Afmontering af radiator | Gør det selv eller professionel hjælp? (Se priser)

Har du brug for hjælp til afmontering af din radiator? I så fald er du kommet til det rigtige sted. Vi guider dig gennem processen, hvad det koster og hvordan du skifter termostaten, så du er godt klædt på. Du kan også læse om, hvordan du finder det bedste tilbud på afmontering af radiatoren, hvis du hellere vil lade en fagmand klare ærterne.

Hvad er prisen for afmontering af radiator?

Mange er interesseret i at vide, hvad afmonteringen af en radiator præcis kommer til at koste. Det er da også en oplagt spørgsmål, da de fleste gerne vil vide, hvor mange penge de skal sætte af inden de bestiller et håndværkertilbud. Dog kan man ikke tale om en fast pris for afmontering af en radiator, da prisen svinger, alt efter hvor du bor i landet, hvilken leverandør du benytter dig af, hvor længe arbejdet tager m.fl.

Alligevel kan vi dog godt sige, at afmonteringen af en radiator ikke behøver at koste alverden. En autoriseret og erfaren håndværker ved nemlig udmærket, hvordan man bedst og hurtigst muligt “løser” situationen. Det kommer altså ikke til at tage flere timer – ej heller hvis der både skal afmonteres en gammel radiator og monteres en ny.

Det kan dog tage lidt ekstra tid og koste flere penge, hvis VVS’eren også skal hjælpe dig med at fikse væggen bag ved radiatoren efter afmontering. Det kan dog være en fordel at betale sig fra det, hvis du ikke skal have en ny radiator sat op, da du så slipper for at bekymre dig om processen, selv finde materialer og maling m.m.

Få 3 gratis tilbud på Afmontering af radiator

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på Afmontering af radiator – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Indhent gratis 3 tilbud til afmontering af radiator

Uanset om du kun skal have afmonteret din gamle radiator, både afmonteret og monteret en radiator eller også skal bruge hjælp til at ordne væggen efterfølgende, så vil vi anbefale dig at lægge vejen forbi 3byggetilbud.dk. Ved at benytte 3byggetilbud.dk slipper du for al indledende kontakt med leverandørerne, da 3byggetilbud.dk selv står for at finde de bedste virksomheder til din opgave. Efter at have indsendt din opgave, vil du således modtage tre uforpligtende tilbud, som du frit kan vælge mellem. Hele processen er gratis, så du betaler altså først, når du vælger at sige “ja tak” til af tilbuddene.

Hos 3byggetilbud.dk er du desuden dækket godt ind, da du er dækket af en gratis entreprisegaranti på alle udførte opgaver. Det betyder kort sagt, at du er dækket for op til 35.000 kroner, hvis noget går galt under arbejdet eller noget ikke lever op til forventningerne. 3byggetilbud.dk samarbejder dog kun med autoriserede virksomheder, så du skal ikke være nervøs for det arbejde, der udføres.

Sådan fjerner du en radiator

Du kan godt selv fjerne din gamle radiator, men som beskrevet i det ovenstående afsnit, er det en del nemmere blot at få en VVS’er til at klare arbejdet – især hvis der er tale om en udskiftning af radiatorer. Mange gange vil en håndværker nemlig både hjælpe dig med at få fjernet den gamle radiator og sat den nye op. Du skal således ikke bekymre dig om nogle aspekter af dét at udskifte en radiator, hvis du vælger at lade en professionel stå for at løse opgaven.

Det kan dog være fint at klare opgaven selv, hvis du ikke ønsker at sætte en ny radiator op, men blot skal have den gamle radiator fjernet – og har hænderne skruet ordentligt på. Du skal nemlig gerne have en vis viden om dét at gøre det selv før du kaster dig over denne type opgave. Er dette tilfældet, kan du følge denne vejledning til afmontering af radiator. 

  • Sluk først for fyret i huset / lejlighedskomplekset
  • Aftap herefter din radiator (der er en specifik hane til dette på apparatet), så systemet ikke er fyldt med vand, når du skal have den fjernet. Vandet kan med fordel opsamles i en spand eller du kan vælge at føre det gennem en vandslange ud til afløbet
  • Læg et håndklæde, viskestykke e.l. ud på gulvet, så det overskydende vand ikke skader gulvet
  • Løsn de fittings, der holder radiatoren fast til væggen. Start gerne med de øverste
  • Hold gerne radiatoren så lodret som muligt, så indholdet ikke løber ud – også når du kasserer den gamle radiator

Afmontering af termostat på radiator

Hvis din radiator ikke virker optimalt, så kan det være fordi, der er noget galt med selve termostatventilen. Du skal derfor gerne lige vente med at udskifte hele radiatoren til du har fundet ud af, om det blot er ventilatoren, den er gal med. I flere tilfælde har fjederen i termostatventilen sat sig fast, hvorfor det kan være nok at banke forsigtigt på og omkring ventilen for at få den til at virke igen. Er dette ikke tilfældet, kan du udskifte selve termostaten relativt nemt – og det behøver du derfor ikke professionel hjælp til.

Du kan blot løsne pakdåsen med en svensknøgle og skrue den af med hånden. Du kan med fordel holde en klud under ventilen, da der kan dryppe vand ud, når du flytter termostaten / pakdåsen. Du kan udmærket rengøre hullet for snavs og give det en omgang olie, når du nu alligevel har åbnet ind til det. Herefter skal du blot sætte en nye pakdåse på ventilen, som strammes med en svensknøgle. Hvis ventilen og den nye termostat virker som det skal, vil varmen hurtigt begynde at brede sig i radiatoren og rummet blive varmere.

Kan jeg selv afmontere en radiator?

Ja, du kan godt selv afmontere en radiator, men hvis du alligevel skal have sat en ny op, vil vi anbefale dig at benytte en håndværker til arbejdet.

Hvordan finder jeg det bedste tilbud til afmontering af radiator?

Der er mange muligheder for at finde et godt håndværker tilbud, men du finder den bedste service og tilbud hos 3byggetilbud.dk, hvor du kan kan vælge mellem tre gode tilbud på din specifikke opgave.

Hvordan afmonterer jeg en termostat på radiatoren?

Du skal blot løsne termostaten / pakdåsen ved hjælp af en skruenøgle og derefter skrue den løs, når du ønsker at afmonterer en termostat. Det er også lige så nemt at sætte en ny på.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Ståltag pris – Find din M2 pris på ståltag her Skal du have nyt tag på huset, er ståltag en populær og god tagbelægning, som

Læs mere »

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere