Nedrivning af køkken | Se priseksempler, og find din M2 pris her

Måske har du gået og kigget på dit gamle køkken længe og tænkt, at tiden snart er inde til, at der skal ske noget nyt. Et nyt køkken er jo lækkert. Udvalget af nye køkkener på markedet er stort og du kan få det næsten som du vil. Men før end det nye køkken kan komme ind, skal et gammelt køkken ud. Det er jo nemlig desværre sådan praktikken fungerer for de flestes vedkommende.

Nedrivning af køkken kan dele mennesker i to lejre; dem der tænker, at det klarer de snildt og hurtigt og dem der tænker, at det er en stor opgave som kræver kræfter, værktøj og trailer.

Heldigvis er det både muligt, at håndtere arbejdet selv eller få professionelle til det. 

Gamle køkkenskabe kan forholdsvist nemt afmonteres. Men nedrivning af køkken indebærer også afmontering af hårde hvidevarer, gamle fliser, udsugning/emhætte m.v. Så omend du sagtens kan nedrive dit gamle køkken selv, er der også god grund til, at nogle vælger at få andre til at gøre det. 

Kender du ikke meget til elektriske installationer, vandlåse og lignende, kan det være den bedste løsning at betale for kompetencer. God erfaring med nedrivning og håndtering af installationer, materialer mv., er et stort plus når det kommer til nedrivningsopgaver.

Hvad koster det at rive et køkken ned?

Generelt koster mindre nedrivningsopgaver alt mellem 4.000 kr og 10.000 kr. Et helt hus koster mellem 100.000 og kr 120.000 kr at rive ned. 

Generelt kan du regne med at skulle betale cirka 500 kr pr. m2. Prisen pr. m2 stiger dog ikke helt med antallet af m2. Jo flere kvadratmeter som skal rives ned, jo billigere bliver enhedsprisen. Samtidig er der også forskel på, hvad det er der skal rives ned. En væg er oftest billigere at rive ned, end et køkken eller andre dele af et hus, som har installationer, rør og el-ledninger. Væggene er dog ikke billigere end anden nedrivning hvis de er bærende.

Se nedenstående tabel for priseksempler på nedrivning af køkken, udført af et professionelt nedrivningsfirma. Priserne angivet er inklusive moms, og at der foretages nedrivning af køkkenet, som efterfølgende afleveres på nærmeste genbrugsstation.

Tabel 1: Priseksempler på nedrivning af køkken

Køkken på x antal m2Pris pr. m2Samlet pris Inkl. moms
15 m2500 kr7.500 kr
20 m2500 kr10.000 kr 
35 m2450 kr15.750 kr

Få 3 gratis tilbud på nedrivning af køkken

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på nedrivning af køkken – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Hvad kræver det at rive et ældre køkken ned?

Hvis du beslutter dig for, at det er på tide at få dit gamle køkken revet ned, men er i tvivl om, hvad det egentlig kræver at gøre det, kan det være en god idé at læse lidt om opgaven. Se afsnittene herunder, som omhandler alle de aspekter som kan være vigtige, hvis du står overfor en renovering eller nedrivning af køkkenet derhjemme.

Bortskaffelse af dit køkken

At rive køkkenet ned, er lig med en masse affald som skal afhændes. I forberedelsen til nedrivning, er det derfor godt at have en rummelig trailer til rådighed og en bil der kan køre med den. 

Hyrer du et professionelt nedrivningsfirma, sørger de for det hårde arbejde med bortskaffelse af køkkenet, men skal du selv i gang med arbejdet, skal du kunne køre affald på genbrugspladsen. Køkkenelementerne fylder en del og skal kunne være i traileren. 

Nedrivning af køkkenskabene

Når du går i gang med nedrivningen af elementer, skuffer og låger, er det bedste at ødelægge dem så lidt som muligt når de skilles ad. De er nemlig nemmere at afhænde på genbrugsstationen jo mere hele de er. Kommer du til at ødelægge en del, skal du til at finsortere affaldet inden aflevering. Derudover er der heller ingen grund til, at risikere at ødelægge blivende dele i huset, ved et uheld. 

Til nedrivning/afmontering af køkkenelementer, er det godt at have en skruemaskine, et brækjern og en sav ved hånden. 

Afmontering af VVS, el og rør

I nogle huse og særligt i lejlighed, er der ofte monteret vaskemaskine i køkkenet. Ligeledes har langt de fleste i dag en opvaskemaskine. Når køkkenskabe er afmonteret, står der således hvidevarer og udtag til vand, afløb og el tilbage. Skal du også nedrive køkkengulv, hvori disse installationer ofte sidder, kan det være nødvendigt at få en elektriker og/eller en VVS-installatør med i projektet. De fleste boligejere har på et tidspunkt brug for disse typer håndværker-kompetencer. 

Hav derfor med i overvejelserne, om du skal indhente forskellige tilbud på deres assistance, allerede inden du går i gang med nedrivningen. Med forskellige tilbud fra forskellige firmaer, finder du nemmest den bedste pris på kompetencerne.

Hvor gammelt er dit køkken mon?

Måske er du flyttet ind i et gammelt hus, måske har du boet i et gammelt hus i mange år. Uanset hvad, kan et gammelt hus også indeholde et gammelt køkken. Hvis køkkenet kan ske og være opsat før midten af 90’erne, skal du være opmærksom på risikoen for, at der kan være asbest i byggematerialerne. 

Ofte tror mange, at asbest blot blev brugt i tagbelægning, men ganske ofte ses at der også er asbest i isolering, gulvbelægning, maling og vægge. Du bør derfor nedrive væggene og gulvet med det rette udstyr, hvis der er en risiko for, at materialerne kan indeholde asbest. Alternativt kan du bede professionelle om at håndtere affaldet hvis aktuelt.  

Skal du rive et sommerhus helt eller delvist ned, for at bygge nyt? Så læs vores artikel med gode råd og vigtige regler.

Hvor lang tid har du til opgaven?

De fleste af os tilbringer meget tid i køkkenet. Derfor er det heller ikke et rum vi gerne undværer alt for længe. Drømmer du om få et nyt køkken med en ny indretning, kræver det at rummet er helt rent og klart til nye elementer, ny struktur og ny funktionalitet. Nedrivning kan således også involvere flyt af vægge og opsætning af nye. Projekt-nedrivning kan blive en længere proces. 

Alle de opgaver som skal udføres tager lang tid hvis du ikke har prøvet det før. Du skal derfor overveje med dig selv; hvor lang tid må projektet tage? Kan du/I undvære køkkenet et stykke tid og er det ok, at opgaverne tager lang tid? 

Hvis der er et tidspres og køkkenet hurtigst muligt skal kunne fungere igen, er det måske nødvendigt at få håndværkere til at hjælpe med projektet. De behøver muligvis ikke lave alt arbejdet, men kan hjælpe med de dele, hvor du føler dig mindst kompetent eller presset. Det kan for eksempel være isætning af nye vinduer eller opsætning af fliser. Bed om flere tilbud fra de forskellige faggrupper, så du ved du får den bedste pris. 

Dit køkken skal være et sted du bliver glad for at være i og som har den finish som du ønsker dig. 

Anmeld din nedrivning til kommunen

Hvis du blot skal rive det indvendige indhold af dit køkken ned, behøver du ikke anmelde nedrivningen til kommunen, men skal du lave om på husets indvendige rumfordeling eller rive et helt hus ned, skal kommunen have besked om det. Du finder oplysninger om hvor du skal henvende dig, gennem din kommunes hjemmeside. Herefter vil de sørge for at ændre oplysningerne på din BBR osv. 

Håndværkerfradrag

På nuværende tidspunkt fås der ikke håndværkerfradrag til nedrivning og andre håndværkeropgaver. Vil du efterisolere vægge, gulv eller loft og lave andre nye energirigtige tiltag, kan du dog stadig søge om tilskud til energibesparende projekter. Håndværkerfradraget reguleres fra år til år og kan på et senere tidspunkt komme igen og bruges til almene byggeopgaver. Du kan altid orientere dig på SKAT´s hjemmeside om aktuelle fradrag.

Hvad koster nedrivning af køkken?

Nedrivning koster alt mellem 4.000 kr og 120.000 kr og muligvis mere. Det afhænger nemlig meget af typen af nedrivning og mængden. M2 prisen ligger cirka på 500 kr, men denne falder eksponentielt med stigende antal m2, som der skal nedrives. Der er stor forskel på nedrivning af et køkken og en skillevæg, hvorfor det altid kræver et individuelt tilbud fra en håndværker, at kende den reelle pris på dit projekt.

Hvad koster det at få lavet nyt køkken?

Et nyt køkken koster cirka mellem 50.000 kr og 300.000 kr +. Prisen afhænger både af størrelsen på køkkenet, mængden af elementer, bordpladens materiale og udformning og af udbyderen. Nogle køkkener fås helt ned til 25.000 kr, mens andre koster mere end 200.000 kr. Tilpasninger og ekstra tilvalg får prisen til at stige en del fra grundprisen på elementer, skuffer, skabe og bordplader. Dertil kommer prisen for indvendige dele af skabe, integrerede hårde hvidevarer, greb osv.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere