Papiruld pris | Er isolering med papiruld det rette for dit hus? (Se priser og eksempler)

Ældre huse har ofte kun et tyndt lag eksisterende isolering, særligt loftet kan være sparsomt isoleret. Hvis der er lagt 200 millimeter isolering, vil det være fornuftigt at indsætte 100 millimeter eller 150 millimeter efterisolering. Isoleringsevnen stiger med tykkelsen, på den isolering der lægges.

Skal du i gang med isolering af loft, skunk eller andre steder i huset, er papiruld et både nemt og prisvenligt isoleringsmateriale, som nemt bliver en god investering. For selvom isolering koster penge, kan det hurtigt være tjent hjem på en lavere varmeregning og et bedre indeklima. Samtidig stiger husets attraktionsværdi, særligt hvis isoleringsarbejdet får husets energimærkning op. 

Hvad koster isolering med papiruld?

Selvom du skal foretage en økonomisk investering når du vil isolere lofter, hulmure eller måske etageadskillelser, er investeringen oftest hurtigt tjent ind igen. Undersøgelser viser, at et ældre parcelhus, som får isoleret med papiruld, får pengene tjent ind igen på cirka 5-6 år. Det skyldes at varmeregningen falder. 

I nedenstående tabeller kan du se, hvad forbruget af papiruld isolering vil være, ved forskellige antal kvadratmeter (Tabel 1) og hvad prisen er, for at få arbejdet udført af en professionel (Tabel 2)

Tabellerne tager udgangspunkt i 100 millimeter, 150 millimeter og 200 millimeter efterisolering. I nybyggeri er standard at lægge 350 mm loftisolering, mens ældre ejendomme, som oftest har 100 millimeter til 200 millimeter isolering på loftet, får tilført 100 til 200 mm i efterisolering. Derfor tager tabellerne udgangspunkt i disse mængder af granulat.

Tabel 1: Forbrug af papiruld målt i antal poser 

1 pose rækker til cirka 2,8 m2 ved en tykkelse på 100 millimeter

Forbrug af papirulds granulat i millimeter / Loft m2100 mm150 mm200 mm
100 m2 35 poser53 poser70 poser
120 m242 poser63 poser84 poser
150 m253 poser79 poser105 poser
170 m260 poser90 poser119 poser
200 m270 poser105 poser140 poser

Tabel 2: Papiruld pris pr. m2 

Pris for efterisolering af eksisterende 200 mm papiruld

Pris for etablering af papiruld i millimeter / Loft m2Pris pr. m2 v/100 Efterisolering 100Pris pr.m2 v/200 Efterisolering200
100 m2 67 kr6.700 kr106 kr10.600 kr
120 m267 kr8.040 kr106 kr12.720 kr
150 m267 kr10.050 kr106 kr15.900 kr
170 m267 kr11.390 kr106 kr18.020 kr
200 m267 krv106 kr21.200 kr

Få 3 gratis tilbud på isolering med papiruld

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på isolering med papiruld – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Hvad er papiruld for et materiale?

Papiruld er et isoleringsmateriale lavet af genbrugsaviser som kværnes og tilsættes brandhæmmende salte. Det er således hule cellulosefibre som isoleringen består af og skaber isoleringseffekten med. Energiforbruget for at producere materialet er ligeledes lavt og derfor er papir-isolering også et billigt materiale.   

Isolering med papirgranulat betyder, at isoleringen kommer ud i alle hjørner og små steder. Det egner sig derfor godt til både åbne konstruktioner som loftet, i skunk eller under gulv og generelt mange steder. Eftersom materialet er meget miljøvenligt og nemt at arbejde med, kan det håndteres af både en selv og håndværkere. Isolering med papiruld skal heller ikke skæres ud i batts, ligesom det mere traditionelle mineraluld skal. I stedet lægges det løst i et jævnt lag, der hvor du vil isolere.

Hvor kan papiruld isolering bruges?

I artiklen er der fokus på brug af papiruld til at isolere dit loft. Det er dog ikke kun der du kan spare penge, ved at isolere med papiruld. Papiruld har nemlig en isoleringsevne som mange af husets bygningsdele har gavn af. Både loftet, hulmur, rundt om vinduer, etageadskillelser, installationer og åbne konstruktioner, fx loft gangbro, har gavn af papiruld. 

Eftersom papiruld er miljøvenligt, behøver du ikke tøve med at placere det på dit loft og andre steder. I ældre boliger kan det være en god idé, både at få det blæst ind i hulmuren og få det placeret med håndkraft som loftisolering, ved gangbro eller rundt om rør og installationer. Din varmeregning vil herefter, med stor sikkerhed, blive mindre. 

Kan jeg få håndværkerfradrag til loftisolering?

På tidspunktet for artiklens tilblivelse, kan du godt søge tilskud til loftisolering. Håndværkerfradraget er for nuværende kun muligt at få, når der er tale om energi og miljøforbedrende tiltag. Eftersom isolering med papiruld vil være godt for energiforbruget, er tilskuddet egnet hertil. 

Du kan undersøge fradragets betingelser på SKAT’s hjemmeside. For at indberette fradraget vil du skulle klikke på en lommeregner inde i Årsopgørelsen, som lyder noget lignende: “udfyld formularen” og tryk “beregn” inde under rubrikken, som henviser til indtastning af “Håndværkerfradrag”. Formularen udregner herefter hvor stort et tal du skal have ind i din årsopgørelse. Husk og gem fakturaen for arbejdet de næste 5 år, hvis SKAT beder dig om dokumentation. Husk også, at det kun er håndværkerens arbejdsløn du får fradrag for. Tilskuddet sker således kun hvis du får professionel hjælp til arbejdet. 

Kan jeg selv klare at isolere med papiruld?

Hvis du har hænderne godt skruet på, kan du godt klare arbejdet med papiruld selv. Du skal blot orientere dig om, hvor mange millimeter isolering der ligger på de udvalgte steder, og hvor tykt et lag du herefter skal påføre. Derudover skal du kunne isolere ud i alle hjørner og kanter. Kan det ikke lade sig gøre, skal dit papiruld blæses ind. Dette kræver en maskine, som de færreste af os nok har stående. Derfor kan man sige, at dine muligheder for at klare isoleringsarbejdet selv, afhænger af, om du skal have blæst isolering ind eller om det kan placeres med hænderne. Hvis der fx er tale om hulmursisolering, vil papiruld skulle blæses ind, medmindre du bryder indervæggen ned for at placere materialet. Dette kan sjældent anbefales. Modsat mineraluld, er papiruld nemt og hurtigt at placere i en hulmur, blot det blæses ind. Samtidig har det en meget høj isoleringsevne til netop dette formål. 

Skab værdi med papiruldsisolering

Foruden muligheden for en lavere energiregning, er det også værd at huske, at boligmarkedets tendenser, er præget af energimæssige omkostninger og optimering. Jo bedre et hus’ isoleringsstatus er, og jo bedre energirammen er, jo mere attraktivt bliver huset. Således er investeringer i energioptimering, også fokus på husets sundhed, fremtid og potentiale. Samtidig er det også vigtigt, at det er rart, tørt og varmt at bo i huset, hvorfor dine penge i høj grad også går til velvære. 

Find den rigtige til dit projekt – Få 3 byggetilbyd i dag

Nemt,hurtigt og gratis • Over 520.000 formidlede opgaver • Håndværkere i hele landet

Hvad koster papiruld pr m2?

Papiruld koster cirka 67 kr pr. m2, hvis du skal efterisolere med 100 millimeter. Hvis du skal bruge 200 mm, koster det cirka 106 kr pr. m2. Det vil altså sige, at 100 mm på 150 m2 bolig, koster 10.050 kr mens 200 mm på 150 m2 bolig koster 15.900 kr. Hvis du selv vil igang, skal du regne med at en pose papiruld rækker til cirka 2,8 m2 i et lag på 100 millimeter, hvorfor dette tal skal divideres op i antal kvadratmeter du forventer at skulle bruge. Husk også at gange med antal lag – altså fx 3 x 100 millimeter lag.

Kan man selv isolere med papiruld?

Du kan godt selv klare arbejdet med papiruld. Du får dog brug for professionel hjælp, hvis du skal have blæst papiruld ind i vægge/hulmure. Den slags udstyr ligger de færreste nemlig inde med hjemme i garagen. Hvis du skal efterisolere med hænderne, er papiruld nemt og miljøvenligt at arbejde med. Du kan nemt sprede papirulden med hænderne på steder hvor du kan komme til.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere