særligt vigtigt til badeværelse og bryggers
 • Der kommer ikke farveforskelle i gulvet alt efter lysindfald og placering af møbler.

Ulemper ved at få lagt epoxygulve

 • Et underlag som skal udskiftes helt ved skade eller ny stil
 • Processen kræver professionelle fagfolk
 • Gulvtypen er ikke den billigste løsning
 • Et tilfredsstillende resultat er afhængigt af erfaring og optimale arbejdsforhold

Hvorfor vælge epoxy gulv?

Hvis du gerne vil skabe et moderne look i din bolig, med et råt touch eller en snert at et industrielt look, er epoxygulv et oplagt valg. Samtidig har epoxy gulve klare fordele. Foruden de beskrevne fordele i ovenstående afsnit, har det et særligt look som, kombineret med dets praktiske anvendelse og vedligehold, gør det til et oplagt valg, særligt i nybyggeri og villaer med store rum og højt til loftet. Det behøver nemlig ikke kun være ønsket om et råt look eller et industrielt look, der får blikket rettet mod epoxygulv. 

Epoxygulv kan mere end det industrielle look 

Selvom epoxy oplagt passer til industri og institution, skoler m.v., er det ikke kun sådanne bygninger, som kan få et flot look med gulvtypen. Samtidig er det heller ikke kun boliger med lyst til et råt design, der passer sammen med det nye epoxygulv – look. Det kan også sagtens være et klassisk look, svarende til at vælge store blanke klinker, fx marmorerede, eller en klassisk stil med stuk i loftet. En murermestervilla eller et renoveret 70’er hus, kan fint passe sammen med en mat og enkel gulvoverflade af epoxy. Materialet kan laves i forskellige farver og med mønstre og nister m.v.

Epoxygulv kræver professionel hjælp

Omend du godt selv kan klargøre til påføring af epoxygulv, kræver selve processen med blandingen og påføring, hjælp fra en professionel gulvlægger med certificering i epoxy. Det skyldes, at blandingen i flydende form, er giftig og kan udlede farlige dampe. Samtidig kan berøring mod huden være skadelig. Modsat epoxymaling, er der farlige opløsningsmidler i et mix til epoxygulve. Blandingen kan derfor give en allergisk reaktion. Det er således vigtigt, at man ved hvad man laver, når man hælder det ud på gulvet og bruger foreskrevne beskyttelsesmidler, herunder korrekte godkendte typer handsker, ansigtsværn og briller. 

Epoxymaling er modsat helt ufarligt, så længe det er vandbaseret. Kig på etiketten inden du køber malingen eller spørg en malerkyndig person til råds. Selvom malingen ikke kræver åndedrætsværn mv., er det altid fornuftigt at beskytte hud og luftveje samt øjne. Kommer der maling på dine hænder, bør det skylles af hurtigt. 

Få 3 gratis tilbud på lægning af epoxygulv

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på lægning af epoxygulv – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Sådan males en belægning med epoxymaling

Du kan ikke selv lægge en fuld belægning af epoxy, men du kan godt selv male med epoxy, hvis malingen er vandbaseret. Helst på en gulvbelægning af beton. Der er ikke flere kemikalier denne maling, end i andre typer gulvmaling. Brug en pisker til at blande din maling, inden du begynder at male gulvet. Processen er vigtig at gennemgå nøje, for at få et godt resultat. Et epoxygulv som ikke er blevet godt, skal udskiftes helt og processen startes forfra. Det er derfor sjovest at male sin overflade rigtigt første gang. 

Sådan kan du male gulvet med epoxymaling:

 1. Start med at støvsuge gulvet og vask det herefter
 2. Slib eventuelt fladen let med slibepapir – ellers hæfter malingen ikke ordentligt.
 3. Hvis der er tale om sugende flader, skal der males med en epoxy grunder hertil
 4. Bland base og hærder i blandingsforholdet 1 til 5 med 10 % vand tilsat. Sørg for at veje mængder – ikke tage efter volumen. 
 5. Rul grundmaling ud på gulvet med en rulle der ikke fnugger. Da malingen hærder hurtigt, skal du arbejde effektivt. Materialet vil hærde indenfor 2 timer, så du har begrænset tid til arbejdet.
 6. Cirka ét døgn efter grundmalingen er rullet ud, når malingen er tør, kan du påføres to lag epoxymaling på dit gulv. Dette gøres ligeledes med en fnugfri rulle.
 7. Efter endnu et døgn vil malingen være tør, men først hærde helt efter cirka én uge. Herefter vil gulvet være slidstærkt.

Vedligeholdelse og rengøring af epoxygulv

Epoxy gulv er utrolig nemt at vedligeholde og holde rent, hvorfor det er en god løsning til dig, der ikke vil bruge alt for meget tid på rengøringen. Overfladen er i sig selv let at holde pæn, men den nemme rengøring og vedligeholdelse skyldes også, at epoxy gulve ikke har nogle samlinger. Du skal altså ikke tænke over at holde revner eller fuger rene. Her kan der trods alt godt samle sig en del skidt og snavs, som støvsugeren ikke lige får fanget. 

Spørg en professionel til råds

Inden du går i gang med et projekt med epoxy, er det godt at spørge en certificeret håndværker til råds. Personen som har en certificering, har været på et særligt kursus i epoxy, som giver viden og redskaber til at håndtere materialerne forsvarligt, men også viden til at arbejde med materialerne på en måde, så resultatet bliver optimalt. Det er nemlig ikke nemt at ændre et epoxygulv, som har fået en revne eller ujævnhed, uden at skulle starte forfra. 

Både af hensyn til resultat og sikkerhed, er det altid godt at inddrage en fagmand med forstand på epoxy. Så har du større sikkerhed for et godt resultat og for at der ikke sker personskade i arbejdet. 

Vil du gerne overlade malerarbejdet med epoxy til en professionel eller skal du have lavet et epoxygulv, er det altid en god idé, at indhente tilbud fra flere forskellige udbydere på markedet. Så har du sikkerhed for, at omkostningen har en rimelig og konkurrencedygtig pris.

Hvad er fordelene ved at vælge epoxygulv?

Epoxy gulve er lette at vedligeholde og rengøre, da de ikke har nogen samlinger eller fuger. Derudover er de ekstra slidstærke og du kan derfor få glæde af dit nye gulv i mange år fremover.

Hvordan foregår lægning af epoxygulv?

Når der skal lægges epoxygulv, blander man man en masse af epoxyharpiks og hærder sammen, hvorefter det fordeles ud over gulvet. Undergulvet skal dog være slebet og jævnt før man kan gå i gang.

Hvad koster lægning af epoxygulv?

Du skal gerne have hjælp af en professionel gulvlægger til at lægge epoxy gulv, hvilket naturligvis gør projektet lidt dyrere end andre gulvbelægninger. Dog er du garanteret et solidt resultat.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere