Sildebensparket – hvad koster det? | Pris + stor guide

Sildebensparket et kendt for at være et luksuriøst og holdbart gulv perfekt til klassiske herskabslejligheder eller murstensvillaer med herskabelige rum. Det bliver dog mere og mere populært at anvende gulvet i ethvert hjem. Det er et gulv, der vil klæde de flestes stil, og det kan spice enhver indretning op.

Hvad er prisen for lægning af sildebensparket?

Før i tiden har sildebensparket især været kendt for at være et yderst bekosteligt gulvvalg, men det er dog bliver lidt mere almindeligt med tiden. Der findes selvfølgelige forskellige typer sildebensparket, der har varierende priser. Prisen er ofte mellem 1.000-1.500 kr. pr. kvadratmeter inkl. professionel gulvmand. Det er et gulv, der er omfattende og besværligt at lægge, men kan du selv, kan du få gulvet til mellem 300-500 kr. pr. kvadratmeter.

Få gratis 3 tilbud på lægning af sildebensparket

Selvom det for nogen kan være muligt at lægge denne gulvtype selv, er det langt fra alle, der har de påkrævet håndværksmæssige evner til at lægge det selv. Det er derfor i langt de fleste tilfælde en rigtig god idé at henvende sig til en fagmand, der kan sørge for at lægge gulvet uden fejl og mangler. Det kan sagtens lade sig gøre at finde en gulvlægger selv, men det kan være en meget mere bekvem løsning at gå ind på 3byggetilbud.dk og lade dem finde frem til 3 håndværkere med tilbud, du kan vælge imellem. Det er en simpel og hurtig løsning, der sparer dig for tid og energi.

Få 3 gratis tilbud på Lægning af sildebensparket

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på Lægning af sildebensparket – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Sådan lægges et sildebensparket – Trin for trin guide

Man kan lægge sildebensparket selv. Har du god håndværkserfaring, erfaring med sildebensparket specifikt eller en rigtig gør-det-selv type, kan du selv lægge dit gulvet, men det er en omstændig opgave, og det kræver snilde og håndværkerfærdighed, så det kan godt betale sig at lade en fagmand gøre det. Har bestemt dig for at at begive dig ud i opgaven, kan du herunder følge en trin og trin guide, der kan gøre dig rustet til at lægge gulvet selv.

  • Jævnt og underlag. Første trin inden du lægger dit sildebensparket er at sørge for, at underlaget er helt jævnt. Er der ujævnheder, kan du anvende flydebeton. Sørg for at underlaget er helt tørt inden, der lægges gulv, da der ellers kan opstå fugtskader og skimmelsvamp.
  • Anvend snor og start i midten af rummet. Når du skal i gang med at lægge den første række, skal du bruge en snor, der kan løbe gennem midten af rummet. Herfra kan du anvende klæber og komme i gang med at lægge den første række.
  • Påfør klæber. Klæberen skal påføres langs midtersnoren, men påfør kun en mængde, hvorpå du kan nå at udfylde med gulv på et max kvarter.
  • Spidserne skal følge midtersnoren. Når du lægger gulvet, skal du sørge for at spidserne på stavene til dit gulv følge midtersnoren. På den måde sikre du dig et mønster, der passer til rummet.
  • Afstand til væggen med afstandsstykker. Ligesom meget andet gulv vil sildeben også give sig med tiden. Det er derfor vigtigt, at der er minimum 15 mm afstand til væggen. Benyt afstandsstykker til at sikre, at der vil være denne afstand til væggen ved hver række.

Selvom guiden ovenfor måske ikke ser ud af meget, og det ligner et overskueligt projekt, skal man ikke tage fejl. Sildebensparket er et af de sværeste gulve at lægge, og det er derfor en god idé som minimum at rådføre sig med eller blive vejledt af en professionel.

laying herringbone parquet at home

Fordele ved sildebensparket

Der er flere fordele ved sildebensparket udover, at det forbindes med luksuriøsitet og kvalitet. Der er en grund til, at det bliver mere og mere populært alle vegne også i hjem, der ikke nødvendigvis er præget af en herskabelig stil.

Elegant og holdbart

Sildebensparket er et yderst elegant gulv, der har et tiltalende mønster, som giver gulvet en eksklusivitet og elegance, der er tillokkende for mange. Det kan være prikken over i’et i et hjem med herskabeligt look, men det kan også være et item i et minimalistisk hjem eller et hjem, hvor man ønsker kvalitet og varme. Det er dertil et enormt holdbart gulv, der kan tåle hverdagens travlhed over gulvet, og man kan få glæde af det i mange år. Hvis du vil sikre dig endnu mere holdbarhed, skal du få lagt et sildebensparket, der har et slidlag på over 2 mm. Det vil med slidlag fra 2 mm og opefter nemlig være muligt at slibe gulvet, når det er blevet slidt gennem årene.

Nemt at rengøre

Et gulv af sildebensparket er et gulv, der er utrolig nemt at rengøre. Der vil ikke på samme måde som ved andre trægulve opstå revner i træet, og det er derfor nemt både at støvsuge og vaske gulvet, da det ofte vil have en mere jævn overflade, hvis det vel og mærket er lagt korrekt. Det er dog vigtigt, man ikke pjasker løs, når man vasker gulvet, da det kan have en tendens til at være en smule mere fugtpåvirkeligt end andre typer gulve.

Minimal vedligeholdelse

Det er ikke meget vedligeholdelse et sildebensgulv kræver. Man skal bare sørge for at få rengjort det jævnligt i forbindelse med den daglige rengøring, og derudover kan man efter mange år få det slebet, hvis det trænger.

Hvilken gulvtype skal jeg vælge?

Sildebensparket er et smukt gulv, der kan klæde indretningen i mange hjem. Men der findes andre gulvtyper, der kan være mindst lige så smukke på andre måder. Blandt andet plankegulve, som fås i mange træsorter, farver og udtryk. Hvis du ønsker at læse mere om denne gulvtype, inden du beslutter dig, kan du med fordel læse om vores guide til lægning af plankegulve.

Hvad koster sildebensparket?

Et sildebensparket varierer i pris alt efter, hvilket gulv man vælger. Det kan fås for mellem 300-500 kr. eller 1.000-1.500 pr. kvadratmeter med udførelse af lægning af en professionel.

Kan man selv lægge sildebensparket?

Det kan godt lade sig gøre at lægge sildebensparket selv. Det er dog et omstændigt projekt, og det sværeste gulv at lægge, det anbefales derfor, at man får en fagmand til at udføre arbejdet.

Hvilke fordele er der ved at vælge sildebensparket?

Der er flere fordele ved at vælge et sildebensparket til hjemmet. Det er elegant kvalitetsgulv med lang holdbarhed, og det velegner sig både til hjem med herskabelighed og helt almindelig hjem.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere