Vinylgulv til badeværelset | Hvorfor vælge vådrumsvinyl?

Vinylgulv til badeværelset, også kaldet vådrumsvinyl, adskiller sig fra mere traditionelt vinylgulv. Vådrumsvinyl er vandtæt, og kan derfor tale fugt uden at tage skade i længden. Derudover har det ingen fuger eller kanter, da det svejses i kanter og hjørner, hvorfor det er nemmere at rengøre. Som en ekstra bonus fås det i et hav af farver og mønstre.

Læs mere om prisen for vinylgulv til badeværelset, og hvorfor vådrumsvinyl er en god investering i denne artikel. Vi hjælper dig desuden til at finde det bedste tilbud tilbud på opgaven.

Vinylgulv til badeværelset koster fra 100 DKK pr. m2. Derudover skal du indregne håndværkerens arbejdsløn på mellem 300 og 900 DKK i timen.

Hvad er prisen for vinylgulv til badeværelset?

Prisen for et vinylgulv til badeværelset starter fra omkring 100 kroner pr. kvadratmeter. Dette gælder for den billigste type. Du kan regne med, at prisen vil stige alt efter farve, design og kvalitet.

Det kræver en professionel fagmand at lægge vådrumsvinyl, hvorfor du også skal indregne håndværkerens timepris i din beregning af prisen for arbejdet. De fleste håndværkere tager mellem 300 og 900 kroner i timen. 

Du kan med fordel beregne ud fra en pris på omkring 1.000 kroner pr. kvadratmeter, når det drejer sig om lægning af vinylgulv til badeværelset, da du så har et optimalt budget. Prisen er inklusiv moms, materialer og arbejdsløn.

Du vælger selv, om du ønsker at købe materialerne gennem den håndværker, som du får til at udføre arbejdet, eller om du selv vil købe dem i et byggemarked eller hos en gulvhandler. Det skifter fra type til type, hvad der er den bedste løsning. 

Nogle håndværkere kan give en ekstra god pris på materialerne, hvis det er dem, der står for indkøb. Andre foretrækker, at man selv har indkøbt materialet.

Vinylgulv til badeværelsetFra-pris per kvadratmeter
Billigt vådrumsvinyl100 DKK
Farverigt og særligt mønstret vådrumsvinyl250 DKK
Højkvalitets vådrumsvinyl500 DKK
Prisen for en håndværkerMellem 300 og 900 DKK i timen

Priseksempel:
Du ansætter en håndværker, der koster 500 DKK i timen. Fagmanden sælger dig vådrumsvinyl-materiale til 200 DKK pr. m2. Ønsker du at lægge 15 m2 vinyl på gulvet i badeværelset, og arbejdet tager 4 timer, skal du altså af med 5.000 DKK i alt.

Få 3 gratis tilbud på vinylgulv til badeværelset

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på vinylgulv til badeværelset – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Sådan lægges et vinylgulv på badeværelset

Vinylgulv kan lægges på to forskellige måder: med stødte eller svejsede samlinger. Ved montering af vinylgulv i opholdsrum eller gang, benytter man oftest stødte samlinger. Er der tale om montering af vinyl i vådrum, såsom på badeværelset, et bryggers e.l., skal man benytte sig af svejsede samlinger.

Det skyldes, at gulve, vægge o.l. i et vådrum skal være ekstra modstandsdygtige over for fugt, da der ellers kan opstå fugtskader, dannelse af skimmelsvamp m.fl.

Se denne video for et eksempel på, hvordan vinylgulv kan lægges på badeværelset. Vær opmærksom på, at det også kan spredes som en flydende masse frem for at lægges med lim 

Kan man lægge vådrumsvinyl selv eller skal man have professionel hjælp?

Du kan som sådan ikke lægge vådrumsvinyl selv – medmindre du har et svejsecertifikat. I realiteten kan du godt selv købe materialerne og sprede materialet på gulvet, men da du alligevel skal bruge en fagmand til at svejse hjørner og kanter, kan du lige så godt få denne person til at udføre alt arbejdet. Du skal trods alt betale den samme timepris, uanset hvad du vælger.

Vælger du vådrumsvinyl gør-det-selv-løsningen, skal du på forhånd alliere dig med en profession gulvlægger med svejsecertifikat. Svejsningen skal nemlig ske, når gulvet lægges.

Du kan sagtens ligge vinylgulve andre steder i boligen selv, da det kun er vådrumsvinyl montering, der kræver en fagmand. Dette gør sig gældende, hvis du benytter vinylgulv med stødte samlinger frem for svejsede. 

Du kan læse mere om lægning af denne type vinylgulv, underlag til vinylgulv, priser for vinylgulv m.m. i vores artikel om emnet, som du finder her.

Fordele ved et vinylgulv til vådrum

Er du ikke helt overbevist om, hvorvidt du skal investere i vinylgulve til dit vådrum? I så fald skal du læse med i de nedenstående afsnit, da vi her giver dig en oversigt over de bedste fordele ved vådrumsvinylgulve.

1) Få vandtætte gulve med vådrumsvinyl

Den største fordel ved denne type vinyl, og årsagen til, at den netop må benyttes i vådrum, er, at gulvet er komplet vandtæt. Dette sikrer, at materialet kan holde til fugtniveauet i badeværelset. Du skal derfor aldrig være nervøs for, at gulvet tager skade, selvom du elsker at tage varme bade. 

Vi må dog skynde os at pointere, at dette kun gælder, når arbejdet er udført korrekt, hvilket netop er derfor man skal benytte sig af en professionel fagmand.

2) Nem og hurtig rengøring af vinylgulv

Vinylgulve er overordnet set nemme at rengøre, uanset om du har et med stødte eller svejsede samlinger. Fordelen ved at svejset vinylgulv på badeværelset er dog, at det ikke har nogle tydelige samlinger. Dette skyldes, at gulvet lægges med et flydende materiale frem for med planker.

Når der ikke er nogle samlinger på gulvet, kan der ej heller samle sig snavs, sæberester, kalk e.l. i disse. Dette resulterer i et gulv, der er nemt at rengøre. Du kan f.eks. blot støvsuge snavs og støv, samt udføre en gulvvask i ny og næ, når behovet opstår for at holde dit nye vinylgulv pænt og rent.

Vådrumsvinyl
Vådrumsvinyl er ideelt til gulvet i badeværelset, da det har en enkel overflade uden samlinger. Det er således nemmere at rengøre og vedligeholde.

3) Stort set vedligeholdelsesfrit

I modsætning til andre gulvtyper, kræver vinyl i vådrum ikke nogen form for vedligeholdelse. Du skal altså ikke tænke på at pleje gulvet i dit badeværelse, som man f.eks. skal med trægulve. Dette gælder, uanset hvilken vådrumsvinyl pris du køber dit gulv til.

4) Vinylgulve til vådrum er af holdbart og slidstærkt materiale

De fleste typer gulve af vinyl til badeværelse har en levetid på mellem 10 og 15 år. Det kommer dog helt an på, hvor godt du passer på dit gulv, hvor længe det kan holde sig pænt. Men et gulv, der kan holde i 15 år, må nu alligevel klassificeres som et slidstærkt gulv.

5) Et billigere alternativ til fliser og klinker

Som nævnt i et tidligere afsnit, kan du sagtens finde et billigt vinylgulv til badeværelse, der koster omkring 100 DKK pr. m2. Og så koster montering af vinyl i vådrum det samme som andre typer professionelt arbejde. I flere tilfælde vil vådrumsvinylgulve således være et billigere alternativ til fliser og klinker, da de kan have en dyrere kvadratmeterpris.

6) Vinylgulvet er let at få lagt

Selvom du ikke kan lægge denne type vinylgulve i diverse rum selv, er det nu stadig en af de lettere gulvtyper at få lagt. Det tager ikke særlig lang tid at lægge vinylgulvet, hvorfor det egentlig bare er tørretiden, du skal tænke ind.

7) Skab et personligt badeværelse med vådrumsvinyl

Ud over at være modstandsdygtigt, let at lægge og garantere en hurtig rengøring, er det også muligt at skabe et personligt udtryk i dit badeværelse, hvis du vælger vådrumsvinyl. Det skyldes, at vinylgulvet kan fås i et stort udvalg af farver og mønstre.

Det er lige meget, om du ønsker et vinylgulv i enkle og dæmpede farver, i pangfarver eller med et særligt mønster – det kan sagtens lade sig gøre med et vinylgulv til badeværelset.

8) Benyt vådrumsvinyl til badeværelse på vægge

Du behøver ikke kun at benytte vådrumsvinyl til gulve. Det er muligt at bruge den samme type vinyl-materiale til f.eks. vægge. Så overvejer du en større renovering af dit badeværelse, kan du med fordel overveje at benytte vådrumsvinyl på væggene.

Der er i realiteten de samme fordele ved at benytte vinyl til vådrum på gulv og vægge.

9) Denne type vinylgulv behøver ikke kun at bruges i vådrum

Der er ingen grund til at begrænse “flydende” vinyl til badeværelser. Det er oplagt at benytte denne type gulv i f.eks. køkkenet eller gange, da det netop er meget modstandsdygtigt over for snavs, vand, fugt o.l. Du kan således sagtens benytte denne type belægning i flere forskellige rum i hjemmet, hvis du ønsker det.

Og samtlige af de ovenstående fordele er naturligvis de samme, uanset hvor du lægger dit nye vådrumsvinylgulv.

Er der regler ift. at lægge vinylgulv på badeværelset?

Du skal være opmærksom på diverse krav til vinyl i badeværelset, bryggers og andre vådrum i boligen. Først og fremmest er der det allerede nævnte aspekt med samlingerne. Disse skal være svejset, så belægningen er vandtæt og dermed modstandsdygtig over for fugt.

Derudover skal materialet være GVK godkendt vinyl. GVK indikerer, at vinylen er af højeste kvalitet, og dermed også lever op til de strenge krav i forbindelse med vandtæthed.

Du kan læse mere om regler for vinylgulve til badeværelset i Bygningsreglementet.

De forskellige regler i Bygningsreglementet er til for at sikre de bedste resultater. Dette skyldes, at fejl og mangler i belægningen kan have alvorlige konsekvenser. Oplever man først fugtskader, kan det hurtigt sprede sig til andre konstruktioner, hvilket kan blive en dyr fornøjelse at udbedre.

Derudover vil det også have konsekvenser for din og familiens sundhed, da f.eks. skimmelsvamp påvirker helbredet. Man oplever det ikke nødvendigvis med det samme, men på længere sigt kan det i høj grad skade.

Forsikringen dækker ikke, hvis lægning af vinylgulv udføres forkert

Vi må også hellere påpege, at du skal benytte en autoriseret håndværker til opgaven. Du risikerer nemlig, at din forsikring nægter at dække, hvis arbejdet ikke er udført korrekt, og det viser sig, at dem du har fået til at udføre gulvlægningen faktisk ikke var godkendte til opgaven.

Det kan anbefales at informere forsikringen, før du går i gang med projektet, så du er sikker på, at de dækker i tilfælde af uheld undervejs i processen. Det kan også være, at dit forsikringsselskab har særlige præferencer, som skal overholdes for, at forsikringen dækker ved fremtidige uheld.

Overvejer du at skifte gulv andre steder i boligen?

Du kan med fordel gå i gang med renovering af de andre gulve i hjemmet, når du alligevel er i gang. I flere tilfælde kan du få et godt tilbud, hvis du lader håndværkeren udføre flere opgaver på samme tid.

Du er dog ikke tvunget til at lægge vinyl overalt i hjemmet. F.eks. er der andre gulvbelægninger, som er lidt lækre at have liggende i soveværelset og stuen. Er du lidt i tvivl om, hvilken gulvtype du skal gå efter til andre rum, kan du med fordel læse mere i vores overordnede artikel om gulvbelægning.

Hvad koster et vinylgulv badeværelse?

Prisen for et vinylgulv kan variere meget alt efter, hvad man har af ønsker og hvor stort et areal, det skal lægges på. Man kan få vinylgulve helt ned til 100 kr. pr. kvadratmeter.

Kan man selv klare lægning af vinylgulv i badeværelset?

Vinyl i badeværelset skal svejses sammen ved hjørner og kanter, hvorfor det kræver en håndværker med svejsecertifikat. Læs om flere regler, der skal overholdes i badeværelset i vores artikel.

Hvorfor vælge vinylgulv i badeværelset?

Du skal vælge vinylgulv til et badeværelse, da det er afvisende over for vand, billigt, sikrer let rengøring, nemt at vedligeholde, har lang levetid og kan fås i et stort udvalg af farver og mønstre.

Hvordan lægger man vinylgulv?

Vinylgulv i badeværelset er en flydende masse, der hældes ud på gulvet og spredes. Vinylgulv kan også fås med stødte samlinger, hvor plankerne skal klikkes sammen.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere