Træfældning | se priser og få 3 tilbud

Indhent 3 tilbud på træfældning her, og vælg den bedste pris!

Selvom træer er skønne og smukke, så kan de blive for mange, de kan blive for høje og de kan blive til fare for boliger og bygninger, og det kan derfor være nødvendigt med en beskæring eller træfældning. 

Hvad koster træfældning?

Der kan være stor forskel på prisen på en fældning fra træ til træ. Det kan være en stor fordel at udspecificere opgaven mest muligt for at få den mest konkrete pris og det mest nøjagtige tilbud. Typisk vil professionelle træskærere gerne vide; træet eller træernes højde, om der er el-bokse, drivhuse eller anden i nærheden under trækronen, træets eller træernes hældning mod eksempelvis bygninger eller lignende. Endvidere skal adgangsforholdene præciseres samt beliggenheden.

For det meste er det muligt at få gratis rådgivning og et uforpligtende tilbud på træfældning eller konkret prisoverslag. Typisk vil prisen på en fældning eller beskæring også afhænge af om selve træet alt efter om det eksempelvis er et grantræ, løvtræ eller fyrretræ, da de forskellige trætyper kan variere i træfældnings- og beskæringssværhedsgrad, og løvtræer er for det meste dyrest. Priserne kan lyde på;

  • Fyrretræ: 1.700-3.800 kr. for et træ mellem 0-36 m i højden og 45-60 cm i Ø
  • Grantræ: 1.300-2.900 kr. for et træ mellem 0-36 m i højden og 30-45 cm i Ø
  • Løvtræ: 2.000-4.500 kr. for et træ mellem 0-36 m i højden og 45-60 cm i Ø

Disse priser er et estimeret bud på, hvad det kan koste på baggrund af en undersøgelse af priserne hos flere træplejere. Prisen kan endvidere afhænge af, om man ønsker at træplejerne skal køre gren- og træaffaldet væk eller om man selv ønsker at bortskaffe det eller anvende det til noget.

Brug professionel hjælp for sikker træfældning 

Det er absolut en fordel at henvende sig til en professionel, når det gælder træfældning af større træer eller flere træer, da det kan være farligt at beskære og fælde større træer samt træer i nærheden af bygninger eller lignende. Det kan i mange tilfælde kræve professionelt udstyr for at det bliver muligt at udføre træfældningen eller beskæringen mest skånsomt og med mest mulig hensyntagen til underlag, underbeplantning samt andet diverse omkringliggende.

Det kan lige så være en fordel at anvende en professionel træplejer i forhold til forsikring. Man kan risikere at træerne eller grenene vælter ned i noget, der kan gå i stykker, og med en professionel træplejer er man typisk dækket i tilfælde af, at der skulle ske nogle materielle uheld.

Skal træstubben væk efter træfældning?

I forbindelse med en træfældning vil der efter træet er fældet selvsagt være en stub tilbage. I nogle tilfælde kan det være et ønske at denne skal blive stående, men der er også mange, der ønsker at få træet eller træerne helt fjernet. I disse tilfælde kan det kræve en stubfræsning. Ved små træer kan det lade sig gøre at fjerne træstubben manuelt ved håndkraft, men ved større træer eller større opgaver, vil det give god mening med en stuubfrlsning, så man både skåner kroppen og sparer en masse tid. Man kan også få en rodfræsning, hvis der eksempelvis skal lægges fliser eller lignende, da man dermed undgår rødder, der skubber og gør underlaget ujævnt. Læs meget mere om stubfræsning og rodfræsning, og hvad man ellers kan bruge netop disse to metoder til i vores artikel om stubfræsning.

Har du kun brug for træbeskæring?

I nogle tilfælde er det muligvis ikke nødvendigt at fælde et helt eller flere træer, men for at sørge for lys og sikkerhed, kan det være nødvendigt med en træbeskæring af et eller flere af dem. Selvom det typisk vil være mest omfangsrigt at skulle fælde et eller flere træer, så kan eventuelle beskæringer også være nogle store opgaver, hvis det er meget store og / eller høje træer. Når man skal beskære kræver det, at man kommer op i højden, og dette kan i mange tilfælde kræve professionelt udstyr som fx en kran eller nogle særlige sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med, hvis man skal kravle om i toppen af træet.

Hvordan fældes træer?

Det kan godt lade sig gøre at fælde træer eller beskærer træer selv derhjemme, men det er vigtigt, man er opmærksom og passer på, så alle sikkerhedsforanstaltninger er taget, og nedfældningen eller beskæringen kan ske under de mest sikre forhold. Ved nogle træer, som eksempelvis meget høje træer eller meget store robuste træer, kan det både kræve erfaring samt specielt udstyr for, at opgaven kan udføres. 

Hvis du giver dig i kast med at fælde mindre træer, hvor professionelt udstyr ikke nødvendigvis kræves, er det første, du skal foretage at beregne højden på træet, således du er sikker på, hvor langt træet falder. På den måde vil du være sikker på, at træet ikke vil ødelægge noget i faldet. Selvom man ikke skal have professionelle træplejere til at hjælpe, så kan det være en fordel at få hjælpere til at være med til at sørge for at stabilisere og at træet falder den rette vej. Dette kan gøres ved, at man binder et reb rundt om træet så højt som muligt, og herfra lade din medhjælpere sikre at træet får hjælp den rigtige vej, når du enten begynder at save eller hugge i træet.

Skal du selve fælde træer i haven, skal du sørge for, at når du går i gang med at hugge, at lave et forhug i samme side, hvor træet skal falde til. Hug med et skråt snit fra oven og derefter hug et vandret snit, der tilsammen skal danne et hak ind i træet. Dernæst skal du save fra modsatte side indtil, der kun er et par centimeter tilbage, således det bliver muligt at skubbe træet til at vælte.

Ved større træer før trætoppen topkappes først. Dette kræver at man kravler op i træet og herfra saver med en almindelig sav eller en motorsav. Det kan være en vanskelig og farlig opgave, derfor er det vigtigt, at man ved, hvad man gør, så man ikke ender med at få overbalance og styrte ned. Netop også af bare denne simple årsag, kan det være en god idé at kontakt nogle professionelle træplejere.

Hvad koster træfældning?

Prisen for en træfældning kan variere fra mellem 1.150 kr. til 4.500 kr. afhængig af opgaven herunder træets størrelse og type.

Kan man selv stå for træfældning?

Det kan godt lade sig gøre at man står for træfældning selv, men handler det om vanskelige træer, kan det kræve flere års erfaring, og det kan være en fordel at hyre en professionel for optimal sikkerhed.

Hvad er forskellen på træfældning og -beskæring?

Træfældning og -beskæring er to forskellige procedurer. Fælder man et træ vil der kun være stamme tilbage, hvorimod beskæring kan omhandle grene eller en topkapning for at opnå mere lys og sikkerhed.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere