Renovering af trappe og trappeopgange | Stor guide og priser!

Trapper findes i rigtig mange danske hjem, så skal din trappe eller trappeopgang brug for en renovering, så kan du læse ALT hvad du skal vide her. Både gode råd, og priser. Få også et tilbud på DIN specifikke opgave, så du ved præcis hvad det koster at gå i gang med projektet.

Vi har trapper til 1.sals etage eller flere etager, dels til kældre og dels til niveauforskelle mellem rummene, særligt i arkitekttegnede huse. Således har mange mennesker også en trappe, som bliver brugt hver eneste dag. Trinnene betrædes måske endda af mange fødder, både små og store. Slid er derfor uundgåeligt, og på et tidspunkt vil trappen kræve en kærlig hånd

Renovering af trappe pris?

Hvis den gamle trappe skal have en god make-over, kan du enten vælge at kontakte en professionel, oftest gerne en tømrer, eller du kan lave gør-det-selv projekt. Har du tid og overskud til at få trappen renoveret på egen hånd, er det selvsagt den billigste løsning. Gør-det-selv koster kun materialernes pris og din tid. 

En tømrer koster mellem 400 kr og 600 kr i timen. I nedenstående prisskema ses eksempler på timeprisen til et stykke tømrerarbejde, afhængigt af hvor i landet arbejdet skal udføres.

Timepris, TømrerJyllandSjællandKøbenhavnFyn
Kr. inklusive moms450,00550,00600,00400,00

Foruden timeprisen på en tømrer, kan dit projekt ende med en højere pris end forventet, hvis der er uventede omkostninger som tilkommer undervejs, eller hvis materialerne er dyrere end forventet, eller måske kræver større mængder end forventet. 

Samtidig vil prisen for trappen afhænge af projektets omfang: 

 • Er det hele trappen som kræver renovering?
 • Er der belægninger op trappen som skal pilles af?
 • Er trappen lakeret og skal den nedslibes?
 • Kræver slidte trappetrin at du skal udskifte til nye? – og hvilken træsort er der tale om?
 • Skal trappen skilles ad og samles på ny?
 • Skal trappetrin have monteret anti-skrid belægninger?
 • Kan I undvære jeres trappe over en længere periode?
 • Skal trappen males og lakeres?
 • Skal trappen have ændret vinkel eller udformning?
 • Kan du lave dele af arbejdet selv eller skal dens make-over ske alene ved hjælp af håndværkere?

Få 3 gratis tilbud på renovering af trappe eller trappeopgang

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på renovering af trappe eller trappeopgang – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Jo større projekt, jo større er omkostningen

Jo flere og sværere opgaver der ligger i renovering af trappe og tilstødende installationer, jo mere omkostningsfuldt bliver projektet. Den slidte trappe kræver ofte ikke kun en omgang maling, men også total nedslibning, måske udskiftning af nogle trin eller andre dele. Er der tale om en dyr træsort, er der måske en meromkostning hertil. Samtidig skal en trappe være sikker at gå på, så det er ikke altid en god ide, blot at male den. 

Trinene på en trappe kan blive meget glatte, særligt med plastikmaling ovenpå. En gammel trætrappe kræver samtidig gerne en total nedslibning, særligt hvis den splintrer og trænger til næring. 

Renovering er billigere end at købe en ny trappe

En renovering af trappe kan vise sig at være en billigere løsning, end at få en ny trappe. Ønsker du dig en trappe i træ eller en vindeltrappe, er det nemlig ikke nogen hemmelighed, at sådanne er dyre at investere i. 

Den gamle trappe kan derfor ofte vise sig, at være en indsats værd, og den kan komme ud af projektet, med et nyt og flot look.

Der findes mange look til en trappe

Du kan vælge at renovere hele trappen – altså skifte de slidte trappetrin, gelænder osv. Du kan også vælge at male trappen eller blot udskifte de mest slidte trin.

 En gammel trætrappe kan slibes ned og få lud, olie eller gennemsigtig træbeskyttelse. Renoveringen afhænger af dine ønsker, trappens udformning og behov for en kærlig hånd, og ikke mindst din økonomi. 

Vælger du at entrere med en tømrer, kan denne give dig gode input til, hvilken indsats der bør lægges og hvad resultatet kan blive. En tømrer har ofte god erfaring med renovering af trappe, udskiftning af slidte dele og generel “make over” af husets indre bestanddele. 

Renovering af trappe, hvor omfattende kan det være?

Skal trappen renoveres og måske ende med at passe bedre til huset, er det godt med noget forberedelse, inden du når til at udføre selve arbejdet. Som beskrevet ovenfor, kan trapperenovering inkludere flere forskellige reparationer. Nogle mere omfattende end andre. Nedenfor ses en liste over den indsats som kræves ved renovering af gammel trappe og trappetrin, afhængig af trappetype.

Renovering af trætrappe

 • Hvis beklædt: fjern trappebeklædning og andet påsat materiale
 • Hvis behandlet med lak eller træbeskyttelse: nedslibning
 • Efter slibning: rengør trappen med sæbevand og klud og rengør den grundigt
 • Hvis trappen ønskes malet: 
  • Mal med grunder af god kvalitet og herefter egnet slidstærk maling til træ og metal
  • Laker trappen, enten med mat eller blank lak, så holder malingen længere
 • Hvis trappen ønskes bejdset:
  • Samme forarbejde som med maling, men i stedet for grunder, påføres bejdse med en pensel i et tyndt lag
 • Hvis trappen ønskes beklædt:
  • Vælg tæppe, laminat eller akryl
  • Sørg for at vælge et langtidsholdbart materiale
  • Afgør hvor omfattende beklædningen skal være; hel eller blot midt på trin
  • Vær obs på sikkerhed; at overfladen er skridsikker
 • Hvis trappen er ustabil og kræver udskiftning af dele:
  • Vurder trappens stand; er der løse trin, er de for slidte, er der knækket noget eller er der revner
  • Afgør hvilket materiale du kan udskifte dele af trappen med
  • Sammenhold trappens udseende med din bolig og generelle stil. Sørg for at udskiftningen harmonerer med trappens og boligens udtryk
  • Spørg eventuelt en tømrer til råds om reparation og udskiftning af dele af trappe.

Find den rigtige til dit projekt – Få 3 byggetilbyd i dag

Nemt,hurtigt og gratis • Over 520.000 formidlede opgaver • Håndværkere i hele landet

Hvorfor lave en renovering af trappe?

En trappe er en brugsgenstand, ligesom så mange andre dele af din bolig. Derfor vil den med tiden blive slidt. Muligvis er det kun et spørgsmål om udseende, men slid kan også betyde, at trappen bliver usikker at gå på, at den kan give splinter, eller at den måske er blevet glat. Der er derfor et sikkerhedsspørgsmål du bør stille, når du overvejer om det er nødvendigt at renovere din trappe; Er der nogen fare ved at bruge den – både for børn, unge og gamle? 

Hvis trappen er glat er den til fare for alle, men særligt for børn som har tendens til at løbe stærkt på trappen og ældre som har problemer med balance og stabilitet i fødder, ben og hofter. Er trappen med tendens til splinter, er det ganske ubehageligt for enhver fod at træde en sådan ind gennem huden. 

Trinene må selvsagt heller ikke være løse eller skæve, af hensyn til alle menneskers sikkerhed. 

Slutteligt kan en trappe med tiden være blevet slidt og grim at se på. I salgsøjemed, er det således godt, at gøre noget for udseendet af trappen. Skal du blive boende i boligen, gør du det for at glæde dig selv og din familie. 

Hvad koster renovering af en trappe?

Hvis du selv vil i gang med at renovere din gamle trappe, koster opgaven kun det som materialerne koster og så din egen tid. Den meget slidte trappe vil kræve en større indsats, da det ofte kræver både nedtagning, slibning og behandling af træet, at give den et nyt look. 
Hvis du vil hyre professionel hjælp til arbejdet, skal du regne med en timepris mellem 400 kr og 600 kr for en tømrer. Hvor mange timer projektet så tager, afhænger af hvor slidt den gamle trappe er, og hvad du ønsker der skal gøres ved den. 

Kan man selv renovere en trappe?

Du kan godt selv gå i gang med at renovere en trappe. Det kræver blot at du ved hvad der skal til for at give trappen et nyt look og at du har kræfter og mulighed for at udføre arbejdet. En trappe skal ofte tages ned og flyttes for at renoveres. Herunder hører blandt andet slibning som sviner meget og bedst gøres udendørs. Få eventuelt venner, naboer eller familie til at hjælpe dig med at pille den gamle trappe ned, så du kan stå med den i garagen eller udenfor.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere