Hvad koster lægning af linoleumsgulv – Se priser og få tilbud

Læs alt om lægning af linoleumsgulv pris i denne artikel. Vi guider dig til prisen for selve materialerne, og hvad det vil koste at få en professionel gulvlægger til opgaven, samt hvordan du finder det bedste tilbud.

Du vil også blive vejledt gennem processen med at lægge linoleumsgulve. Vi giver en trin-for-trin guide til lægning af linoleum med klik eller lim. Og så kan du endda læse mere om fordelene ved linoleumsgulve, hvis du endnu er i tvivl om, hvorvidt denne gulvtype er den rette for dig.

Pris for lægning af linoleumsgulv er cirka 500 til 700 DKK i timen, hvis du benytter en professionel gulvlægger. Prisen er inklusiv materialer og arbejdsløn. Køber du materialerne selv, koster det fra 100 DKK pr. m2.

Hvad koster linoleumsgulv?

Linoleum priser pr. m2 starter fra 100 kroner. Du kan derfor sagtens finde et billigt linoleumsgulv, selv hvis du ikke har det største budget at gøre godt med. Priserne kan dog snige sig op over 3-400 kroner pr. m2.

Den endelige pris afhænger af, hvilken variant du vælger. De mere enkle typer af har en lavere pris, end varianter med flere farver, mønstre, af højere kvalitet etc.

En af vores favoritter er dette linoleumsgulv fra Forbo. Det er svanemærket, top kvalitet, lavet af naturmateriale, og så findes det i mange farver. I dette tilfælde er det fliser, som er 30 x 30 cm., og selvfølgelig ekstremt nemt at lægge.

Professionel lægning af linoleumsgulv pris

Hvis en professionel gulvlægger skal stå for lægning af linoleum, kan du regne med en pris på mellem 500 og 700 kroner i timen. Prisen er inklusive materialer og arbejdsløn.

Det kan både blive dyrere og billigere, afhængigt af de nedenstående faktorer:

  • Hvilken type linoleumsgulv du vælger – som nævnt, vil nogle varianter koste mere end andre
  • Hvor stort et areal der skal lægges linoleum på
  • Hvem du får til at udføre arbejdet (husk at indhente flere tilbud!)
  • Din geografiske placering – det er ofte en smule billigere uden for større byer
  • Hvor lang tid projektet kommer til at tage
  • Om der er behov for mere end én håndværker

Netop fordi der er flere faktorer, som spiller ind, anbefaler vi først at finde frem til den type linoleumsgulv, som du ønsker at få lagt. Derefter kan du tage kontakt til en gulvlægger-firmaer for at se, hvad håndværkere i dit lokalområde tager i start- og timepris. 

Dette kan nemlig give dig en indikation på, hvad du skal betale for at få lagt det pågældende gulv.

Priseksempler:
Du ønsker at få lagt linoleumsgulv i dit køkken, og arbejdet tager én arbejdsdag á 8 timer. Det udføres af én håndværker, som tager 700 DKK i timen inklusiv materialer. Du skal derfor af med 5.600 DKK for dit nye linoleumsgulv.
Vælger du selv at købe og montere linoleumsgulvet selv, skal du af med 4.000 DKK i alt, hvis du køber materialet til 200 DKK pr. m2 og skal montere 20 m2 i alt.

Få 3 gratis tilbud på lægning af linoleumsgulv

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på lægning af linoleumsgulv – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Hvordan lægger man linoleumsgulv?

Du kan vælge at lægge forskellige typer af linoleumsgulve. De to nemmeste, hvis du ønsker at gøre det selv, er ved brug af lim eller et klikgulv. Du kan læse om begge processer herunder.

Linoleumsgulv tykkelse ligger normalt mellem 2,5 og 4 mm, men kan sagtens være tykkere.

Lægning af linoleumsgulve med klik

Du kan vælge linoleumsgulve med klik, hvis du vil gøre processen så let som muligt for dig selv. Ved denne type arbejder du med fliser, der skal klikkes sammen. 

Du skal blot starte et sted i rummet og derfra klikke nye fliser på de gamle. Sådan fortsætter du indtil du har lagt hele gulvet.

Ved lægning af linoleumsgulv med klik, skal du være opmærksom på, at samlingerne skal være forbundet korrekt. Det kan altså være en god ide at banke let på samlingerne undervejs. 

Derudover skal du også måle rummet op fra start, så du ved, hvor mange fliser du skal bruge til projektet. Når du har lagt dit klikgulv færdigt, kan du eventuelt montere lister rundt om kanterne, så de lukkes til ved væggen.

Hvis du vil se, hvordan man lægger linoleumsgulve med klik, kan du se følgende video:

Lægning af linoleumsgulve med lim

Hvis du vælger at lægge linoleumsgulvet ved brug af lim, skal du først sikre dig, at undergulvet er jævnt overalt. Det betyder, at du skal opfylde og rette eventuelle ujævnheder på det eksisterende gulv. Dette gælder f.eks. for fuger, der skal fyldes ud. 

Du opnår nemlig det bedste resultat, hvis linoleumsgulvet kan hæfte sig fast på hele underlaget og ikke kun visse områder. 

Du kan med fordel give gulvoverfladen en tur med primer, før du går videre i processen.

Når du står med en helt plan overflade, kan du begynde at tænke på lægningen af linoleummet. Husk at skær materialet til, så det passer perfekt i længde og bredden til rummet. 

Du skal også tage højde for diverse nedløbsrør, døråbninger o.l., så sørg for at lave nogle udskæringer de rigtige steder. 

Du skal dække underlaget med lim, før du lægger dit linoleumsgulv. Dette kan gøres med en tand- eller bredspartel. 

Rul herefter gulvet ud på underlaget og pres det ned i limen, så det klistrer sig fast.

Få vejledning til, hvordan linoleumsgulve med lim lægges i denne video:

Det er optimalt at arbejde med halvdelen af gulvet ad gangen, da du så bedre har øje for ujævnheder, så du ved, hvor der skal udglattes på overfladen. Derfor anbefaler vi, at du smører lim ud på halvdelen af gulvet, klarer denne side og så fortsætter med den anden side.

Fordele ved et linoleumsgulv

Mangler du stadig en smule overtalelse for at blive sikker på, at linoleumsgulve er det rette valg for dig? I så fald kan du blot se nærmere på de nedenstående fordele ved linoleumsgulve – så er vi sikre på, at beslutningen bliver let som en leg.

1) Læg linoleumsgulv oven på dit gamle gulv

Du kan sagtens lægge linoleumsgulvet på dit gamle gulv, hvilket giver dig mere frihed, da du ikke skal til at bygge hele gulvet om for at få linoleumsgulv. 

Det eneste, det kræver, er, at du forbereder undergulvet. F.eks. skal fuger og ujævnheder fyldes. Du kan også vælge at slibe gulvet, hvis der er tale om et trægulv, for at udjævne det. 

Derudover skal hele gulvet også have en gang primer før du går i gang med at montere linoleumsgulvet.

Du kan praktisk talt montere linoleumsgulve overalt i din bolig – dog ikke på badeværelset. Et badeværelse er nemlig et vådrum, og fugtigheden kan ødelægge linoleumsgulvet.

Linoleumsgulve er til gengæld velegnet til brug i dit køkken.

2) Linoleumsgulv er billigt

En anden klar fordel ved at vælge linoleumsgulv er, at det ikke koster alverden. Det er derfor ikke den dyreste type gulv, som du kan vælge at få lagt i hjemmet. 

Og netop fordi det er nemt at montere selv, kan du spare en mindre formue på en professionel gulvlægger, hvis du har hænderne skruet ordentligt på.

Vi vil dog stadig anbefale dig at investere i en fagmand til jobbet, hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du skal bære dig ad. På den måde spilder du ikke materialet eller får et grimt resultat, fordi du selv står og prøver dig frem.

3) Gulve af linoleum er slidstærke

Ud over at være billigt, så er linoleum også et slidstærkt materiale. Du kan derfor være sikker på, at dit gulv fremadrettet kan holde til lidt af hvert, hvis du vælger at investere i en løsning med linoleumsgulv.

4) Linoleumsgulv reparerer sig selv med tiden

I samspil med det ovenstående punkt om, at linoleumsgulve er slidstærke, så kan vi også fortælle, at de er selvreparerende. 

Det betyder, at materialet selv vil udglatte eventuelle mindre ridser i overfladen over tid. Det skyldes materialets fleksible opbygning.

Du skal altså ikke være nervøs for at skulle fjerne linoleumsgulv og lægge gulvet helt om, blot fordi der er kommet en ridse hist og her.

5) Rengøring af linoleumsgulv er nemt

Der er ingen grund til at bekymre sig alt for meget om rengøring. Det er nemt at støvsuge overfladen, og så kan du hurtigt tørre alle former for væsker af med en klud. Selv hvis væsken er indtørret, kræver det kun en fugtig klud at få indholdet fjernet helt.

Det er ikke særlig svært at holde linoleumsgulv flot. Af den grund er det en oplagt løsning til rum, hvor hele familien opholder sig

Det kræver dog lidt mere at vedligeholde et linoleumsgulv i forhold til andre varianter. 

Du skal gerne behandle det med linolie og terpentin én gang om året, da dette opretholder materialets modstandsdygtighed og smidighed. 

Du kan også sagtens mætte det med en opløsning af sæbespåner lige efter, det er blevet lagt, for at gøre det mindre modtageligt over for fedt og snavs.

6) Linoleum er et naturligt og miljøvenligt produkt

Ud over alle de ovenstående fordele er linoleumsgulv endda også miljøvenligt, da det har en naturlig opbygning. 

Linoleum er fremstillet af en blanding af linolie, træmel, kalksten, harpiks, korkmel o.l. Denne opbygning gør også materialet allergivenligt. 

Derudover sikrer sammensætningen af linolie og træmel, at materialet virker bakteriedræbende. Det er altså et oplagt materiale at benytte til gulvene i hjemmet.

7) Køb dit gulvet i et hav af farver

Det er muligt at købe linoleumsgulve i mange forskellige farver og mønstre. Du kan således altid finde den farve, der passer til det enkelte rum eller sørge for et ens udtryk overalt i din bolig.

Om du ønsker naturlige farver eller et lidt mere farverigt gulv, er helt op til dig selv.

Køb linoleumsgulv i lige den farve, der passer til din bolig

Vil du vide mere om gulvbelægning?

Der findes flere former for gulvlægning, og det er forskelligt fra hjem til hjem, hvilken variant der er bedst at investere i. 

Hvis du gerne vil vide mere om gulvbelægning, vil vi anbefale dig at læse vores artikel om emnet. Denne artikel besvarer alle de gængse spørgsmål om gulvbelægning, så du bør kunne få svar på al din undren, så du er bedre rustet til dit fremtidige gulv-projekt.

Hvad koster lægning af linoleumsgulv?

Linoleumsgulve koster fra 100 DKK pr. m2, men prisen afhænger af, hvilken variant du køber. Skal en håndværker udføre opgaven, koster det mellem 500 og 700 DKK i timen inkl. materialer.

Hvad er fordelene ved at lægge et linoleumsgulv?

Der er mange fordele ved at få lagt et linoleumsgulv og du kan se dem alle i artiklen. De bedste fordele tæller, at det er et naturligt, miljøvenligt, slidstærkt, selvhelende og billigt materiale.

Hvordan finder jeg et godt tilbud til lægning af linoleumsgulv?

Du kan med fordel klikke ind på hjemmesiden 3byggetilbud.dk, hvis du ønsker at få hjælp til at finde det bedste tilbud til lægning af linoleumsgulv. Her får du tre gratis og uforpligtende tilbud.

Hvorfor skal man få lagt linoleumsgulv af en professionel?

Du kan sagtens selv lægge dit nye linoleumsgulv, men hvis du vil være sikker på, at det bliver lagt korrekt og uden ujævnheder, så er det en god ide at søge hjælp hos en professionel gulvlægger.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere