Vinduesvasker test 2022 | se de 6 bedste her

Det er sjældent man møder nogen, der er vilde med at pudse vinduer. Det er ofte en opgave, de fleste udskyder så længe som muligt, og der er mange, der betaler sig fra det og lader en professionel vinduesvasker om at gøre arbejdet. De fleste kan dog godt lide at kunne kigge ud af vinduerne derhjemme uden, de er fyldt med eksempelvis hundepoter og snuder eller børnefingre. Der findes heldigvis en løsning og nogle effektive maskiner, der kan hjælpe dig med at få pudset vinduerne, så du igen kan nyde synet af skinnende rene ruder.

[info q=”Leifheit 51000″]

Leifheit 51000 – Bedste vinduesvasker

[/info]

Denne Leifheit Dry & Clean vinduesvasker er en alsidig og effektiv model til en god overkommelig pris. Den har en god ydeevne og kan hjælpe dig med at få vasket og pudset vinduerne skinnende rene uden striber eller drypperi med den nye og forbedrede gummilæbe samt en øget og yderst effektiv sugestyrke

Derfor skal du vælge Leifheit Dry & Clean Vinduesvasker

Ønsker du dig noget hjælp din vinduesvaskning og -pudsning, men uden at det nødvendigvis behøver at koste alverden, så er denne Leifheit Dry & Clean vinduesvasker en model, du med fordel kan kigge nærmere på. Den er forholdsvis billig i forhold til dens ydeevne og de funktioner, den er udstyret med. Det er derfor muligt for de fleste at investere i denne vinduesvasker fra Leifheit, selvom man har et mindre budget.

Leifheit Dry & Clean vinduesvasker kan anvendes på mange forskellige overflader, så du får med denne model ikke kun hjælp til vinduesvask, men den kan også anvendes til glasborde, glasvægge på badeværelset, spejle og fliser foruden at den selvfølgelig er yderst velegnet til vinduespudsning.

Der er tænkt brugervenlighed og komfort ind i modellen, der har et godt, solidt og ergonomisk design, der gør den nem at håndtere. Denne vinduesvasker fra Leifheit er en ny og forbedret udgave, som er udstyret med en endnu bedre og forøget sugeevne samt en forbedret gummilæbe, der tilsammen sikre, at intet vand for lov til at rende, lave striber eller dryppe på gulv eller rundt i vindueskarmene.

Leifheit Dry & Clean er endvidere udstyret med en optimeret standby funktion, der giver en optimeret batteritid, som sørger for, at du kan anvende maskinen i helt op til 35 minutter.

Produktdetaljer:

 • Arbejdstid: 35 minutter
 • Fås i farverne: Hvid med blå-grønne detaljer

[pros]

 • Budgetvenlig men effektiv model
 • Øget sugestyrke og forbedret gummilæbe for at undgå striber og drypperi
 • Optimeret batteritid på 35 minutter med standby funktion

[/pros][cons][/cons]

[info q=”Bosch GlassVAC”]

Bosch GlassVAC –

[/info]

Bosch er et mærke, der er kendt for at producere mange forskellige hvidevarer og husholdningsprodukter, der kan lette hverdagen i mange hjem. Denne Bosch Glassvac vinduesvasker er ingen undtagelse. Med denne vinduesvasker fra Bosch får du den optimale hjælp til at pudse vinduerne derhjemme uden for meget slid og besvær.

Derfor skal du vælge Bosch Glassvac vinduesvasker 3,6V

Når man vælger at investere i et Bosch produkt, er man i selve mærke-valget allerede sikret en vis kvalitet og ydeevne, da dette er noget Bosch er kendt for. Denne Bosch vinduesvasker er endnu et af Boschs kvalitetsprodukter. Det er en model, der har en god ydeevne, og den fås oven i købet til en overkommelig pris.

Glassvac vinduesvasker fra Bosch er udstyret med en smart integreret LED belysning, der gør det nemmere at se små eventuelle fedtpletter eller snavs, og du kan hele tiden kontrollere at pudsningen er optimal. Med denne feature får du altså fuld kontrol ved anvendelse af din Bosch vinduesvasker.

Driftstiden for denne vinduesvasker fra Bosch er 25 minutter, og du kan hele tiden følge med i, hvor lang batteritid der er tilbage på maskinen. Den er nemlig udstyret med en smart batteriindikator, der hele tiden kan vise dig det præcise batteriniveau, der er tilbage. På den måde kan du nemt tilrettelægge, og du vil ikke ende med at være halvt i gang med et vindue eller lignende og så løbe tør for strøm uden advarsel.

Der medfølger 2 forskellige størrelser mikrofiberklude i pakken, når man investerer i denne vinduesvasker fra Bosch. Endvidere medfølger der en lader, som er en mikro-USB lader. Denne giver en masse fleksibilitet, da både laderen kan anvendes til flere andre produkter, og vinduesvaskeren kan oplades med andre mikro-USB ladere, som flere og flere maskiner anvender.

Produktdetaljer:

 • Arbejdstid: 25 minutter
 • Opladningstid: 180 minutter
 • Fås i farverne: Grå og sort med røde detaljer

[pros]

 • Udstyret med integreret LED lys for mere kontrol ved anvendelse
 • Indbygget batteriindikator der viser, hvor lang tid der er tilbage på batteriet
 • Mikro-USB ladestik giver fleksibilitet og mulighed for at flere opladere kan anvendes

[/pros][cons][/cons]
[info q=”Ecovacs Winbot X”]

Ecovacs Winbot X – Bedste vinduesvasker robot

[/info]

Denne vinduesvasker fra Ecovacs er den helt ideelle model for dig, der hverken har tid eller lyst til at bruge energi på at skulle pudse og vaske vinduerne selv. Denne Ecovacs Winbot X v2 vinduesvasker kan nemlig klare al arbejdet for dig, og du kan nu sætte vinduesvaskningen i gang og så sørger den for nypudsede ruder uden, at du behøver løfte en finger.

Derfor skal du vælge Ecovacs Winbot X v2 Vinduesvasker

Med en Ecovacs Winbot X v2 vinduesvasker får du en ultra smart og meget moderne model, der kan sikre dig et fantastisk resultat uden, at du selv behøver at røre en finger. Du skal bare sætte maskinen i gang, når det passer dig, og du behøver ikke vente på, at du selv får fundet tiden eller overskuddet til at komme i gang eller på, at en vinduespudser har tid i kalenderen til at komme og ordne det for dig. Denne vinduesvasker kan klare det hele, selv meget snavsede ruder, der trænger til en ekstra kærlig hånd. Du får altså masser af brugervenlighed og en god omgang fleksibilitet med i investeringen af denne formidable automatiske vinduesvasker fra Ecovacs.

Ecovacs er udstyret med den innovative Smart Cleaning Path teknologi, der sørger for, at denne vinduesvaskermaskine helt automatisk vælger den mest optimale rengøringsrute for det bedste resultat. Dette gør, at du ikke behøver at bekymre dig om eventuelle plamager på ruderne, når du først har sat maskinen i gang, da den nok skal sørge for at nå hele vejen rundt.

En anden bekymring du også sagtens kan lægge på hylden er, om vinduesvaskeren kunne finde på at falde ned fra ruden. Ecovacs Winbot X er nemlig udstyret med et helt unikt sikkerhedssystem samt en ekstra kraftig sugekop, der sørger for at vinduesvaskeren sidder godt fast og arbejder sikkert både indendørs og udendørs. Med Winbot X modellen følger der også en fjernbetjening, så du kan styre din vinduesvasker uden besvær, mens den vasker dine vinduer.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 2,9 kg
 • Arbejdstid: 50 minutter
 • Opladningstid: 2,5 time
 • Lydniveau: 74 dB(A)
 • Fås i farverne: Hvid
 • Medfølgende tilbehør: Fjernbetjening, manual, strømadapter, forlængerledning, 4x rengøringsklude, rengøringsmiddel

[pros]

 • Automatisk model der klarer arbejdet for dig for brugervenlighed og fleksibilitet
 • Udstyret med Smart Cleaning Path vælger automatisk den optimale rengøringsrute
 • Vælg mellem Automatic eller Deep Clean mode afhængig af behov

[/pros][cons][/cons]

[info q=”Kärcher WV 6 Plus”]

Kärcher WV 6 Plus –

[/info]

Har du ikke noget imod at være en del af vinduesvaskningen, men skal det helst være så nemt og overskueligt som muligt, så er denne Kärcher WV 6 Plus vinduesvasker et fantastisk bud til dig. Den er batteridreven og udstyret med et sugemundstykke, der sørger for et skinnede rent resultat.

Derfor skal du vælge Kärcher WV 6 Plus Vinduesvasker

Denne Kärcher WV 6 Plus vinduesvasker er helt ideel for dig, der ønsker en kvalitetsmodel, der kan hjælpe med vinduesvaskningen og – pudsningen derhjemme, så du slipper for at bruge en masse energi og kræfter og alligevel ender med striber på ruderne efter endt vask. Kärcher VW 6 vinduesvaskeren er udstyret med et kraftigt og effektivt sugemundstykke, der sørger for, at du slipper for våde vindueskarme og gulve samt irriterende striber og streger fra en skraber eller pudsningen med viskestykket. Sugemundstykket er udskifteligt, således du kan skifte det, inden det er blevet slidt op og ikke længere vil have en lige så effektiv ydeevne. Du kan anvende maskinen på flere forskellige overflader både vinduer, fliser samt spejle.

Man kunne måske være i tvivl, om en batteridreven vinduesvasker, der ikke er drevet af egen energi kan give problemer i form af ikke at kunne nå hele vejen rundt på alle vinduer i huset. Men dette behøver man ikke bekymre sig om med denne Kärcher WV 6 Plus vinduesvasker, da den er udstyret med en ekstra lang batteritid på hele 100 minutter. Der er derfor rig mulighed for at nå alle vinduer på bare én opladning.

Vinduesvaskeren er endvidere opladt på bare 170 minutter. Kärcher WV 6 Plus er en brugervenlig model, der er nem at styre og den er let at have i hænderne, så man hverken føler det bliver tungt eller, at man får skuldre og nakkeproblemer, når man anvender maskinen. Den vejer kun 0,76 kg og så er den faktisk også lydsvag i brug, således man opnår optimal komfort ved brug.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 0,76 kg
 • Arbejdstid: 100 minutter
 • Opladningstid: 170 minutter
 • Kapacitet: 150 milliliter
 • Fås i farverne: Gul m. sorte og sølv detaljer
 • Medfølgende tilbehør: Sprayflaske m. klud

[pros]

 • Udstyret med kraftigt udskifteligt sugemundstykke
 • Ekstra lang batteritid på 100 minutter; nå alle vinduer på én opladning
 • Lavt lydniveau for komfort ved brug

[/pros][cons][/cons]

[info q=”Ecovacs Winbot 880″]

Ecovacs Winbot 880 – Magnetisk vinduesvasker

[/info]

Denne Winbot 880 vinduesvasker fra Ecovacs er ligesom den anden robotvinduesvasker fra Ecovacs en yderst effektiv og meget funktionel model, der kan hjælpe dig med vinduespudsningen på et helt andet niveau end de manuelle vinduesvaskere, hvor du selv skal i gang. Få skinnende rene vinduer på nemmeste vis med denne Ecovacs Winbot 880.

Derfor skal du vælge Ecovacs Winbot 880 Vinduesvasker

Ecovacs Winbot 880 er en effektiv vinduesvaskerrobot med høj ydeevne. Den kan med dens intelligente integrerede teknologi samt den gode ydeevne gøre livet meget nemmere for dig. Modellen leveres med et højt udviklet navigationssystem, som vil sikre dig, at hele vinduet bliver grundigt rengjort hver gang. Ecovacs 880 er endvidere udstyret med en kant-detektionen. Dette øger sikkerheden og sikrer dig, at din Winbot 880 ikke styrter ned, da den vil registrerer kanten af vinduet, også på vinduer uden vindueskarme. Din Ecovacs Winbot 880 vil den automatisk afslutte sin rengøringsrute på det punkt, hvor du til at starte med får placeret den.

Som noget helt særligt er denne Winbot 880 model fra Ecovacs udstyret med et smart real time voice system, som vil lade dig få statusopdateringer omkring rengøringsprocessen undervejs. Et grundigt rengøringssystem med 4 stadier sikrer, at du får skinnende rene vinduer hver gang, når din Ecovacs Winbot 880 har været i gang. Ecovacs Winbot 880 er udstyret med en imponerende sugeevne, som sørger for, at robotten sidde godt fast, og at du slipper for drypperi. Der medfølger en fjernbetjening, hvorpå du kan styre robotten med bare én hånd. Du har dermed mulighed for fuld kontrol over maskinen hele tiden.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 1,8 kg
 • Batteritid: Forbundet til strøm m. 30 minutters back-up batterisystem
 • Lydniveau: 70 dB(A)
 • Fås i farverne: Hvid

[pros]

 • Integreret WIN-SLAM 2.0 teknologi for intelligent rengøring
 • Stemmenotifikationer for fuld kontrol undervejs i rengøringsprocessen
 • 4 stadiers rengøring for skinnende rene vinduer uanset udgangspunktet

[/pros][cons][/cons]

Sådan vælger du den bedste vinduesvasker

Flere og flere vælger af gode grunde at investere i en hjælpende hånd til vinduespudsningen i form af en vinduesvasker. Der findes mange forskellige modeller på markedet, og de findes i flere prisniveauer og kvaliteter, hvorfor det kan være svært at finde frem til den helt rigtige. Læs med herunder og bliv klogere på, hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du investerer i din nye vinduesvasker.

Brugervenlighed og komfort

Når du skal investere i en vinduesvasker, gør du det formentlig for at få noget hjælp til vinduespudsningen, så det bliver en mere overskuelig opgave, der hverken behøver at koste unødig tid eller penge til en professionel vinduespudser. Netop derfor er det uhørlig vigtigt, at du får investeret i en model, der passer lige præcis til dine behov og ønsker samt, at modellen har en tilpas mængde brugervenlighed og komfort tænkt ind i designet. Der kan være stor forskel på, hvor brugervenlig og komfortabel designet på en vinduesvasker skal være alt efter, hvem man er som person. Men det er vigtigt, at du husker på, at det skal gøre opgaven lettere for dig og ikke mere besværlig og bøvlet end i forvejen.

Brugervenlighed og komfort kan være mange ting, men som udgangspunkt bør du som minimum gå efter en model, der hverken er for tung eller for besværlig at anvende. Det er vigtigt, det ikke kommer til at gå ud over skuldre, ryg og nakke, når du anvender din nye vinduesvasker. Man kan som beskrevet i denne test få robotter til at vaske dine vinduer så du ikke behøver løfte en finger, når først robotten er sat i gang. Det kan være den helt perfekte løsning for nogen, og for andre kan et kit med flere dele for optimal fleksibilitet være det rette.

Funktioner og design

I forlængelse af brugervenlighed og komfort kan man indtænke funktioner og design, da netop disse kan have stor betydning for, hvor meget brugervenlighed og komfort en vinduesvasker er udstyret med. For nogle gælder det, at funktionerne er vigtigst og for andre er designet i højsæde, mens mange kan ønske, at det hele gerne må gå op i en højere enhed. Der findes mange forskellige modeller, der varierer på tværs af flere faktorer. Når du skal investere i en vinduesvasker, er det vigtigt, at den er så behjælpelig som mulig. Praktikken er altså særlig væsentlig for, at opgaven med vinduespudsning bliver nemmere end førhen.

Du bør vælge en multifunktionel model, som enten selv kan køre automatisk eller et sæt, hvor du har mulighed for at forlænge eller gøre mindre, hvis du ikke kun har vinduer i højde med din overkrop og enkelte døre, der let kan tages uden diverse udstyr. Har du en travl hverdag eller har du problemer med ryg, nakke eller skuldre, kan en robot være det helt rigtige valg. Skal det bare være lettere at blive fri for striber og dermed blive sikret et skinnende rent resultat, så kan en enkel vinduesvasker være den ideelle model for dig. Tænk over, hvad der vil passe bedst ind i din hverdag for, at du får opfyldt dine behov.

Prisniveau

Vinduesvaskere findes selvfølgelig også i flere prisklasser, og som med så meget andet hænger pris og kvalitet samt funktioner meget typisk sammen, når man skal investere i en vinduesvasker. Der findes gode kvalitetsmodeller til overkommelige priser, og i denne test finder du nogle af dem, og der findes også deluxe modeller, der kan gøre alt arbejdet for dig, men som også har en pris derefter. Sørg for at vælge en, der opfylder alle dine ønsker inden for det budget, du har sat. Det kan være en fordel at holde øje med, om en eventuel favoritmodel skulle komme på tilbud, da der kan være gode penge at spare og en mulighed for at vælge en mere kvalificeret model end ellers.

Guide til vedligeholdelse af vinduer

Vedligeholdelse af ens vinduer kan være mere væsentlig end man lige går og tror. Sunde og tætte vinduer har nemlig meget at sige i forhold til varmeregningen, energiforbruget i huset eller lejligheden samt indeklimaet. Det behøver ikke være en krævende opgave, hvis du bare ved, hvad du skal gøre for at opretholde pæne, brugbare og holdbare vinduer i mange år. Læs mere herunder og få gode råd med på vejen til vedligeholdelse.

Generel vedligeholdelse af vinduer

Helt generelt gør skidt og snavs intet godt, og der er derfor en god idé at sørge for at vasker vinduer og rammer mm. et par gange årligt, så det ikke samler sig. Endvidere er det vigtigt for tæthed og for at undgå mug og skimmel, at man sørger for at lufte ud, især hvis man oplever en tendens til, at der kan komme dug på ruderne samt, hvis der tørres tøj indendørs eller, når man har lavet mad eller været i bad.

Vedligeholdelse af trævinduer

Trævinduer bør vedligeholdes og plejes jævnligt, hvis man ønsker en lang levetid på vinduet. Typisk kan det ses på overfladen udvendigt, om vinduet trænger til en kærlig hånd. Der kan være behov for det årligt eller med længere mellemrum alt efter vind og vejr, hvor man bor. Er der revner eller skallende maling i overfladen bør dette udbedres.

Vedligeholdelse af aluminium vinduer

Det kræver nærmest ingenting at vedligeholde vinduer af aluminium. De bør vaskes grundigt et par gange årligt eller efter behov, også selve rammen mm., der er rundt om selve vinduet. Er der ridser eller mindre skader på vinduer af aluminium, kan dette typisk udbedres med et poleringsmiddel.

Vedligeholdelse af tætningslister

Tætningslisterne i vinduerne kræver typisk heller ikke megen vedligeholdelse, men det er en god idé at huske at rengøre dem for skidt og snavs samt eventuel indimellem at give dem noget plejemiddel i silikone, som sikrer at tætningslisterne forbliver bløde, og dermed holder længere.

Sådan er denne vinduesvasker test udført

På baggrund af en undersøgelse af eksisterende testsiders resultater samt udfra et indblik i forbrugeranmeldelser og ekspertudtalelser er denne vinduesvasker test udført. Der er ud fra undersøgelsen valgt 7 modeller, der har udmærket sig på tværs af flere faktorer som blandt andet funktionalitet, kvalitet samt prisniveau. I testen er kun de bedste vinduesvaskere på markedet inkluderet og med de forskellige modeller, er man sikret et godt resultat uden striber og drypperi. Der er inkluderet modeller i flere prisklasser i testen, så der er noget for ethvert budget. De kommer i forskellige designs og med varierende funktioner. Læs mere i testen og bliv guidet til at vælge den rette.

Hvilken vinduesvasker er bedst i test?

I denne vinduesvasker test er Ecovacs X v2 vinduesvasker kåret som testvinder. Det er den på baggrund af dens funktionalitet og brugervenlighed, som kan give et perfekt resultat hver gang.

Hvor ofte bør man pudse vinduer?

Man bør typisk vaske vinduer hver 3-4 måned eller efter behov. Det kan variere afhængig af, hvad vinduerne udsættes for; vind, vejr, dyr, børn. Vask desuden beslag, karme mm. inden selve vinduespudsningen.

Hvad bør man være opmærksom på i valget af vinduesvasker?

Når man investerer i en vinduesvasker er det typisk for at gøre opgaven lettere for en selv eller for at spare penge på en vinduespudser. Sørg derfor for at vælge en, der opfylder dine behov.

Boligmesteren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Håndværketilbud - Få op til 3 uforpligtende tilbud