Tv inspektion kloak – Alt hvad du skal vide om tv-inspektion af kloakken

Har du mistanke om problemer med din kloak? Dårlig lugt eller besvær med at trække ud i toilettet rimer på problemer, men hvad er årsagen? En tv-inspektion kan finde frem til årsagen og potentielt komme skader i forkøbet.

Har du mistanke om problemer med din kloak? Dårlig lugt eller besvær med at trække ud i toilettet rimer på problemer, men hvad er årsagen? En tv-inspektion kan finde frem til årsagen og potentielt komme skader i forkøbet.

En TV inspektion af kloakrørene dækker i denne sammenhæng over, at kloakmesteren foretager en undersøgelse af kloakrørene med et kamera, som leder til en tv-skærm. 

Med dette udstyr, kan kloakmesteren identificere problemer og vurdere eventuel skadesudvikling i et kloaksystem. Inspektionen skal altså gøre ham/hende klogere på, hvad problemer med kloakken kan skyldes. 

Priseksempel: Tv inspektion kloak pris

Prisen for TV inspektionen ligger mellem 1.000 kr og 1.700 kr og kan foretages med timebetaling eller fast pris. Ved en timepris ligger prisen mellem 7-900 kr og opgaven tager 1-2 timer. 

Få 3 gratis tilbud på Kloakinspektion

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på Kloakinspektion – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Hvad koster TV Inspektion af kloakken?

En TV inspektion koster typisk mellem 1.000 kr og 1.700 kr. Inspektionen kan enten foretages med timebetaling eller med en fast pris. Timeprisen for TV Inspektion af kloakken ligger som regel mellem 700 og 900 kr og inspektionen tager gerne 1-2 timer. 

Det er en god idé, at aftale med kloakfirmaet, om tilbuddet de giver dig, er en fast pris eller en timepris aftale med et estimeret tidsforbrug. 

En TV inspektion pris kan variere i omkostning, afhængigt af flere faktorer. Disse vil typisk afhænge af det firma du entrerer med, hvor i landet du skal have en TV Inspektion og hvorledes forholdene på din ejendom er, ift. adgang til kloaksystemet.

Den pris du skal betale for en TV Inspektion inkluderer typisk en spuling af rør, selve inspektionen og en rapport med relevante fund.

Hvordan finder jeg et godt kloakfirma?

Hvis du gerne vil sikre dig, at du finder den rigtige håndværker til opgaven, kan du kigge efter to relevante parametre: 

  • markeretEr firmaet medlem af TV inspektion kontrolordningen?

Et medlemskab af kontrolordningen for TV Inspektionsudbydere, sikrer en standard og fremgangsmåde som undgår opståen af fejl og skade under en TV Inspektion af kloaksystemer. 

  • markeretHar firmaet gode anmeldelser på internettet?

Hos forskellige online tjenester kan du se anmeldelser på firmaer – tjek gerne din udbyders anmeldelser, er de gode er der ikke grund til at tøve, er de ikke alt for positive, bør du måske undersøge alternativer på markedet.

Hvornår bør du få foretaget TV Inspektion af kloakken?

Har du mistanke om, at noget er galt fat med kloaksystemet derhjemme, er en TV Inspektion en god idé. Denne kan hurtigere give et retvisende billede af problemer, fx med forstoppelser, rotter eller skade – fx revner i kloakrørene.

Mistanke om problemer med kloakrørene

Typisk opdager vi problemer med kloakafledning, hvis der begynder at lugte, hvis afløbet stopper til eller hvis der sker oversvømmelse af kloakrørene, afløb eller toilet. 

De fleste oplever problemer med kloakken over tid – oftest fordi den ikke er blevet vedligeholdt tilstrækkeligt, eller har konstruktionsfejl og skader. 

Udfordringer med rotter i kloakken

De fleste rotter vil gerne leve i kloaksystemet, desværre. Det er nemlig ofte her at de finder vej til vores boliger. Rotter vil gerne bo hos mennesker og ved ikke at de er uønskede. Flytter de ind, flytter de ikke gerne ud igen. Har du et gammelt hus, kan der være risiko for, at rotter kommer op gennem rørene og ind i dit hus. 

Har du anelse om, at der er gnavere i huset, kan det være en god idé, at få en TV Inspektion af kloakken, for at se om der er noget om snakken. Rotter kan også lave skader i kloaksystemet, hvorfor der bør opsættes rottespærre, hvis kameraet opdager dem ved inspektionen.

Renovering af hus med kloakarbejde

Er der ikke oplevet udfordringer med afløbet eller kloakken som helhed, vil man typisk ikke foretage en kloakinspektion. Behovet herfor kan dog alligevel opstå, hvis man skal foretage en ombygning eller tilbygning af et eksisterende hus, hvor der skal udføres kloakarbejde. Pludselig kan fejl, ophobning af snavs eller reelle skader i kloakken opdages. Her kan en kloak TV Inspektion således også blive aktuel.

TV Inspektion af afløbsledninger ved køb af hus

Samtidig med ovenstående, er der også et andet tidspunkt, hvor det er en god idé, at få kloakrørene efterset gennem en TV Inspektion. Det er ved køb af en ejendom/ et hus. Disse efterses nemlig ikke i forbindelse med udarbejdelse af en tilstandsrapport. I denne oplyses informationer om almindelige kloakforhold og sælger skal oplyse om eventuelle problemer med kloakken. 

Der er dog ingen garanti for, at dette reelt er tilfældet, hvorfor det er en god idé, at få en TV Inspektion af kloak, så kloakmesteren kan vurdere, om man køber et hus med fejl og skade i kloakrørene. En sådan undersøgelse kan muligvis dækkes af forsikringen hos sælger.

Hvordan foregår en TV Inspektion af kloakken?

Når selve inspektionen af en kloak pågår, sender kloakmesteren et kamera ned gennem kloakken, indeni en vandtæt slange. Dette kan tilgå selv de mest snævre steder i rørene, hvorfor en TV Inspektion kan give et meget detaljeret indblik i kloakken og eventuelle fejl og skader m.v.

Er der tale om en TV Inspektion af store rør, kan inspektion ske gennem et større robotkamera, som giver et bredere billede af rørene i kloakken. 

Når inspektionen er i gang, kan kloakmesteren sidde foran en skærm og følge kameraet herfra. 

Efterfølgende laver denne en rapport, som beskriver de eventuelle fund og årsager hertil, opdaget ved inspektionen.

Før der kan foretages en TV Inspektion af kloakken, skal denne have en kloakspuling. En spuling fjerner skidt og aflejringer inde i rørene, hvormed eventuelle fejl, erosioner og andet, bedre kan opdages under inspektionen. 

Kræver en TV Inspektion forberedelse?

Når du ringer efter en kloakmester til en TV Inspektion af kloakken, er det typisk lige til at gå til, uden forberedelse fra din side. Der er dog en god idé, at du i forvejen har orienteret dig om, hvor dæksler sidder og gjort det muligt for kloakmesterens bil at komme til i nærheden af disse. Ofte sidder dæksler i din indkørsel, gårdsplads eller lignende. 

Er der andre tvivl, er det godt at ringe og spørge firmaet inden ankomst, så du betaler ikke for den tid som ellers kan gå, med afklaring af forhold på ejendommen. 

FAQ

Hvad koster en TV-inspektion af kloak?

En TV Inspektion koster gerne mellem 1.000 kr og 1.700 kr og tager typisk mellem 1 og 2 timer at få gennemført. Priser og kvalitet kan godt følges ad, hvorfor det er godt at undersøge firmaernes anmeldelser fra andre kunder, såvel som deres pris for TV Inspektion. 

En TV Inspektion pris kan desuden også afhænge af, hvor i landet arbejdet skal udføres. Opdager firmaet fejl og skade under inspektion, kan du herefter bede om tilbud på at få udbedret dette.

Hvad er en TV-inspektion?

En TV Inspektion er en undersøgelse af dine kloakrør under dit hus og din ejendom. Oplever du udfordringer med dit kloaksystem, er det således en god idé, at ringe efter et firma som kan komme og udføre en TV Inspektion af rørene. Her filmer filmer de ned i kloaksystemet og kan opdage revner, huller eller tilstedeværelse af rotter m.v.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere