Hulmursisolering pris – Beregn pris og tilbud (GUIDE)

Se aktuelle hulmursisolering priser, hvordan du finder det bedste tilbud og hvad du skal være opmærksom på undervejs i processen i denne artikel. Vi vejleder også til fordele og ulemper ved isoleringen, så du kan vurdere, om det er det rette valg for dig, samt til udvalget af materialer.

Hulmursisolering kræver, at der er et hulrum mellem ydervæggene, som kan blive hulmursisoleret. Men hvis du fryser om vinteren og har et hus fra før 1980’erne, er der stor sandsynlighed for, at huset har et hulrum, der ikke er hulmursisoleret. Læs mere om, hvordan du tester, om denne type isolering kan lade sig gøre senere i artiklen.

Hulmursisolering prisen er mellem 200 og 500 DKK pr. m2. Denne pris inkluderer arbejdsløn, som er cirka 300 til 900 DKK i timen, og materialer, der starter fra 100 DKK pr. m2.

Få 3 gratis tilbud på hulmursisolering

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på hulmursisolering – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Hvad er prisen for hulmursisolering pr. m2?

Prisen for hulmursisolering ligger normalt mellem 200 og 500 DKK pr. m2 inklusiv materialer, arbejdsløn og moms.

Især to parametre har indflydelse på den endelige pris: hvilket materiale du benytter og håndværkerens timepris. Prisen for materiale til hulmursisolering starter fra 100 kroner pr. m2, mens en håndværker tager mellem 300 og 900 kroner i timen. Det har altså stor betydning, hvem du får til at udføre opgaven, og hvilken type isolering du benytter.

Hulrummets tykkelse og højde, og dermed hvor meget materiale der skal bruges for at fylde det, spiller også en rolle. Der er nemlig stor forskel på, om du har et hulrum på 70 mm eller 190 mm.

Og så kommer man ikke uden om, at prisen på fagmanden også er af stor betydning. Selve arbejdslønnen bliver typisk beregnet til at udgøre mellem 30 og 45 procent af den samlede pris for hulmursisolering.

Hulmursisolering af et dansk parcelhus i normal størrelse koster normalt mellem 10.000 og 30.000 kroner.  Det er selvfølgelig en investering – men typisk en god én af slagsen, da man kan spare mange penge på varmeregningen i længden.

Har du mange kvadratmeter, som skal efterisoleres, kan du forhandle dig til en lavere kvadratmeterpris hos nogle forhandlere. Og siden isolatører beregner deres priser forskelligt, er det en god idé at indhente flere tilbud.

Priseksempel:
Du vælger en billig hulmursisolering til 110 DKK pr. m2. Isoleringen skal sprøjtes ind i 30 m2 hulmur, og det tager 6 timer at udføre arbejdet med en timepris på 500 DKK. I alt skal du af med 6.300 DKK, hvilket svarer til en kvadratmeterpris på 210 DKK.

Vælger du en lidt dyrere løsning med hulmursisolering til 200 DKK pr. m2, der skal fordeles på 30 m2, og en håndværker til 750 DKK i timen for 6 timer, skal du af med 10.500 i alt. I så fald ligger kvadratmeterprisen på 350 DKK.

Hvem kan få hulrumsisolering?

Der skal være et hulrum i din ydervæg for, at du kan få foretaget isolering af hulmur. Er hulrummet allerede isoleret eller er der ikke et decideret hulrum, skal du kigge på andre efterisoleringsmetoder, hvis varmen fortsat fosser ud.

Murede huse fra 1920’erne og frem er typisk bygget med et hulrum, hvor der er en formur og bagmur. Selve tykkelsen af hulrummet kan dog variere meget. Men selvom du har et ældre hus, er det ikke sikkert, at der er plads til hulmursisolering.

4 fordele ved at hulmursisolere ydervægge

Der er flere fordele ved at få udført et isoleringstjek og isolere hulmuren, hvis der er mulighed for det.

I de følgende afsnit sætter vi fokus på de største fordele, så du kan blive klogere på, hvorfor du bør få efterisoleret dit hjem – og gerne med hulmursisolering, hvis det er muligt.

1) Du kan skabe et bedre indeklima med hulmursisolering

Det er især en fordel at få efterisoleret ens bolig, hvis indeklimaet halter bagefter. Et sundt indeklima er utrolig vigtigt for vores helbred og generelle velvære følelse. Og netop af den grund bør man undgå, at varmen siver ud, mens kulden strømmer ind.

Isolerede ydervægge resulterer i de følgende fordele:

  • Slip for koldt træk fra dine ydervægge
  • Begrænsning af kuldestråling og kuldenedfald på kolde overflade
  • Minimering af risikoen for fugtskader og skimmelsvamp
  • CO2-udslippet fra din bolig mindskes, hvilket er godt for miljøet
  • Efterisolering kombineret med god ventilation sikrer dig et godt indeklima
  • Hulmursisolering giver en bedre varme i dit hus

2) Isolering af hulmur sikrer en besparelse på varmeregningen

Er dit hus ikke allerede hulmursisoleret eller har anden form for isolering, så er der stor sandsynlighed for at varme siver ud, mens kold luft strømmer ind. Dette gælder, selvom du har optimalt isoleret vinduer og døre.

Selve konstruktionen og væggene kan nemlig sagtens være en smule utætte, hvis ikke der er blevet isoleret optimalt fra starten af (eller som efterisolering).

Og i et sådant tilfælde vil du kunne spare mange penge på din varmeregning ved at få foretaget en hulmursisolering, og eventuelt reparation af facaden.

I gennemsnit vil varmeforbruget kunne mindskes med mellem 15 og 25 procent. Det bliver til mange penge i længden. Det præcise tal afhænger dog af den enkelte bolig og dens nuværende tilstand.

I tabellen kan du se gennemsnitbesparelsen i forskellige scenarier for en uisoleret hulmur:

VarmekildeBesparelse med 75 til 85 mm granulat isoleringBesparelse med 125 til 130 mm granulat isolering
Fjernvarme6.650 DKK om året7.390 DKK om året
Naturgas6.360 DKK om året7.070 DKK om året
Elvarme9.500 DKK om året10.550 DKK om året
Olie11.610 DKK om året12.890 DKK om året
Varmepumpe2.700 DKK om året3.000 DKK om året
Data fra Sparenergi.dk. Udgangspunkt i hus på 100m2.

I flere tilfælde vil investeringen i hulmursisolering allerede være tjent hjem efter nogle år, da det netop ikke koster alverden, men stadig sikrer en optimal varmebesparelse.

Hulmursisolering er typisk den letteste, billigste og letteste måde at efterisolere dit hus.

3) Jo bedre isolering, jo bedre energimærke

Alle bygninger er energimærket / tilhører en energiklasse mellem G og A. Energiklasse A er den højeste, mens G er den laveste. 

Mærket bliver givet af en energikonsulent efter et besøg i hjemmet, hvor der bliver undersøgt og målt forskellige parametre i forbindelse med isolering o.l. Dette gøres for at måle det generelle forbrug i boligen.

Det er oplagt at have en så høj energimærkning som muligt. Dette indikerer nemlig, at der ikke spildes en masse varme. Og dét gør boligen mere attraktiv for fremtidige købere. 

Kort sagt betyder det, at din bolig kan blive mere værd, jo højere end energimærkning den har. Du opnå således i de fleste tilfælde en økonomisk fordel både i forhold til den fremtidige varmeregning og dit hus’ samlede værdi (gælder dog ikke for alle). 

Læs mere om energimærkningen på Energistyrelsens hjemmeside.

4) En nem og hurtig måde at få efterisoleret din bolig på

Hulmursisolering er en af de nemmere metoder til at efterisolere boligen på. Metoden kan derfor anbefales, hvis du har mulighed for det. Er du i tvivl om du kan få hulmursisolering, kan du eventuelt få et gratis isoleringstjek e.l.

Ulemper ved hulmursisolering

Vi er også nødt til at nævne nogle af ulemperne ved hulmursisolering, så du kan være sikker på, at du træffer den rigtige beslutning – frem for at stå med et ærgerligt resultat senere hen.

Først og fremmest er ulempen ved hulmursisolering, at selve isoleringsmaterialet kan synke sammen over tid. Dermed når materialet ikke helt op til toppen af væggen, hvilket kan resultere i et varmetab. Naturligvis vil det være mindre, end hvis hele væggen var tom, men det har stadig en indvirkning.

Derudover skal man gerne have tjekket væggens sten, f.eks. mursten eller teglsten for at sikre, at de stadig er modstandsdygtige. Der er nemlig risiko for frostsprængninger på ældre sten, når man foretager hulmursisolering.

Gode råd til, hvordan du kommer i gang med hulmursisolering

Er du besluttet på at få en hulmursisolering af dit hjem, vil du i dette afsnit kunne læse, hvordan du kommer godt fra start i forhold til at hulmursisolere. Vi gennemgår alle de aspekter, som du skal være opmærksom på, når du isolerer hulmuren.

Få udført et isoleringstjek af dit hus

Et godt sted at starte, er ved at finde ud af, om din bolig overhoved kan blive isoleret via hulmuren. Det giver lidt sig selv, at dette kun kan lade sig gøre, hvis der er en hulmur, og at denne ikke allerede er fyldt ud.

Du kan tjekke, om der er en indikation af hulmuren på tegningerne fra da dit hus blev bygget. Men da man ikke altid kan stole på tegningerne (meget kan have ændret sig siden), vil vi anbefale dig at få udført et isoleringstjek af en fagmand, f.eks. en energirådgiver, energikonsulent, byggesagkyndig e.l.

Det er typisk nødvendigt at foretage en destruktiv eller infrarød måling, så man kan se, om der er en form for isolation i hulmuren. Destruktiv måling foregår ved, at der bliver boret et hul i fugen, hvorefter man med en krog kan finde ud af, om der er isoleringsmateriale i hulmuren eller ej.

Der også også foretages en infrarød måling, som er et termografikamera, der viser et billede af, hvor varmen trænger ud af muren.

Nogle virksomheder tilbyder et gratis isoleringstjek af hulmuren, mens andre tager penge for det. Undersøg derfor gerne markedet, så du ikke betaler unødvendige penge for tjekket. Når du udfylder formularen hos 3byggetilbud, kan du bl.a. informere om, at du gerne vil have et isoleringstjek af hulmuren.

Er ydervæggen i dårlig stand? 

Hvis ydervæggene er i dårlig stand, hjælper det ikke at hulmursisolere. Der vil nemlig stadig gå træk gennem huset, hvorfor det fortsat vil lede til et varmetab, samt kolde og fugtige rum. 

I et sådant tilfælde bør du derfor renovere facaden, inden du får hulmuren isoleret. Hvis du har en formodning om, at der skal kigges på din facade, kan du skrive det, når du indhenter et uforpligtende tilbud.

Tjek om du kan få tilskud til hulmursisolering

 I visse tilfælde er det muligt at få tilskud til hulmursisolering, da det er en energirenovering. Tjek om du kan få tilskud og hvor meget hos Sparenergi.dk

Det er vigtigt, at du søger om energitilskuddet før du påbegynder arbejdet, da du ellers ikke kan få energitilskud til hulmursisolering.

Husk desuden også at overholde regler i forhold til arbejde og betaling af håndværkeren, så du senere kan få nogle af pengene tilbage via håndværkerfradrag.

Kontakt dit forsikringsselskab, før du går i gang

Selvom isolering af hulmur ikke er det største projekt, kan det være en god idé at tage kontakt til din forsikring, inden du får håndværkere på besøg.

Det skyldes, at selve prisen for forsikringen kan ændre sig i perioden, hvor arbejdes udføres, hvis f.eks. materialer eller håndværkere skal forsikres.

Har du ikke informeret din forsikring på forhånd, kan de nægte at udbetale forsikringssum, hvis uheldet skulle være ude. Dette gælder også, hvis projektet skulle lede til skader i fremtiden.

Valg af isoleringsmaterialer

Du er nødt til at gøre dig nogle tanker om selve materialet, der skal bruges til isolering af hulmuren. Det skyldes, at der er fordele og ulemper ved alle isoleringsmaterialer, og at prisen for projektet i høj grad afhænger af, hvilket isoleringsmateriale du vælger. Isoleringsmaterialerne har lidt forskellige egenskaber, men sikrer grundlæggende det samme resultater.

Det kan anbefales at spørge fagmanden til råds, da han / hun har en bedre viden om din boligtype. Materialevalget bør afhænge af:

  • Husets konstruktion
  • Husets alder
  • Typen af murværket

Stort udvalg af isoleringsmateriale

Der findes en del forskellige typer af isoleringsmaterialer. F.eks. kan du bruge i mineraluld, papiruld, flamingo, isover, lecakugler, træfiberisolering, glasuld og rockwool (stenuld). 

Normalt benyttes materialerne som granulat, da materialet så kan blæses direkte ind i hulrummet. Det mest almindelige granulat er lavet af mineraluld, og mange anser det for at være det bedste, når det gælder hulmursisolering.

Du kan dog også vælge papiruld, som er det miljøvenlige valg. Papiruld kan både optage og afgive fugt, hvorfor det ikke anbefales, hvis ydervæggene er fugtpåvirkede.

Stenuld, såsom rockwool, og glasuld er et godt og sikkert valg som isoleringsmateriale, hvis man ikke har brandsikre ydervægge.

Har du et brandsikkert hus, f.eks. et murstenshus, kan du vælge løsningen med flamingokugler. Denne type isoleringsgranulat er dog brandfarlig, hvorfor de netop kun må bruges i huse med brandsikre ydervægge. Flamingokugler er meget effektive til at isolere, og suger ikke fugt.

Få den bedste hulmursisolering ved at finde den rette håndværker

Du kan ikke selv udføre hulmursisoleringen, og derfor skal du udlicitere opgaven til en fagmand. Du kan derfor med fordel bruge lidt tid på at finde den rette person til opgaven.

Det er oplagt at indhente flere tilbud, så du er sikker på, at du får den bedste pris og firma til at klare det isolerende arbejde.

Vi anbefaler, at man indhenter et tilbud hos 3byggetilbud, da deres service er gratis og uforpligtende. De svarer desuden på spørgsmål og har garanti på arbejdets udførelse.

Få 3 gratis tilbud på hulmursisolering

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på hulmursisolering – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Husk at lave en skriftlig kontakt med det firma, som du vælger. I kontrakten skal der gerne være klarhed om arbejdstid, isoleringsmaterialer og pris, så der ikke kommer nogle uforudsete udgifter.

Og så er det vigtigt, at både du og håndværkeren er opmærksomme på at leve op til kravene i Bygningsreglementet.

Få et kontroltjek af hulmursisoleringen

Uanset hvilke materialer der bliver benyttet, og hvem du får til at udføre arbejdet, er det en god idé at få udført et kontroltjek, når fagmanden er færdig med at hulmursisolere.

Dette kan f.eks. være en byggesagkyndig eller en rådgiver, der går arbejdet igennem. Hvis ikke arbejdet er udført ordentligt, kan det forårsage skader på facaden eller ydervæggen. Så det er altså vigtigt at tjekke efter.

Har du hulmursisolering, men brug for efterisolering?

Har du fundet ud af, at du allerede har hulmursisolering, men at selve hulmursisoleringen er sunket sammen, hvorfor der nu er et varmetab? I så fald skal du stadig have fat i en fagmand. 

De kan finde ud af, hvilket isoleringsmateriale der er benyttet til hulrummet, og dermed efterisolere muren, så dit hus kan modstå kulden.

Der kan være forskel på prisen, hvis der blot skal efterisoleres.

Se eventuelt denne video om dét at hulmursisolere:

Andre metoder til at efterisolere ydervæggene

Hulmursisolering er blot én type af efterisolering. Der findes således flere former for efterisolering af ydervægge, som du kan vælge at gå med, hvis du ikke synes, at isolering af hulmur er den rette løsning for dig – eller du simpelthen ikke kan få isoleret sådan, da boligen ikke har hulmure.

I vores artikel om ydermursisolering kan du læse alt om isoleringen af ydervægge. Vi giver gode råd til de forskellige typer af isolering og vejleder til, hvordan du finder den bedste pris.

Ønsker du at isolere flere dele af din bolig, kan du søge lidt rundt her på siden. Vi vejleder nemlig til flere typer af indvendig og udvendig isolering og efterisolering i vores artikler.

Hvad koster hulmursisolering?

Prisen for hulmursisolering ligger på mellem 200 og 500 DKK pr. m2. Materialerne kan købes fra 100 DKK pr. m2, mens fagmanden gerne koster mellem 300 og 900 DKK i timen. Find den bedste pris her.

Hvilket materiale er bedst til hulmursisolering?

Du kan bruge både mineraluld, stenuld, leca, flamingo, isover, rockwool, papirisolering etc., når dit hus skal hulmursisoleres. Alle typer af en god isoleringsevne og kan blæses ind i hulmure.

Hvordan finder jeg den bedste pris på hulmursisolering?

Klik her og udfyld formularen og få adgang til markedets bedste håndværkere til de bedste priser. Du modtager tre tilbud, som du frit kan vælge imellem – det er gratis og uforpligtende.

Hvordan foregår hulmursisoleringen?

Isolering af hulmur foregår ved at blæse isoleringsmateriale, f.eks. papirisolering, leca, flamingo, mineraluld, isover etc. ind gennem et hul / huller i muren. Så lukkes hullet og hulmur er isoleret.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere