Lægning af klikgulv – Hvad koster det? (GUIDE)

Læs denne guide til lægning af klikgulv, og bliv klogere på, hvad det egentlig vil koste dig at lægge denne type gulv. Vi sætter både fokus på prisen for at få professionel hjælp og et gør-det-selv projekt.

Du kan også læse mere om fordelene ved klikgulv, hvis du endnu er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge denne variant. Derudover vejleder vi dig trin-for-trin til lægning af klikgulv, så du er godt klædt på, hvis du vælger at klare opgaven selv.

Lægning af klikgulv koster fra 100 DKK pr. m2. Prisen varierer efter, hvilken type klikgulv du vælger at investere i. For professionel gulvlægning skal du indregne mellem 300 og 900 DKK i timeløn til håndværkeren.

Hvad er prisen for lægning af klikgulv?

Prisen for selve klikgulvet starter fra 100 kroner pr. kvadratmeter. Vær opmærksom på, at prisen svinger en del efter, hvilken variant du vælger. Du kan altså sagtens få et billigt klikgulv til de 100 kroner pr. m2, men der findes også en del dyrere varianter, som måske er værd at gå efter, hvis du har bestemte præferencer til dit nye gulv.

Hvis du regner med at lægge gulvet selv, er prisen pr. m2 klikgulv egentlig det, du primært skal være opmærksom på. Ønsker du derimod at få en professionel håndværker til at hjælpe dig, skal du indregne fagmandens timepris i dine beregninger.

En håndværker koster mellem 300 og 900 DKK i timen. Det er dog ikke særlig indviklet at lægge et klikgulv, hvorfor du ikke behøver at indregne flere dages arbejde, når du lægger et budget for arbejdet.

Det tager ikke alt for lang tid at lægge klikgulv, da det er så nemt at have med at gøre. Det vil derfor ikke tage for meget af din eller en håndværkers tid.

Vi må desuden nævne, at du i visse tilfælde kan få en ekstra god pris på klikgulvet, hvis du køber materialet gennem håndværkeren. Kort sagt vil det altså ikke være den største udgift at få lagt klikgulv, uanset om du vælger at gøre det selv eller få professionel hjælp.

Priseksempel:
Du skal bruge 30 m2 klikgulv, og vælger en variant, der koster 115 DKK stykket. Hvis du lægger gulvet selv, skal du af med 3.450 DKK i alt. Får du hjælp af en håndværker i fire timer med en timepris på 500 DKK, bliver det i stedet 5.450 DKK for at få lagt gulvet.

Få 3 gratis tilbud på lægning af klikgulv

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på lægning af klikgulv – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Hvad er fordelene ved klikgulv?

Der findes flere fordele ved at vælge klikgulv som underlag i hjemmet. Helt overordnet set er det et slidstærkt gulv, der kræver meget lidt af dig. Herunder kan du læse om de 5 bedste egenskaber ved klikgulv, og måske blive klogere på, om det er den type gulv, du ønsker hjemme hos dig:

  • Billig investering: Det er ikke svært at finde billige klikgulve, hvorfor dette er en løsning, der egner sig til de flestes budget. Dette kan du se, hvis du googler priser for klikgulve hos diverse byggemarkeder
  • Let og hurtigt at lægge eller få lagt: Klikgulv er nok et af de nemmeste gulve at lægge eller få lagt. Det går hurtigt og kræver ikke ret meget udstyr
  • Minimal vedligeholdelse: Et klikgulv kræver ingen anden vedligeholdelse end almindelig rengøring. Du skal derfor ikke bekymre dig om slibninger, oliebehandling e.l. Gulvet holder sig desuden pænt længe, selvom det ikke har brug for regelmæssig vedligeholdelse
  • Nem rengøring: Klikgulve har ikke diverse revner eller sprækker, hvilket gør det en hel del nemmere at rengøre gulvet i hverdagen. Du skal nemlig ikke være nervøs for, at der samler sig snavs i sprækker e.l. Alt i alt skal du altså bare støvsuge gulvet, og måske vaske det i ny og næ, for at holde det flot
  • Findes i flere farver og mønstre: Det er ikke svært at finde et klikgulv, der passer til dine ønsker, da denne type gulv fås i mange forskellige varianter. Flere typer ligner trægulv, men er betydeligt nemmere at arbejde med end almindelig lægning af trægulv
Klikgulv i farver
Du kan få klikgulv i mange farver og mønstre, så det er nemt at finde det rette klikgulv til din bolig.

Der er ét minus ved denne type gulv i forhold til andre gulvtyper af træ: du kan ikke slibe gulvet ned, hvis der opstår skader på det, som man f.eks. kan med et trægulv. I stedet er du nødt til at skifte det enkelte bræt ud, men det kræver, at du skiller en stor del af gulvet ad, afhængigt af hvor skaden er. 

Dette kan i en vis grad give problemer, når gulvet skal klikkes sammen igen, så du skal være påpasselig og gøre det ordentligt.

Klikgulv er naturligvis ikke den eneste type gulv på markedet, der er nogenlunde vedligeholdelsesfri. Vil du gerne kende dine muligheder, kan du med fordel læse vores artikler om lægning af gummigulv, lægning af plankegulv eller lægning af bambusgulv.

Alle disse gulvtyper er i høj grad vedligeholdelsefrie, kræver ikke den store mængde rengøring for at forblive flotte og er nemme at lægge.

Sådan lægger du et klikgulv – Trin for trin guide

Ønsker du at udføre montering af klikgulv selv, er det utrolig vigtigt, at du sætter dig godt ind i processen på forhånd, så dit nye gulv bliver lagt korrekt fra start af. Af den grund kan du her læse en trin-for-trin guide til lægning af klikgulv.

Guiden kan også give dig en indikation af, om dette er et stykke arbejde, som du selv kan klare eller om du er nødt til at finde et professionelt klikgulv tilbud, så du slipper for diverse bekymringer i forbindelse med at lægge et nyt gulv.

Klikgulve er udviklet til at være nemme at samle. Det kræver derfor ikke alt for meget arbejde for dig at samle et klikgulv.

1) Mål arealet op

Før du overhoved går i gang med at bestille dit klikgulv hjem, skal du først måle arealet op. På den måde ved du, hvor meget gulv, der skal købes ind. Har du flere værelser, hvor der skal lægges klikgulv, vil vi anbefale dig at måle dem op for sig, så du er sikker på, at du har nok materiale til rådighed. Det er desuden en god idé at købe omkring 5 procent ekstra klikgulv, så du har nok. Det kan nemlig være, at klikgulvet visse steder skal skæres til eller tilpasses, f.eks. i hjørner, omkring stolper e.l.

2) Læg klikgulvet på et plant underlag

Når gulvet er købt ind og du skal i gang med at lægge det, skal du først sikre dig, at underlaget er jævnt. Det er intet problem at lægge klikgulv på et eksisterende gulv, så længe der er et jævnt underlag

3) Sørg for et (forblivende) tørt underlag

Har du anvendt selvnivellerende gulvspartelmasse e.l. for at udjævne, er det vigtigt, du sørger for, at underlaget er tørt, inden du lægger dit nye gulv. Man kan med fordel anvende en dampspærre, så fugt og svamp holdes væk fra underlaget

4) Tjek om dørene støder på

Du skal gerne dobbelttjekke, om dørene i rummet støder på gulvet, før du begynder at lægge selve klikgulvet. Dette gøres efter, at du har sikret et jævnt og tørt underlag. Derefter tager du blot et stykke klikgulv, og placerer det i døråbningen, så du kan afprøve, om døren åbner uden problemer. Anvender du trindæmpende underlag, så læg også det under gulvet ved afprøvningen

5) Anvend trindæmpende underlag

Når du anvender et trindæmpende underlag, får du et mere lydløst gulv at gå på. Støvsug først gulvet, inden du ruller underlaget ud, og begynd med en enkelt bane. Når du har lagt den første række klikgulv, kan du rulle næste bane af underlaget ud. Banerne af underlag må ikke overlappe hinanden, og synes du, de glider fra hinanden, kan du tape dem sammen

6) Fjern dørtrin og paneler

Fjern både paneler og dørtrin, inden du går i gang. Dette vil gøre det muligt at lægge dit gulv pænere overalt i rummet, da du kan komme ordentligt til. Det sikrer også, at klikgulvet passer fint ved paneler og dørtrin

7) Læg første række op mod væggen

Start med at lægge første række gulv op ad væggen. Der skal være ca. 1 cm fra gulv til væg både ved første og sidste række, så der er plads til at gulvet kan give sig. Brug evt. kiler op mod væggene, så du er sikker på, at gulvet ikke rykker sig, mens du lægger fra første bræt til sidste bræt

8) Brug en slagklods eller trækjern

Når du samler gulvet og har klikket et bræt på, er det en god idé forsigtigt at bruge en slagklods, så man er sikker på, at brædderne sidder helt tæt. Ved det sidste bræt af dit klikgulv kan du bruge et trækjern i stedet.

Find gerne alt det værktøj og tilbehør, som skal bruges i processen, frem på forhånd. På den måde sikrer du, at lægning af klikgulv i din bolig bliver så ligetil som muligt.

Vil du gerne se et eksempel på, hvordan man lægger klikgulve, kan du med fordel se denne video:

Står du også og er lidt i tvivl om, hvordan du lægger paneler og lister i rummet, så kan du tage et kig på denne video:

Hvad koster lægning af klikgulv?

Prisen på klikgulv afhænger af modellen af gulv samt arealet, det skal lægges på. Vælger man en professionel til at lægge nyt gulv, vil det koste omkring 500 kr. i timen afhængigt af, hvem man kontakter.

Kan man selv lægge klikgulv?

Klikgulv er et af de nemmeste typer gulv at lægge. Men det kræver stadig viden, tålmodighed og godt håndværk for at det bliver pænt og korrekt udført. Man kan vælge at lægge det selv delvist eller helt.

Hvad er fordelene ved klikgulv?

Der er flere fordele ved klikgulv. Det er i mange tilfælde billigere end andre typer gulve, det er nemt at lægge, rengøre og vedligeholde. Det kræver derfor minimalt af dig.

Hvordan finder jeg det bedste tilbud på lægning af klikgulv i min bolig?

Vi kan anbefale dig at benytte 3byggetilbud.dk, hvis du ønsker at finde et godt tilbud på lægning af klikgulv. Læs mere i denne artikel om, hvordan du kan finde det bedste tilbud på opgaven.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere