Bambusgulv – Alt du skal vide om det bæredygtige valg (pris + guide)

Ønsker du at blive klogere på lægning af bambusgulv? I så fald er du kommet til det rette sted.

I denne artikel vil du blive guidet til, hvordan du lægger et gulv af bambus, så du er bedre klædt på til opgaven. Og er du ikke helt sikker på, at du selv har lyst til at læse opgaven, så kan du også finde hjælp til, hvordan du finder det bedste tilbud på lægning af bambusgulve.

Hvad koster lægning af bambusgulv?

Der er flere faktorer, som spiller ind i købet af bambusgulv. Prisen af hvilket design du vælger og hvem der skal lægge gulvet for dig. Hvis dit budget er småt, kan bambus dog være en rigtig fin løsning, da nogle designs og varianter kan fås til billige penge. Du kan dog også altid vælge at investere i nogle af de lidt dyrere plader, hvis du vil være helt sikker på, at kvaliteten er i top.

En af fordelene ved at vælge gulv af bambus er altså, at du selv kan have en stor indflydelse på prisen ved at være opmærksom på, hvad de enkelte planker koster.

Få gratis tilbud på lægning af bambusgulv

Det er klart, at du kan spare nogle penge på lægningen af bambusgulvet, hvis du selv står i spidsen for projektet frem for at hyre en professionel gulvlægger. I så fald er der også flere penge at bruge på materialer. Alligevel vil vi gerne slå et slag for, at du vælger en håndværker til opgaven. Du kan nemlig være sikker på, at du opnår et flot resultat, der kan holde længe, hvis gulvet lægges af en gulvlægger. Fagmanden er trods alt mere erfaren og ved, hvordan der skal reageres, hvis noget går galt i processen.

En anden fordel ved at vælge en fagmand til jobbet er, at du ofte vil kunne få et godt tilbud på de materialer, der skal benyttes til projektet. Og så skal du endda ikke selv stå for at købe materialerne inden projektet kan gå i gang. Der er altså mange opgaver, som du ikke længere skal bekymre dig over, hvis du benytter en professionel gulvlægger.

Få 3 gratis tilbud på lægning af bambusgulv

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på lægning af bambusgulv – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Sådan lægges et bambusgulv

Har du hænderne skruet ordentligt på og foretrækker at fikse tingene i dit hjem selv frem for at få professionelle håndværkere til jobbet? I så fald guider vi dig i dette afsnit til, hvordan du selv lægger et gulv af bambus. Bambusgulv er heldigvis ikke den sværeste gulvtype at lægge, da det er en form for klikgulv. Men skulle du alligevel blive i tvivl undervejs i processen, vil vi anbefale dig at tage kontakt til en gulvlægger, så du er sikker på, at resultatet bliver optimalt.

Før du går i gang med at lægge bambusgulvet, skal du sørge for at indkøbe alle materialer. Dette gælder både for lim, gulvplanker og det værktøj du skal bruge til denne type montering. Det er også en god ide at måle efter med et par af plankerne inden du går i gang, så du er sikker på, at du har nok. Derudover kan du med fordel tjekke plankerne af bambus før du fortsætter, da du ikke skal benytte en planke, hvis den er beskadiget. 

Step by step guide til lægning af bambusgulv

Du skal gerne montere bambusgulvet på beton eller et selvbærende træbaseret underlag. Før du går i gang med at hælde lim på gulvet, skal du desuden sikre dig, at der ikke er ujævnheder i gulvets overflade, da dette kan påvirke lægningen og det endelige resultat.

 • Ryd gulvet i rummet og gør det eventuelt rent før du begynder
 • Hæld limen ud på gulvet (eventuelt dele af gangen, så du ikke risikerer, at limen tørrer eller at du ikke kan bevæge dig rundt)
 • Spred den flydende lim ud i et tyndere lag med en bredspartel
 • Læg nu plankerne af bambus oveni limen og tryk ned, så de får sat sig fast i limen
 • Sørg for, at plankerne kommer helt tæt op ad hinanden (ingen lufthuller!)
 • Gentag processen med udlægning af lim og påsætning af bambusplanker til gulvet er færdigt
 • Lad der være et par millimeters luft mellem den første planke og væggen – du kan senere dække kanten med en panelliste e.l.

5 fordele ved et bambusgulv 

Er du endnu ikke helt overbevist om, hvorfor du skal investere i et bambusgulv frem for andre varianter? I så fald får du her 5 gode grunde til at investere i en bambusgulv:

 • Bambusgulv sælges til en billig pris
 • Bambus er et slidstærkt materialet, der kan holde til det meste
 • Bambusgulv er nemt at holde vedlige og gøre rent
 • Man kan lægge bambusgulv ovenpå gulvvarme
 • Bambus er et formstabilt materiale og reagerer ikke på en ændring i luftfugtigheden

Vedligeholdelse af bambusgulv 

Som du kan læse i ovenstående afsnit om fordelene ved bambusgulve, så har denne gulvtype en lang levetid, er yderst slidstærkt og af høj kvalitet. Du skal derfor ikke bekymre dig om, at der skal lægges nyt bambusgulv inden for kort tid, hvis du investerer i denne type gulv.

En anden klar fordel ved at vælge et gulv af bambus er, at det er nemt at vedligeholde. Det skyldes, at bambus er et naturprodukt. Det vil således ikke reagerer, selvom luftfugtigheden i dit hjem skifter. Du kan udmærket både støvsuge og feje dine bambusgulve – og lige så vel kan du moppe gulvet og foretage en let gulvvask med sæbe, hvis du føler, at det har brug for lidt mere dybdegående rengøring. Bambusgulve kræver i realiteten kun rengøring for at forblive pænt, så du skal ikke bekymre dig om en større vedligeholdelsesopgave.

Vil du hellere have en anden type gulv?

Der findes et hav af gulvtyper og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken variant man skal vælge, når man ønsker at få lagt nye gulve i hjemmet. Du kan udmærket gå efter et andet trægulv end lige bambus, hvis du gerne ser, at dit gulv har et andet udseende. Du kan naturligvis også vælge at gå med et vinylgulv eller laminatgulv, hvis du slet ikke er interesseret i at lægge et gulv af træ. Eller hvorfor ikke gå med fliser i køkkenet eller på badeværelset? Uanset hvad du leder efter, så kan du finde information om lægning af forskellige gulvtyper her på siden, da vi har sat fokus på alle de populære gulvtyper.

Du kan også vælge at læse vores overordnede guide til gulvbelægning, hvis du er i tvivl om dit valg og gerne vil vejledes yderligere.

Kan jeg selv stå for lægning af bambusgulv?

Ja, hvis du er en rigtig gør-det-selv type med hænder ordentligt skruet på, kan du sagtens selv lægge dit bambusgulv. Du skal dog være sikker på, hvad du laver, så du får et pænt resultat.

Hvorfor er det en fordel at få en professionel til lægning af bambusgulv?

Helt generelt har du en større sikkerhed, hvis arbejdet udføres af en fagmand, da du ikke selv står med ansvaret. Derudover ved gulvlæggeren, hvordan du får det bedste resultat.

Hvad er fordelene ved at vælge bambusgulv?

Bambusgulve er modstandsdygtige, slidstærke og nemme at rengøre. Du kan altså få glæde af dem i mange år uden at være nervøs for skader. Derudover koster det ikke alverden og er let at få lagt.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere