Epoxy gulv pris –> Få tilbud eller gør det selv (STOR GUIDE)

I denne artikel kan du læse mere om lægning af epoxygulv og hvorfor det er en fordel at prioritere denne type gulvbelægning over andre gulvtyper til dit hjem. Vi hjælper dig med at forstå processen bag lægning af epoxygulv, samt guider dig til, hvordan du finder det bedste tilbud på arbejdet, hvis du ønsker at benytte en professionel gulvlægger.

Hvad koster lægning af epoxygulv?

Prisen skifter, alt efter om du selv kan klare arbejdet eller får en professionel til det, hvilken type epoxygulv du vælger at få lagt og hvor meget der skal ordnes på det eksisterende gulv før epoxygulvet kan lægges. Epoxygulv er dog ikke det billigste gulv du kan få lagt, da du både skal investere i selve malingen, base og hærdning. Alligevel er det et optimalt valg til både private hjem og virksomheder, hvor man gerne vil have, at gulvet kan holde til lidt af hvert.

Få 3 gratis tilbud på lægning af epoxygulv

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på lægning af epoxygulv – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Sådan lægges et epoxygulv

Helt grundlæggende vil vi anbefale dig at få hjælp af en professionel håndværker, når du ønsker at lægge epoxygulve. Det skyldes, at der er mange aspekter at holde styr på undervejs i processen og at en professionel gulvlægger rent faktisk kan sikre, at gulvet bliver udført korrekt. Samtidig kan du være sikker på, at der bliver lagt et korrekt lag og benyttet de bedste materialer. Og som en ekstra bonus skal du ikke selv til at sætte dig ind i processen eller få beskidte hænder.

Forberedelse

Før du går i gang med at blande din epoxymaling, er det vigtigt, at du først gør underlaget helt klar til at male på. Underlaget skal både være tørt, rent og jævnt. Hvis ikke underlaget er disse ting, så risikerer du, at malingen ikke hærder og sætter sig ordentligt, hvilket vil resultere i en grim overflade. Du kan med fordel slibe overfladen og fylde eventuelle ujævnheder op. F.eks. kan revner i gulvet hurtigt fikses med spartelmasse. Det anbefales desuden også, at man benytter en grunder, der er beregnet til epoxy på gulvtyper med sugende overflader. Disse skal gerne have tid til at tørre ind, så det er en god ide at lægge grunderen minimum én uge før du begynder at lægge epoxygulvet.

Bland komponenterne sammen

Når du har forberedt gulvet til lægning af epoxy, så er du næsten klar til at komme i gang med første lag. Epoxy består primært af to hovedkomponenter: en base af epoxyharpiks og en hærder. Disse to komponenter blandes sammen og smøres ud over gulvet før selve malingen påføres gulvet. Epoxyblandningen er med til at sikre dig et stærkt og modstandsdygtigt gulv. Af den grund er det vigtigt, at du får hjælp til at mixe den rette mængde hærder og epoxyharpiks til lige netop dit gulv og formålet, da det ellers ikke vil have den rette slidstyrke eller holdbarhed.

Du skal sørge for at blande de to dele grundigt, da du ellers ikke kan være sikker på, at laget lever op til dine forventninger. Du kan med fordel blande dem i en spand med et piskeris på en boremaskine e.l. Lad være med at skrue for meget op for hastigheden, da du ellers blot risikerer, at indholdet sprøjter ud.

Mal den ønskede overflade

Vi må hellere advare dig om, at det skal gå en smule stærkt, når du først har blandet din maling. Ofte vil produktet tørre ind inden for 2 timer. Af den grund skal du heller ikke blande mere epoxymaling end du kan nå at bearbejde i dette tidsrum. Hellere mixe en ny omgang, end at den går til spilde.

Underlaget skal desuden gerne have en temperatur på minimum 15 grader, da malingen ellers ikke vil hærde. Af den grund kan du med fordel planlægge lægningen af epoxygulv i sommerperioden og i dagtimerne.

Når malingen er mixet og underlaget har den rigtige temperatur, skal du til at fordele malingen over gulvet. Du skal derfor hælde indholdet ud på gulvet, eventuelt i små “klumper” rundt omkring på gulvet, så det ikke kun skal fordeles ét sted fra. Derefter skal du begynde at fordele det med en korthåret rulle. Sørg for, at du arbejder vådt i vådt – dette minimerer risikoen for nuanceforskelle på gulvet.

Det kan sagtens tænkes, at du skal lægge to lag af malingen før du har det ønskede resultat. Husk desuden at få luftet ud undervejs, da det ellers godt kan blive lidt anstrengt at arbejde i rummet.

Epoxygulv i badeværelse

Det kan være en fordel at benytte epoxygulv på badeværelset i private hjem eller på arbejdspladser, da det er særligt nemt at rengøre og er slidstærkt. Du skal således ikke være nervøs for, at denne gulvbelægning tager skade af noget. Det er desuden muligt at lægge epoxygulv direkte på vådrumssikringen, hvilket du ikke må med særlig mange andre gulvtyper. Du har altså mulighed for at lægge epoxygulv inde i selve brusenichen, hvis du ønsker det.

Epoxygulv kan dog godt være lidt glat, hvilket ikke er optimalt inde i brusekabinettet. Af den grund vil vi anbefale dig at blande kvarts e.l. i produktet, så det bliver mere skridsikkert. I så fald skal du ikke være bange for at vælte i badet, fordi dit gulv er for glat. Husk desuden, at du helt selv vælger farve til dit epoxygulv, hvilket giver dig stor fleksibilitet i forhold til designet på badeværelset.

Epoxygulv kælder

Du kan udmærket lægge epoxygulv i din kælder eller i en garage, hvis du gerne vil være sikker på, at gulvet kan holde til lidt af hvert. Med epoxygulv er det altså lige meget, om kælderen bliver brugt som vaskekælder, hobbyrum, træningsrum, arbejdsrum e.l. Gulvet vil nemlig ikke tage skade af enhver type brug, da det er så slidstærkt. Du kan desuden vælge denne type gulvbelægning i forskellige farver, så hvorfor ikke male din kælder i en mere prangende farve, der skiller sig ud og får overrasket dine gæster?

Fordele ved et epoxygulv

Der er flere fordele ved at vælge et epoxygulv frem for en anden type gulvbelægning. Herunder kan du læse de tre bedste grunde til at vælge epoxygulve.

  • Epoxygulv er yderst slidstærkt og modstandsdygtigt, og kan derfor holde til meget belastning
  • Epoxygulv er nemt at rengøre
  • Du har mulighed for at vælge mellem mange forskellige farver, når du vælger at få lagt epoxygulv

Du kan altså være sikker på at få glæde af dit epoxy gulv i mange år fremover og så skal du ikke tænke alt for meget over rengøringen af det, da der ikke er nogen fuger eller revner at tage hensyn til (som ellers ville være tilfældet med trægulv eller fliser). Det er naturligvis også en klar fordel, at man selv kan vælge farven på sit epoxygulv, da det giver dig en større fleksibilitet i, hvordan du ønsker at designe dit hjem.

Hvad er forskellen på epoxygulv og epoxymaling?

Epoxygulv består af epoxybelægning, som er et rent epoybindemiddel. Det er på ingen måde fortyndet med vand eller opløsningsmidler, og derfor får du altså en belægning af 100 procent epoxy. Det er med til at gøre gulvet mere modstandsdygtigt. Der er desuden intet af midlet, der forsvinder, når det er færdighærdet, hvilket ellers er tilfældet med epoxymaling, da det netop er fortyndet med vand.

Det er lidt sværere at arbejde med epoxybelægning frem for epoxymaling, hvorfor man især skal sørge for at tage kontakt til en professionel gulvlægger, hvis man hellere vil have lagt et rigtigt epoxygulv frem for blot epoxymaling.

Vedligeholdelse og rengøring af epoxygulv

Epoxy gulv er utrolig nemt at vedligeholde og holde rent, hvorfor det er en god løsning til dig, der ikke vil bruge alt for meget tid på rengøringen. Overfladen er i sig selv let at holde pæn, men den nemme rengøring og vedligeholdelse skyldes også, at epoxy gulve ikke har nogle samlinger. Du skal altså ikke tænke over at holde revner eller fuger rene. Her kan der trods alt godt samle sig en del skidt og snavs, som støvsugeren ikke lige får fanget. 

Har du brug for vejledning til udvælgelse af nyt gulv?

Du kan vælge mellem et hav af forskellige gulvtyper til dit hjem og derfor kan beslutningen om gulvbelægning godt være lidt svær at finde hoved og hale i. Ønsker du f.eks. forskellig gulvbelægning i dit køkken og badeværelse som i resten af huset? Måske skal stuen have en anden type gulv end soveværelserne? Det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker, da det trods alt skal give mest muligt mening for dig.

Hvis du er helt på bar bund i forhold til, hvad du skal vælge for et gulv, så vil vi anbefale dig at læse vores artikel om gulvbelægning. Artiklen giver dig information om de forskellige gulvtyper og hvad man skal være opmærksom på i lægningen af gulv.

Hvad er fordelene ved at vælge epoxygulv?

Epoxy gulve er lette at vedligeholde og rengøre, da de ikke har nogen samlinger eller fuger. Derudover er de ekstra slidstærke og du kan derfor få glæde af dit nye gulv i mange år fremover.

Hvordan foregår lægning af epoxygulv?

Når der skal lægges epoxygulv, blander man man en masse af epoxyharpiks og hærder sammen, hvorefter det fordeles ud over gulvet. Undergulvet skal dog være slebet og jævnt før man kan gå i gang.

Hvad koster lægning af epoxygulv?

Du skal gerne have hjælp af en professionel gulvlægger til at lægge epoxy gulv, hvilket naturligvis gør projektet lidt dyrere end andre gulvbelægninger. Dog er du garanteret et solidt resultat.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere