Slamsugning og kloakrensning | Tjek priser og få 3 tilbud

Har du problemer med kloakken? Få 3 tilbud her, og vælg den bedste pris.

Vi kender det allesammen. 

Afløbet lugter, toilettet stopper og du ser derefter, hvordan opstigende vand, med faretruende hastighed, nærmer sig kanten af toiletbrættet nede fra dybet. Når du først dertil, er der kun tilbage at håbe, at toilettet ikke løber over. Det er en situation ingen ønsker sig. 

Samtidig kan det være, at du oplever nogle “hik” når vandet i vasken løber, at vandet i vasken ikke synker, eller andre akutte problemer med dine afløb.

Hjælp til kloakker, fra en professionel kloakmester, koster mellem 800 kr og 1200 kr pr. time, indenfor normal åbningstid. Slamsugning er en smule dyrere end en kloakrensning. Skal du have hjælp udenfor dagtimerne, kan der være et tillæg på timeprisen mellem 800 og 1600 kr. Tillæggets størrelse afhænger af tidspunktet på døgnet. Dertil kan der desuden komme betaling for kørsel oveni. 

Tid til hjælp fra en kloakmester 

Ofte involverer problemer med afløb og vand, en ubehagelig lugt. 

Hvis du som husejer kan genkende sådanne problemer og dårlig lugt, hjemme hos dig, kan det være på tide, at ringe til kloakmesteren og få en snak om din kloak og en eventuel slamsugning. 

5 tegn på at du har brug for hjælp til dit kloaksystem

  • Vandet forsvinder langsomt i vask, bad eller toilet
  • Der stiger vand op af toilettet efter udskylning
  • Toilet eller håndvask stopper til
  • Der lugter fra afløb i bad, vask eller toilet
  • Der er indikationer på rotter i kloakken

Så meget koster et besøg af kloakmesteren

Er kloakken tilstoppet eller er du bekymret for rotter, er du nødt til at have hjælp til dit kloaksystem, uagtet hvad det koster. Men derfor er det alligevel vigtigt, at få den bedste pris på opgaven, så du kun betaler det der er nødvendigt. 

I tabellen herunder ses gennemsnitlige priser på, hvad en tilstoppet kloak vil koste at få hjælp til.  Som det fremgår, betaler du lidt mere for slamsugning end for kloakrensning. Derudover kan priser varierer på flere forskellige faktorer. 

Priser varierer

Priser på hjælp til dit kloaksystem, vil ikke kun variere fra firma til firma, men også i forhold til, hvor du befinder dig i landet. Dit lokalområde, kan således være billigere eller dyrere, end nedenstående priseksempler i tabellen. Typisk skal du regne med priser i den høje ende af skalaen, hvis du bor i København, Aarhus eller Odense.

Tabel 1.

Tabel over gennemsnitlige priser ved besøg af en kloakmester inkl. moms. Priserne er et eksempel og en nøjagtig pris vil altid kræve et besøg af en autoriseret kloakmester. 

Pris pr. timeKloakrensningSlamsugningTV-inspektion
Timepris for normal arbejdstid800-900 kr900-1.200 kr1.000 kr
Tillæg for weekend og aften1.000-1.500 kr1.000-1.500 kr1.000-1.600 kr

Det er vigtigt at vedligeholde kloakrørene

Hvis du sørger for, at få foretaget kloakrensning med jævne mellemrum, forebygger du, at der kommer problemer med dine kloakrør over tid. 

En kloakrensning som sker med jævne mellemrum, kan desuden forebygge behovet for en slamsugning, som er mere omfattende og gennemgribende. 

Sørger du for, at få vedligeholdt kloakken, kan du altså spare en del penge på sigt, og undgår, at få et tilstoppet toilet og vand i din håndvask, som ikke vil synke. 

Har du brug for slamsugning eller kloakrensning?

Når du har problemer med din kloak, er der flere måder, hvorpå udfordringen kan løses. Muligvis er det blot en kloakrensning du har brug for, men er det ikke nok, skal der måske en slamsugning til. En sådan slamsugning kræver lidt mere arbejde end en almindelig spuling af din kloak. 

En vurdering af hvad der skal til hjemme hos dig, kræver en opringning til en autoriseret kloakmester. Denne kan forholdsvist hurtigt vurdere, om der skal en slamsugning til.

Er det på tide at rense kloakrør?

En kloakrensning er en effektiv metode til, at rense for aflejringer og fjerne skidt og snavs i kloaksystemet. Er der tale om mindre problemer i afløb og kloakledninger, er det at rense kloak, oftest nok til at løse problemet. 

Tjek vandlåsen

Start med at undersøge problemet selv. Kan der sidde snavs, hår og sæbe fast i vandlåsen under vask eller badafløb, kan du godt selv rense det. Men er dette ikke nok, må der en kloakrensning til. 

Det er en god ide, at lade en kloakservice vurdere hvad der skal til. 

Skal rensningen fjerne større genstande som har stoppet afløbet, kan det være nødvendigt med besøg af en slamsuger, som giver systemet en højtryksspuling. 

En slamsuger, pris og muligheder

En slamsugning af kloakrørene, er kraftigere end en rensning af kloakken. Den fjerner både skidt og snavs, større obstrueringer og fastgroede aflejringer, gennem en slags højtryksspuling kaldet en “slamsugning”. Slamsugeren renser kloakken med rent vand og en kloakspuling, er derfor en effektiv metode, til af fjerne elementer der har stoppet rørene til på den indvendige side. 

En tilstoppet kloak kan således få ordentligt gennemløb, ved at få udført en slamsugning. 

Denne handling fjerner dog ikke det mindre skidt i rørene, så derfor kan det være en god ide, at få en autoriseret kloakmester til at hjælpe dig med både en kloakrensning og en slamsugning. 

Hvad koster en slamsugning?

Når du ringer til kloakmesteren indenfor normal arbejdstid, ligger timeprisen mellem 800 og 1200 kr inkl. moms, afhængigt af hvad du har brug for hjælp til. En slamsugning er dyrere end en kloakrensning og du skal derfor påregne en gennemsnitlig timepris på cirka 1000 kr inkl. moms på regningen, for at få håndværkere til at hjælpe dig med dette. 

Den lidt højere pris for slamsugning, skyldes at denne opgave er mere omstændig end en kloakrensning. 

Find ud af hvor dine brønde er, inden du får besøg

Skal du have foretaget en slamsugning, er det en god ide at undersøge, hvor dine brønde til huset, befinder sig. Ofte vil de være at finde foran dit hus, for eksempel i indkørslen, ved garagen eller ved hoveddøren. Hvis du ved hvor de er, sparer du arbejdstid til kloakmesteren og dermed penge, da denne så ikke skal lede efter dækslerne.

Undersøg kloakken med en tv-inspektion

Kloakmesteren kan ved besøg hos dig, vurdere at din kloak kan være tilstoppet, fordi der er problemer med rørene. I sådanne situationer sendes en robot med et kamera ned i kloakken. På den måde kan konstateres hvad problemet er. Ofte kan problemer med rotter også opdages ved en tv-inspektion. Rotteproblemer forsvinder ikke ved en slamsugning og derfor kan en tv-inspektion være en god ide, førend du tager yderligere beslutninger. 

Særligt bad og toilet kræver opmærksomhed

De fleste husejere, vil på et tidspunkt stå overfor en form for problem, med deres afløb. Særligt afløb i badeværelser kan være udsatte. Det skyldes dels, at du i badeværelset ofte sender vand og affald gennem afløbet, og dels at vandet derfra indeholder sæberester, toiletpapir og hår. Alle disse tre er elementer, som stopper afløbet til. 

Tager du ikke hånd om dette, bliver en slamsugning mere og mere sandsynlig. Mange ved ikke, at det er en selv der er ansvarlig for kloaksystemet på egen grund. Det er således kun dig selv, der kan opdage og finde en løsning, på problemer med kloakken.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere