Decra tag pris | Lang leveting, nem vedligeholdelse (Se priser og få tilbud her!)

Er det på tide at få dit tag skiftet ud og få lagt et nyt tag på huset derhjemme? 
Hvis ja, er Decratag en mulighed. Dette er en tagtype som passer godt til det danske klima, som holder længe og som er relativt nemt at montere. Den lange produktgaranti er også en god fordel ved denne type tag.

Decratag er et ståltag, hvilket er et relativt billigt materiale. Tagpladerne har en pulverlakeret overflade og findes i forskellige udformninger. Du kan så og sige faktisk få taget, så det passer til dit hus, både i farve, overflade og glans. Et nyt Decratag har lang levetid, nem vedligeholdelse og passer godt til mange typer huse i varierende alder. Således kan et Decratag passe godt til nybyg, men også til ældre, mere klassiske huse. Materialet er af høj kvalitet og kan holde længe. Det er derfor en tagtype, som du ofte ser monteret på huse i Danmark.

Et Decra ståltag koster mellem 700 kr og 1.000 kr pr. m2 for et Decra -Classic tag og 800 til 1.000 kr for et Decra-Elegance ståltag. Vælger du at få efterisoleret tag/loft samtidig med montering af nyt Decratag, skal du påregne cirka 13 kr ekstra pr. m2 pr. 100 mm isolering. 

Hvad er Decratag egentlig?

Decra er en producent som de seneste mange år har produceret ståltage. Det er noget de er rigtig gode til. Deraf kommer derfor, at et “Decra” tag, er lig med et ståltag, som er så alment brugt af både private og virksomheder, at virksomhedens navn, er nok til at alle ved hvilken type tag der er tale om. Decrataget har virksomheden produceret de sidste 25 år + – og de produceres i Danmark. Gennem tiden har farver, former og overflade udviklet sig, og i dag findes der flere typer og farver, som du frit kan vælge imellem, uden store udsving i prisen herimellem.

Hvad er Decra tag lavet af?

Decra tagplader består primært af stål med galvaniseret aluzink, men overfladen er sten påført som en pulverlakering. Denne overflade beskytter stålkernen, og kan både være en mat overfladebehandling, og se ud som glaserede tagsten samt andre overflader derimellem. Sten og metal er nogle af de mest holdbare materialer som findes, og et ståltag har deraf ry for, at være en langtidsholdbar investering. 

Priseksempler på Decra ståltag

Nedenstående tabel viser priseksempler på montering af et nyt Decra ståltag med 3 forskellige antal m2 som skal lægges. m2 prisen falder ikke med antallet af m2, indenfor dette spænd af størrelse på tagfladen. Undertagets pris falder dog en smule med stigende antal m2.

Prisen pr. m2 er inklusive professionel taglægning, stillads og nye tagrender. I pris inklusive moms feltet, er medregnet pris for 100 mm efterisolering og et undertag lavet af dug. 

Der er IKKE medtaget eventuel nedtagning af det gamle tag og denne udgift kommer således oveni prisen. Skal Decra ståltag lægges ovenpå dit gamle tag, kan du omvendt trække prisen for undertag ud af regnestykket jf. nedenstående tabel. 

Antal m2Isolering, 100 mmUndertag pr m2Decra pris pr. m2Pris inkl. moms. 
506.500 kr250 kr850 kr61.500 kr
10013.000 kr250 kr850 kr123.000 kr
20026.000 kr230 kr850 kr242.000 kr

Få 3 gratis tilbud på lægning af Decra tag pris

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på lægning af Decra tag pris – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Hvorfor skal jeg vælge at få et nyt Decra tag?

Når dit eksisterende tag trænger til udskiftning, drømmer du nok ikke om at investere i et nyt tag, som skal skiftes indenfor nærmere fremtid. Faktisk drømmer de fleste om, at taget kan holde i så en lang en periode, at der ikke skal skiftes beklædning igen, i den tid man ejer boligen. Decra ståltagplader kan holde i rigtig mange år, og derfor er det et oplagt valg til en langtidsholdbar løsning til dit tag. Decra levetiden overgås kun af naturskifer og tegltag, som kan holde henholdsvist 100 år og 70 år, hvis de er jævnligt vedligeholdt.

Nedenfor ses en liste over fordele ved at vælge et nyt Decra tag:

 • Decra ståltag kan tåle al slags vejr og vind og skiftende temperaturer
 • Taget har lang levetid, gerne 40-50 år
 • Overfladen på Decra tagplader er nem at vedligeholde
 • Overfladen på stålet giver materialet egenskab af at være lyddæmpende tagplader
 • Monteringen kan ske på forskellige taghældninger – helt ned til 12 graders hældning. 
 • Decratag kan lægges ovenpå et eksisterende tag
 • Producenten giver mange års garanti på nyt Decra, faktisk hele 30 år
 • Taget vejer ikke meget og kan derfor lægges på alle hustyper (modsat tegl som kræver en særligt robust hus-konstruktion)
 • Decraplader er nemme at montere og projektet er forholdsvist hurtigt færdiggjort
 • Uanset vind og vejr, holder taget sin farve gennem alle årene og falmer ikke
 • Tagplader af Decra koster cirka halvt så meget som teglsten (tegltag er en af de dyreste typer tag).

Hvilke typer Decra tag kan jeg få?

Decra ståltage er klassisk kendt for den rød-orange bølgende plade. Det er det oprindelige produkt fra producenten. Sidenhen er mange flere farver og overflade lakeringer kommet til. 

I dag findes der tre hovedtyper af Decra tagpladerne:

 • Decra Classic
 • Decra Elegance
 • Decra Stratos

Decra Classic ståltag

Den klassiske Decra plade er rustik i overflade med et design som var det et tegltag. Overfladen er lakeret med stengranulat som giver pladen et naturligt look. Pladerne er med mat overfladebehandling og rustik stengranulat coating.

Alle de farver som Decra-Classic produceres i, er baseret på rene naturmaterialer, hvilket øger farveægtheden og det naturlige farvespil som er i taget.

Decra classic findes i farverne:

 • Sort
 • Rød
 • Antikrød
 • Antikgrå

Stengranulatbelægningen på et Decra ståltag gør, at det er et næsten støjfrit tag. Ståltag er ellers kendt for at larme i regn og temperatursvingninger udendørs, men det er ikke tilfældet med Decratag, både i Decra Classic og Decra Elegance.

Decra Elegance ståltag

På denne udgave er form og kerne den samme som på Classic, men overfladen er glat pulverlakeret og findes både som mat og glansfuld overflade. Den blanke udgave ligner glaserede tagsten, mens den matte har et mere afdæmpet og minimalistisk udtryk. Holdbarheden og kvaliteten er den samme som på Classic udgaven.

Elegance findes i farverne:

 • Mat teglrød
 • Sort silkemat
 • Vinrød blank
 • Sort blank
 • Grafit silkemat

Decra Stratos

Denne type plade er et helt nyt tag som producenten er kommet med. Tagpladerne har ingen bølger og i stedet lige og minimalistiske linjer. Typen findes ligesom de andre to typer, i forskellige farver, men udvalget er på  nuværende tidspunkt noget mindre. Overfladen er som med Classic coatet med stengranulat. Egenskaberne og kvaliteten er den samme, men udseendet skabt til nye moderne tendenser.

Decra Stratos findes i farverne: 

 • Pepperstone
 • Sort

Hvad kræver det at få lagt et Decra ståltag?

Uanset hvilket nyt tag du vælger til din bolig, kræver det noget forberedelse. Dit nye Decra tag kræver dog måske en smule mindre forberedelse end andre tagtyper. 

Læg ståltag ovenpå dit gamle tag

Hvis der ligger et tæt, forholdsvist fladt tag på dit hus, kan Decra ståltag blot lægges ovenpå det eksisterende tag. For at denne løsning kan fungere, skal taget dog være helt og tæt, så det kan fungere som et undertag. Derudover skal det give mulighed for, at der kan placeres tagrender uden på det, så det ser naturligt ud. Alternativt skal det gamle tag pilles ned, ligesom man vil gøre det med andre tagtyper. 

Læg tagpap som undertag

Kondens under et ståltag kan ikke undgås, men for at kondens ikke bliver til fugtskade, skal undertagets overflade være afvisende for kondens. Tagpladerne afleder det meste fugt væk fra taget og ned i tagrenderne. Den kondens som bliver tilbage, skal fjernes gennem ventilation af tagrummet. Lægges taget ikke på det eksisterende tag, skal der således lægges dug eller tagpap som underlag under dit Decratag. Så holdes fugten ude af isoleringen, spær m.v. Ventilation er dog samtidigt afgørende for, at fugten ikke trænger ind under undertaget.  

Få isoleret under taget mens du alligevel er i gang

Når du går i gang med montering af dit Decra tag, er det nemt at tilgå den isolering der ligger mellem loftsbeklædning og tagspær. I ældre huse vil det ofte være oplagt at efterisolere med 100 eller 200 mm isoleringsmateriale, når taget alligevel skal renoveres. Isolering kan spare dig mange penge på varmeregningen, sammenlignet med, hvad det koster dig at investere i isolering. Samtidig kan et senere behov for at efterisolere, resultere i en langt større omkostning, hvis der skal afmonteres beklædning, indvendigt eller udvendigt, for at tilgå loftsrummet. 

Vedligehold dit tag

Når du har fået dit tag lagt, er det en fordel at lægge en plan for vedligehold. Hvis taget algerenses, tagrender renses og mos fjernes, med jævne mellemrum, vil taget få længst mulige levetid. Der er jo nemlig stor forskel på, om taget holder i 40 eller 50 år. 10 års forskel er meget, hvis disse blot kan blive en realitet, ved at algerense taget hvert 2. – 3.  år.

Er Decra tag godt?

Montering af et Decra tag er en god investering. Det kan holde 40 – 50 år og kræver ikke megen vedligehold. Dit tag bliver altså en langtidsholdbar investering. Prisen ligger i mellemklassen men er lav sammenholdt med antallet af års holdbarhed, sammenlignet med andre tagtyper.

Hvordan lægger man et Decra tag?

Dit Decra tag kræver montering på samme vis som andre typer tage. Plader til Decra ståltag skal lægges i sammenhæng/forlængelse af hinanden, i lige linjer. Under tagpladerne skal der lægges en dug, tagpap eller blot det gamle tag, som underlag til det nye tag. 

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere