Hvad koster microcement gulv? Se priser og få tilbud

Microcement er et alsidigt materiale, der kan bruges til alt fra gulve og vægge til bordplader m.fl. I denne artikel kan du læse, hvad det koster at etablere et gulv af microcement, og hvilke fordele der reelt er ved at benytte microcement frem for andre gulvbelægninger.

Derudover vejleder vi dig til, hvordan du finder det bedste tilbud, hvis du ønsker hjælp fra en professionel fagmand, samt giver en trin-for-trin guide, hvis du er klar på et gør-det-selv projekt.

Du kan få et microcement gulv for mellem 300 og 1.500 DKK pr. m2.  Den billigste løsning er, hvis du gør det selv, da prisen så ligger omkring 300 til 500 kroner. Får du hjælp af en professionel håndværker, skal deres timepris på mellem 300 og 900 kroner indregnes.

Hvad er prisen for et microcement gulv?

Prisen for et microcement gulv ligger groft sagt mellem 300 og 1.500 DKK pr. kvadratmeter. Er der tale om et gør-det-selv projekt, kan du få et kit, indeholdende nok microcement og alt du skal bruge for at støbe gulvet selv til 10 kvadratmeter, for omkring 3.000 kroner.

Ønsker du derimod at få hjælp til lægning af microcement af professionelle håndværkere, skal du regne med et pris nærmere de 1.500 kroner pr. m2, der skal lægges. Det skyldes, at du skal indregne en timepris på mellem 300 og 900 kroner pr. håndværker, der hjælper med opgaven.

De ovenstående tal er dog kun cirka-tal. Den endelige pris afhænger nemlig også af de følgende faktorer:

  • Hvilken cementtype der benyttes til arbejdet
  • Hvilken virksomhed du får til at lægge gulvet
  • Hvor i landet du bor – det kan være dyrere at få lagt microcement gulv i storbyer end på landet
Microcement gør det selv eller Gennemsnitlig microcement pris m2
Microcement gør det selv løsning300 DKK
Professionel hjælp til lægning af microcement gulv (prisen er inkl. moms, materialer og arbejdsløn)Mellem 1.000 og 1.500 DKK

Priseksempel:
Det vil koste dig cirka 50.000 kroner at få lagt 50 m2 microcement gulv af en fagmand. Klarer du opgaven selv, skal du ikke tænke på løn til håndværkeren, hvorfor prisen ligger omkring 15.000 kroner pr. kvadratmeter. Beregningen er med en gør-det-selv pris på 300 DKK og 1.000 DKK for professionel hjælp.

Sådan lægges et microcement gulv – Trin for trin guide

lægning af microcement gulv

Beslutter du dig for et microcement gør-det-selv projekt, kan du med fordel benytte dig af denne trin for trin guide. Vi vejleder dig til, hvordan gulvet skal lægges og hvilke aspekter du bør vær opmærksom på undervejs i processen. Læs med og bliv guidet igennem dit gør-det-selv projekt:

  • Sørg for et jævnt, stabilt og tørt underlag: Inden du begynder at lægge dit microcement, skal du sørge for, at underlaget, det skal ligge på, er jævnt og fuldstændig tørt. Ujævnheder vil give vanskeligheder, og fugt kan medføre fugtskader og skimmelsvamp. Dertil er det vigtigt, at underlaget er stabilt. Du kan forstærke det med glasfiber eller microcementbase, hvis underlaget f.eks består af glatte fliser eller klinker
  • Rengør underlaget grundigt: Det er vigtigt, at underlaget rengøres grundigt inden du påbegynder processen. Det skyldes, at primeren, som skal lægges på gulvet inden selve microcementer spredes, ikke binder korrekt, hvis der er et lag snavs under
  • Påfør primer på underlaget: Når underlaget både er jævnt, stabilt, tørt og grundigt rengjort, kan du påføre den primer, der skal få de forskellige overflader til at binde sig til hinanden
  • Bland microcementen og påfør det på underlaget: Når alle ovenstående trin er fuldført, kan du gå i gang med at blande din micromentblanding og påføre det på underlaget. Benyt en spartel til at fordele massen på den eksisterende overflade. Allerede efter 2 timer kan du fordele et nyt lag ovenpå, men den optimale tørretid er 6 timer
  • Slib gulvet, når det er tørt: Når du er færdig med at påføre microcement, og microcementen vel at mærke er helt tør, skal gulvet slibes. Dette vil fjerne eventuelle ujævnheder o.l. hvilket resulterer i et microcement gulv, der er jævnt og udglattet, således man hverken vil hænge fast eller rive sig
  • Beskyt gulvet og påfør sealer – anvend eventuelt også lak: Når microcementgulvet er slebet og rengjort for støv, skal gulvet påføres sealer. På den måde vil det blive beskyttet for skidt, snavs og fugt. Vil du gerne øge holdbarheden og gøre gulvet endnu mere slidstærkt, kan du påføre en lak oven på sealeren

Se eventuelt denne guide, hvis du har brug for at se arbejdet blive udført, før du selv går i gang:

Fordele ved et microcement gulv

Er du stadig ikke helt sikker på, om du ønsker at lægge microcement gulv i hjemmet? I så fald skal du læse med i dette afsnit, hvor vi gennemgår de fem største fordele ved at vælge et gulv af microcement. Du kan blandt andet spare penge og sikre dig et nyt og anderledes look til boligen.

1) Microcement er en billig gulvtype

Først og fremmest er vi nødt til at nævne, at microcement faktisk er en ret billig løsning i forhold til andre gulvbelægninger. Det er altså ikke en gulvtype, der resulterer i røde tal på bundlinjen.

Naturligvis bliver det lige dét dyrere, hvis du betaler professionelle for at udføre arbejdet, da de skal have betaling i timen, men overordnet set er det stadig en af de billigere løsninger, når der skal lægges nyt gulv. Måske du endda kan finde et ekstra godt tilbud?

2) Det er nemt at arbejde med microcementen

En anden fordel ved microcement er, at det er relativt nemt at arbejde med. Det betyder, at du sagtens kan begive dig ud i gør-det-selv projekter med denne type gulvbelægning, uden at være for nervøs for, om det egentlig vil blive et flot resultat.

Derudover er processen ved lægning af microcement gulv ikke så omstændig som andre varianter, hvorfor du ikke skal betale for alt for mange mandetimer, når du bruger professionelle håndværkere til opgaven.

Alt dette er dog helt uden, at du går på kompromis med belægningen på dine overflader i hjemmet.

3) Microcement kan bruges overalt

Du kan bruge microcement stort set alle steder i boligen. Det er ideelt til både gang, værelser, stue o.l. Derudover kan du også sagtens benytte det i vådrum – altså på badeværelset. 

I så fald skal du dog være opmærksom på, at der er nogle forskellige forhold og regler, som skal overholdes. Dette er for at sikre, at overfladen forbliver tør trods påvirkning fra vand og fugt. Du vælger selv, om du vil have en overflade, der er skridsikker eller glat, når du vælger at få lagt microcement på gulvet i badeværelset – eller måske nærmere en middelvej.

Microcement kan desuden lægges både indendørs og udendørs. Og så er det egnet til alt fra vægge, gulve – ja praktisk talt enhver overflade. Der er altså uendeligt mange muligheder med denne type beton. Ved at benytte microcement kan du generelt få en optimal ensartethed i boligen.

Tag et kig på denne video, hvis du vil se et eksempel på, hvordan en bordplade kan se ud, når den bliver belagt med microcement:

Benyt microcement til bordplade

Ud over at kunne benyttes til gulve og lægges både udendørs og indendørs, kan du også benytte microcement til diverse andre overflader. F.eks. er det ideelt at benytte microcement til bordplader. Dette gælder, uanset om der er tale om en bordplade på badeværelset, i køkkenet eller stuen. 

Den helt store fordel ved at vælge microcement til bordplader er, at overfladen så er nem at rengøre med en fugtig klud. Samtidig giver det et lidt mere råt look.

4) Microcement kan anvendes på alle belægninger

I modsætning til andre typer gulve, såsom betongulv i new yorker stil / fiberbeton gulv, så kan microcement lægges på alle typer underlag. Beton eller eksisterende fliser er ingen hindring. 

Er underlaget en smule ustabilt, glat eller lignende, kan du let forstærke det med enten glasfiber eller microcementbase.

5) Køb microcement i farver, der passer til dig og dit hjem

Microcement findes i mange forskellige farver og udtryk. Normalt tænker man grå, når man hører ordet cement, men microcement findes i nærmest alle farver. Så ønsker du dig et blåt eller grønt gulv, er det muligt at få det i denne farve med microcement.

Du kan praktisk talt få microcement gulv i lige den farve, som du foretrækker. Så det er bare med at lade kreativiten flyde, hvis du ikke ønsker et kedeligt og gråt gulv.

Du har således gode muligheder for at indrette dit gulv helt efter din egen smag, hvis du vælger at investere i microcement. Det er en af den type belægninger, der garanterer et godt resultat, som passer til enhver forbruger – og de resterende farver design i hjemmet.

Hvilken gulvtype skal jeg vælge?

Som du kan læse i ovenstående afsnit, er der flere fordele ved microcement, hvorfor det i høj grad er investeringen værd. Microcementen kan påføres på eksisterende fliser eller andre gulvbelægninger, sikrer dig et gulv i lige den farve, som du foretrækker, og så er det et ideelt valg, hvis du ønsker at lægge gulvet selv.

Der findes dog også andre typer overflader, som kan give dig et flot resultat. Dette gælder, uanset om du leder efter et ensartet og enkelt gulv eller foretrækker et lidt mere personligt look.

Du kan læse alt, der er værd at vide om lægning af gulv af forskellig art her på siden. Find f.eks. inspiration til dit næste projekt i vores artikler lægning af new yorker gulv, lægning af epoxygulv og lægning af polyurethan gulv.

Hvor meget koster et microcement gulv?

Regn med en pris mellem 300 og 1.500 DKK pr. m2, når du vil have lagt microcement gulv. Prisen afhænger af, om du klarer opgaven selv eller får professionel hjælp. Læs mere om prisberegning her.

Kan man lægge microcement selv?

Du kan godt selv lægge microcement gulv. Microcementen er let at arbejde med, og derfor er det ikke en for krævende opgave. Læs vores trin-for-trin guide her i artiklen, så du er godt klædt på.

Hvor kan man anvende microcement?

Du kan praktisk talt anvende microcement overalt, både indendørs og udendørs. Det kan lægges i carporten, badeværelset, køkkenet, værelser etc. Derudover kan det også bruges til f.eks. bordplader.

Hvilke fordele er der ved microcement?

Vi vil anbefale dig at bruge microcement til dit næste projekt, da det kan bruges til mange formål. Det er let at arbejde med, sælges til en fordelagtig pris og fås i den farve, du foretrækker.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere