Gummigulv‌ | Stor guide til lægning‌ ‌af‌ ‌gummigulv‌ eller hyr en professionel

Læs mere om hvorfor du skal vælge gummigulv, og hvordan man lægger det. Vil du hellere have en professionel til opgaven, så modtag 3 tilbud, og vælg den bedste pris.

Ved at læse denne artikel, kan du blive klogere på lægning af gummigulv. Du kan udmærket selv lægge dit gummigulv, hvilket vi også guider dig til i artiklen, men vi vil nu anbefale dig at få en professionel gulvlægger til det, da han / hun kender til processen og ved hvordan limen, gummiet o.l. skal anvendes for at det skaber det bedste resultat.

Af den grund vil vi i denne artikel også guide dig til, hvordan du finder det bedste tilbud til lægning af gummigulv, så du kan være sikker på, at du får udført et professionelt stykke arbejde til en fordelagtig pris. Vi informerer også om fordelene ved at vælge gulve af gummi, hvis du stadig ikke er sikker på, om du skal vælge denne type gulv eller andre varianter.

Info om gulve af gummi

Før vi bevæger os videre til forklaringen af, hvad prisen er for lægning af gulve med gummi og hvorfor det er en god ide at benytte sig af en gulvlægger til jobbet, får du lige lidt generel viden om gulvtypen.

Gummigulve fremstilles enten af naturligt eller syntetisk gummi. En variant med den naturlige opbygning er naturligvis mere miljøvenlig end brugen af rå gummi. Du kan eventuelt vælge at benytte en blanding af de to varianter, hvis du ønsker det. Gummigulve er især velegnet i bygninger / rum, hvor man forventer meget slid, da det er et slidstærkt materiale. Af den grund benyttes gulvbelægninger med gummi ofte på sygehuse, kontorer, skoler o.l. Du kan dog sagtens benytte det i dit hjem, hvis du foretrækker et slidstærkt og blødt gulv. Det er nemlig muligt at tilpasse tykkelsen af gulvet til det enkelte behov.

Du skal gerne være opmærksom på, at det benyttede gummi skal være CE mærket, når det benyttes som gulvbelægning. Du kan altså ikke blot investere i enhver form for gummi, der sælges. Det skal være en variant, der er godkendt og velegnet til brug i private hjem.

Hvad er prisen for lægning af gummigulv?

Man kan ikke som sådan give en konkret pris på lægning af gummigulve, da det kommer an på, hvilket design du ønsker, hvilke typer produkter / materialer der benyttes, hvor længe arbejdet tager og hvem du får til at udføre arbejdet. Du skal nemlig både regne tilbehør og materialer, samt firmaets start- og timepris sammen for at få en fornemmelse for prislejet.

Det er klart, at du kan spare nogle penge ved at lægge dine egne gummigulve, men det kan godt betale sig at tage kontakt til en professionel gulvlægger, så du er sikker på, at gulvet bliver lagt korrekt i hele rummet / rummene. Dette skaber også sikkerhed i forhold til at gulvet lever op til de forskellige krav på området for elastiske gulvbelægninger.

Få gratis tilbud på lægning af gummigulv

Få 3 gratis tilbud på lægning af gummigulv

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på lægning af gummigulv – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Er du ikke helt frisk på ideen om selv at lægge dit nye gummigulv? Dét kan vi sådan set godt forstå, da det er meget lettere at få en professionel gulvlægger til at klare opgaven. Og heldigvis behøver lægning af gummigulv ikke at koste dig alverden, hvis du blot lægger vejen forbi 3byggetilbud.dk. På hjemmesiden kan du indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter du vil modtage tre tilbud på lægning af gummigulv hjemme hos dig. Disse tre tilbud kommer fra forskellige virksomheder, og du kan derfor frit vælge det tilbud, som du føler passer bedst til dine behov. Du er endda ikke forpligtet til at tage imod nogle af tilbuddene, hvis ikke du føler, at de lever op til dine krav eller dit prisleje.

Hvis du ønsker at gå med en af 3byggetilbud.dks forslag til dig, så skal du blot kontakte virksomheden hvis tilbud du ønsker at sige “ja tak” til. Herefter kan I aftale nærmere i forhold til design af gulvet og hvornår opgaven skal udføres. Du er desuden dækkes af 3byggetilbud.dks entreprisegaranti, når du har sagt ja til et tilbud gennem dem. Det betyder, at du er dækket for op til 35.000 kroner, hvis arbejdet ikke er udført korrekt. 

Hvad er fordelene ved gummigulv?

Det er flere fordele ved at vælge gulvbelægninger af gummi til dit hjem eller arbejdsplads. Herunder kan du se nogle af de bedste egenskaber for gummigulv, hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge denne type gulv eller en anden variant, såsom trægulv, fliser, laminatgulv etc. 

3 fordele ved gummigulv som underlag:

  • Det er ikke nødvendigt at pleje eller efterbehandle gummigulv, og derfor skal du ikke tænke for meget på vedligeholdelse af gulvtypen
  • Gummigulve er nemme at rengøre, så du skal ikke frygte, at rengøring tager evigheder
  • Gummigulvet er blødt at gå på og kan være skridsikkert, hvis du vælger en variant med indbyggede strukturer

Et blødt og skridsikkert materiale, hvis du vælger en type med strukturer

Muligheden for et unikt gulv, der er både praktisk og flot at se på.

Der er altså en række fordele ved et gummigulv, og du kan være sikker på, at investeringen rækker mange år ud i fremtiden.

Ud over ovenstående fordele kan det nævnes, at gummigulvet også er pænt at se på og kan holde i mange år. Dette endda på trods af, at det ikke skal vedligeholdes – andet end regelmæssig rengøring for at det forbliver pænt. Montering af gummigulve er heller ikke det sværeste at lægge, hvorfor du kan være garanteret et godt resultat, hvis du blot følger retningslinjerne. Er du ikke selv den store handyman / -kvinde, kan du altid få hjælp af en professionel gulvlægger.

Sådan lægger du et gummigulv – trin for trin guide

Er du i tvivl om, hvordan du lægger gummigulvet? I så fald kan du blive klogere på processen i dette afsnit, hvor vi guider dig trin for trin. På den måde er du bedre klædt på til selv at klare projektet, hvis du ønsker at spare penge på håndværkeren. 

Vi vil desuden lige pointere, at det ikke kræver noget særligt undergulv at lægge gummigulvet på. Du kan altså få lagt gummigulv, uanset hvilket undergulv du har nedenunder. Det gør opgaven en hel del mere overskuelig.

  • Det første trin er dog at spartles og slibe undergulvet, så et er plant. Du kan eventuelt tjekke om det er lige ved at benytte et vaterpas
  • Gummigulvet skal nu lægges ovenpå undergulvet. De indkøbte baner med gummigulv skal dog gerne ligge rullet ud i minimum et par timer inden du tilpasser dem. På den måde risikerer du ikke at få spændinger, som ellers kan opstå, når materialet udrulles
  • Når gulvet har haft tid til at folde sig ud efter oprulning, kan du tilpasse dem til dit gulv. Det er en fordel at lægge banerne helt tæt op ad hinanden, da du så undgår at skulle svejse samlingerne sammen efterfølgende
  • Påfør nu lim dér, hvor banerne skal lægges. Herefter kan du lægge banerne ovenpå limen
  • Samlingerne skal nu have tid til at tørre. Du opnår det bedste resultat ved at lade dem tørre under tryk. Det kan derfor være en fordel at sætte et par tunge genstande ovenpå samlingerne, mens de tørrer
  • For at fuldende resultatet, kan du eventuelt tromle gulvet over, hvis du har mulighed for det

Er du i tvivl om, hvilken gulvbelægning der skal lægges?

Du kan vælge mellem mange typer af gulvbelægninger, og det er altså helt op til dig selv, hvilken type gulv og underlag du ønsker i de forskellige rum i dit hjem. Nogle foretrækker f.eks. vinylgulv, mens andre sværger til forskellige varianter af trægulve. I valget af det rette gulv for dig, skal du bl.a. tænke over, hvordan det er at rengøre, hvad der passer til din form for brug (f.eks. om i er en familie med børn og kæledyr, så det skal være mere modstandsdygtigt) og naturligvis, hvad der passer ind i din indretning.

Vi har skrevet en række gode guides til diverse gulvtyper, som du med fordel kan læse og finde inspiration i, hvis du er i tvivl om, hvilken type gulv du skal vælge. Du kan f.eks. finde information til lægning af klikgulv i vores artikel til emnet, hvis du vil gøre det så nemt for dig som muligt. Du kan også vælge at læse vores guide til lægning af gulve af vinyl, hvis du gerne vil have et gulv med vandafvisende egenskaber. Du finder artiklen om lægning af vinylgulv her.

Du kan også vælge at se vores store guide til gulvbelægning, hvis du gerne vil have nogle generelle tips og råd til arbejdet og hvordan du finder den bedste variant for dig.

Hvorfor er det smart at lægge gummigulv?

Gummigulve er lette at vedligeholde og rengøre, og derfor er det en fordel at lægge denne type gulv, hvis du vil gøre det så let som muligt for dig selv. De er desuden også modstandsdygtige.

Hvad koster lægning gummigulv?

Det er svært at komme med en pris på gulvet, da det skifter alt efter materialets opbygning og hvem der udfører arbejdet. Du skal derfor gerne tage kontakt til en virksomhed for at få en præcis pris.

Kan jeg selv lægge gummigulv?

Ja, du kan godt selv lægge dit nye gummigulv, hvis du er en rigtig gør-det-selv type. Dog er det klart en fordel at benytte en professionel gulvlægger, da de har bedre forstand på arbejdet.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere