Tagrender pris – Find din pris på nye tagrender her

Skal du montere tagrender eller leder du efter inspiration til nye tagrender til dit hus, så læs med i artiklen her. 

Vi beskriver både alle typer, priser og fordele og ulemper ved tagrender. Det kan både være med udgangspunkt i gør-det-selv og ved at hyre en professionel håndværker til arbejdet.

Skal du montere tagrender eller leder du efter inspiration til nye tagrender til dit hus, så læs med i artiklen herunder. 

Vi beskriver både alle typer, priser og fordele og ulemper ved tagrender. Det kan både være med udgangspunkt i gør-det-selv og ved at hyre en professionel håndværker til arbejdet. 

Få 3 gratis tilbud på Nye tagrender

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på Nye tagrender – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Hvorfor skal huset have tagrender?

Alle tagtyper giver plads til tagrender. Ad tagrenden får du afledt vand fra taget og ned i en faskine og/eller regnvandsbrønd, hvorefter det løber ud i kloaksystemet. Hvis et hus ikke får tagrender, vil alle miljøer på en bygning, blive påvirket af det vand som løber af taget. En tagrende er derfor en foranstaltning som sikrer huset lang levetid og holder alle huse tørre. 

Med tagrender kan du spare penge på skader og slid, som huset derhjemme ellers ville blive påvirket af. 

Hvorfor har taget brug for tagrenderne?

Når nedbøren kommer fra oven, er taget designet til at vandet kan løbe af – på et sadeltag eller valmtag er vinklen så høj, at vandet slet ikke kan ligge på taget. På andre tage løber vandet ikke nær så effektivt af, hvis vinklen er lavere, hvorfor der typisk laves en vandtæt membran på eller under taget, for at hindre vand i at trænge ind i huset. 

Når vandet løber af taget, fortsætter det nedad med tyngdekraften. Kun huse med fladt tag har ikke den mulighed, hvorfor der her skal laves særlig vandtæt membran, så vandet ikke kan trænge ind i konstruktioner og lave vandskade.  Uanset om du har et almindeligt sadeltag, et fladt tagpaptag eller et tag med ensidig hældning, har dit hus brug for tagrenderne, selvom vandet godt kan løbe af taget. Når vandet løber fra taget, skal det nemlig helst ikke ned og ligge ved soklen på dit hus. Tagrenderne skal sørge for at dette ikke sker. 

Hvordan fungerer en tagrende?

Uanset om du vil bruge stål, zink, plastik eller kobber, har de samme formål. Tagrenderne leder vand fra taget og videre til kloakken.

Den vandrette rende langs taget, tager imod vandet og leder det videre ned i nedløbsrøret, som typisk sidder ved hjørnet af huset. Fra nedløbsrøret kommer vandet ned i en sandfangsbrønd og videre herfra ud i kloaksystemet. Sommetider ledes vandet først gennem en faskine, andre gange sidder sandfangsbrønden lige der hvor nedløbsrør løber. Er der skæve vinkler i husets konstruktion eller forhold i omgivelserne, som hindrer lige nedgang fra tag til brønd, kan man installere ekspansionsstykker, så du får en effektiv afledning af vand, på trods af skæve vinkler. 

Hvad koster nye tagrender til et hus?

Ligesom med mange andre materialer, er der forskel mellem priser på tagrender, afhængigt af materialet de er lavet af. Der findes flere typer og nogle er lavet i et billigt materiale, gerne plast eller stål, mens tagrender i zink og kobber kan koste mange penge, særligt hvis der skal bruges mange, eller hvis der er særlige forhold som de skal tilpasses til.

Tagrender pris:

Nye tagrender til et hus vil typisk koste mellem 700 kr og 1.000 kr pr. meter, hvis tagrenderne skal sidde på et almindeligt hus og monteres af en professionel. Vil du selv stå for arbejdet, koster det gerne mellem 350 kr og 600 kr. pr. meter. 

Når du skal finde prisen for tagrenderne, skal du måle længden på huset, samt den højde de skal sidde i. Dertil skal du måle bredden på taget. Nedenstående eksempel tager udgangspunkt i disse tre parametre, for udregningen af omkostningen til tagrenderne. 

Eksempel: 

Et hus er 10 meter langt og har en bredde på 5 meter på hver side af taget fra rygningen. Tagrenderne skal sidde 3 meter oppe og kræver derfor stillads eller større stige for opsætning. Huset er cirka 150 kvadratmeter stort.

Pris for denne størrelse hus, hvor leveringen er inkluderet, men der ikke er indregnet arbejdstimer for montering foretaget af en professionel:

Tagrender i plastik = 4.500 kr

Tagrender i stål = 5.100 kr

Tagrender i zink = 8.000 kr

Tagrender i kobber = 16.000 kr

Som det fremgår af ovenstående priser, er udgiften til nye tagrender meget afhængig af hvilken type tagrende du ønsker. Tagrender i plast koster cirka det halve af typer i zinkmateriale og en fjerdedel af prisen for typer i kobber. Udtrykket mellem disse to er dog også meget forskellige. Kobber giver et look af en eksklusiv tagrende, som både kan passe ind i moderne huse og ældre mere klassiske ejendomme. 

Skal du udskifte de gamle tagrender med nye, kan der være flere overvejelser du skal gøre. Dels skal pris vejes op imod udtryk og design og dels er praktikken mellem de forskellige materialer også forskellig. Det kan du læse mere om længere nede i artiklen. 

I skemaet herunder kan du få overblik over, hvad din nye tagrende vil koste, afhængigt af det ønskede materiale. Priserne kan alene anses for vejledende eksempler, og afspejler måske derfor ikke den reelle pris som du vil finde hos din leverandør eller håndværker, når tagrenderne udskiftes.

Tabel over priser for opsætning af tagrender inklusive montering

Tabel med priser for nye tagrender inklusive monteringen foretaget af en professionel.

TypePris pr. meterNedløb, 3 meterHjørner
Plastiktagrender300-400 kr800-900 kr500-600 kr
Ståltagrender300-400 kr800-900 kr500-600 kr
Zinktagrender400-500 kr1.200-1.300 kr600-700 kr
Kobbertagrender600-700 kr1.500-2.000 kr1.300-1.500 kr

Tabel over priser for opsætning af tagrender inklusive montering

Tabel over tagrende montering foretaget som gør-det-selv, altså eksklusive professionel hjælp.

TypePris pr. meterNedløb, 3 meterHjørner
Plastiktagrender100-150 kr500-600 kr100-150 kr
Ståltagrender70-100 kr500-600 kr300-400 kr
Zinktagrender200-400 kr600-750 kr500-600 kr
Kobbertagrender400-500 kr1.000-1.700 kr1.000-1.300 kr

Hvor mange meter nedløbsrør skal jeg bruge?

Et standard hus vil typisk have 3 meter fra tagrenden til nedløbsrør, hvorfor der som standard beregnes 3 meter til afløb. Har huset en anden højde end dette, kan der således være en meromkostning til ekstra længde på nedløbsrør som du skal være opmærksom på. 

Funktionen af forbindelsen mellem nedløbsrør og tagrenden er essentiel for at vandet ledes effektivt ned i kloakken. Røret må ikke være for kort og der må ikke opstå utætte samlinger. Sommetider kan det være nødvendigt at indsætte et ekspansionsstykke, for at systemet kan blive helt tæt.

Hvor store skal mine tagrender være?

Størrelsen på den tagrende, du skal vælge til dit hus, afhænger af husets og dermed tagets størrelse. For små tagrender kan resultere i oversvømmelse, som kan lede fugt ned ad væggen på huset og ned i soklen. Har du kælder, kan vandet ende der. Samtidig kan en for lille tagrende størrelse resultere i større behov for vedligehold og rensning. 

Tilstoppede tagrender resulterer ligeledes i, at vandet ikke ledes ned i afløbet, men derimod lander på jorden rundt om soklen på huset. Skal du udskifte tagrenderne, bør du derfor sikre dig, at de har den rigtige størrelse så du ikke får utætte tagrender. 

Tagbredde i mmTagrendes højde i mmTagrendestørrelse
1026410
1207211
1448712
12511714

Hvor mange nye tagrender skal jeg købe?

Når du skal købe nye tagrender, skal du regne ud hvor mange meter du skal bruge. Tagrenderne kommer typisk i længder af 3 eller 6 meter. Hvis der ikke skal være mange samlinger mellem dem, er det godt at vælge lange stykker. For at foretage det mest optimale indkøb, bør du dog regne arealet på taget ud, så du kan udregne antal meter. 

For at regne arealet ud, skal du bruge følgende formel: 

Tagets højde x bredden på taget (fra kant til kant) = tagarealet

Hvis du er usikker på hvordan du måler arealet, kan du få en håndværker, med forstand på montering af tagrender, til at hjælpe dig. Tagrenderne skal foruden at have den rigtige længde, også sidde det rigtige sted før man ved hvilken størrelse de bør have. Der findes 3 forskellige placeringer som påvirker størrelsen på tagrenderne. 

Hvilken type tagrender skal jeg vælge?

Nye tagrender findes som nævnt i forskellige typer. En kobber tagrende er det dyreste materiale, mens plastik eller stål er en billig tagrende. Der er dog også forskel på deres egenskaber. Når du skal vælge tagrenden, kan det derfor være godt at læse lidt om de forskellige typer. Det handler både om levetiden, robustheden og udtrykket.

Plastiktagrender

Plastiktagrender findes mange steder, både på helårshuse og sommerhuse. Vil du skifte dine tagrender til plastik, er der både fordele og ulemper herved. Disse kan du se oplistet herunder: 

Fordele ved plastiktagrender

 • Tagrender i plastik ruster ikke og påvirkes ikke af saltholdig luft (fx nær havet)
 • De kan opsættes op alle typer tag og tåler al slags vejr
 • Kan opsættes uden professionel hjælp (kan nemt skæres med en fintandet sav)
 • Har oftest lang levetid på +40 år hvis uden skader og opsat korrekt. 

Ulemper ved plastiktagrender

 • Kan nemt knække eller revne hvis der placeres en stige op ad dem da det er et forholdsvist blødt materiale
 • Kan med tiden blegne af uv-stråler
 • Har ikke et elegant udtryk på visse typer bygninger, fx murermestervillaer

Pris inklusive montering og moms (gennemsnitspriser):

Cirka 350-450 kr pr. meter

Ståltagrender

En ståltagrende er en populær tagrendetype i Danmark. Dels er den med god holdbarhed og dels kan udtrykket passe til mange forskellige typer huse. Samtidig er stål tagrende meget robust. Herunder er fordele og ulemper oplistet:  

Fordele ved tagrender i stål

 • Lang holdbarhed på mere end 40 år
 • Kan opsættes med pænt udtryk på mange typer huse og tåler både sne, regn og vind 
 • Kan godt opsættes uden professionel hjælp
 • Billige sammenlignet med både zink eller kobber

Ulemper ved stålrender:

 • Tæt på havet kan holdbarheden være kortere, da materialet tager imod salt (indenfor 10 km af kyststrækninger). 
 • Kan ikke fungere sammen med glaseret tag, engoberede tegl eller glatte ståltage indenfor 10 km’s afstand til havet
 • Har ikke altid et elegant udtryk på nogle typer bygninger, fx palævillaer

Pris inklusive montering og moms (gennemsnitspriser):

Cirka 400-550 kr pr. meter

Zinktagrender

Zink er både holdbart og med god modstandsdygtighed i al slags vejr. Samtidig tåler det gerne salt, og kan derfor bruges i kystnære områder. Således er zink velegnet til både sommerhuse og helårshuse.  Se fordele og ulemper ved zinktagrender herunder:

Fordele ved zinktagrender

 • Zink kan godt opsættes uden professionel hjælp 
 • Har et flot og elegang look som bliver flottere med tiden når det får patina.
 • Har oftest mange års garanti fra producenten
 • Zink er billigere end kobber men fungerer på næsten alle de samme typer bygninger/udtryk som kobber

Ulemper ved zinktagrender

 • Zink skal loddes sammen, hvilket kan være krævende
 • Zink er et dyrere materiale end stål, men kan godt få nogenlunde samme udtryk

Pris inklusive montering og moms (gennemsnitspriser):

Cirka 600 -700 kr pr. meter

Kobbertagrender

Ønsker du et flot og eksklusivt udtryk på dine tagrender, er kobber et godt bud. Dets æstetiske look kan stå rigtig flot til mange typer bygninger, både gamle klassiske gamle bygninger og nyere moderne arkitektur. Se fordele og ulemper ved kobberrender herunder:

Fordele ved kobbertagrender

 • Nye tagrender i kobber giver et eksklusivt udtryk som er velegnet til mange typer byggerier.  
 • Har et flot og elegant look som kun bliver flottere med tiden
 • Har oftest mange års garanti fra den producerende virksomhed
 • Kan godt fungere nær kyster hvor der er saltindhold i luften

Ulemper ved kobber tagrender

 • Er den dyreste type tagrende der fås
 • Garantien er ikke markant længere end andre tagrendetyper, på trods af den høje merpris
 • Ikke velegnet til fritidshuse
 • Monteres bedst af professionelle

Pris inklusive montering og moms (gennemsnitspriser):

Cirka 700 -800 kr pr. meter

Hvor meget vedligeholdelse kræver tagrenderne?

Alle materialer kræver en eller anden form for vedligehold. Det gælder også tagrenden. Ståltagrender kræver meget lidt vedligehold, ligesom plast gør det, men alle tagrender bør renses mindst én gang årligt, for at forblive effektive og tætte. 

Du kan godt få professionel hjælp til at rense dine tagrender, med jævne mellemrum. Søg efter tagfirmaer her på Boligmesteren. 

FAQ

Hvad koster tagrender pr. meter?

Der er forskel på prisen for en opsætning af tagrende eller materialerne herfor. Ståltagrender og render af plastik er billigere end kobbertagrender og tagrender af zink. Priserne svinger typisk mellem 350 kr og 800 kr pr meter.

Hvilke tagrender er billigst?

Plastik tagrenden er den billigste type. Herefter kommer stål, så zink og til sidst render i kobber. Prisen spænder cirka mellem 350 kr og 800 kr pr. meter. 

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere