Hvad koster lægning af vinylgulv – Få tilbud eller gør det selv?

Står du og skal til at lægge et vinylgulv derhjemme? Og er du lidt i tvivl om, hvorvidt du selv ønsker at løse opgaven eller skal række ud efter professionel hjælp? I så fald er du kommet til det rette sted, da vi både guider dig til, hvordan du bedst selv kan lægge et gulv af vinyl og hvordan du finder et godt håndværkertilbud på projektet, hvis du vil have hjælp til montering.

Vi har altså samlet al relevant information til lægning af vinylgulv lige her, så du kan få dit gulv af vinyl præcis som du ønsker Og dette endda uden at skulle bekymre dig for meget om pris, underlag, tilbud o.l.

Hvad er prisen for lægning af vinylgulv?

Der er mange faktorer, som spiller ind, når man skal udregne prisen for lægning af vinylgulv. Af den grund er det svært at give en konkret pris, der passer til alle situationer. F.eks. afhænger prisen af, hvem der skal lægge vinylgulvet (dig selv eller en professionel), hvilken type og design vinylgulv du vælger, hvor stort et område det skal lægges på m.fl.

Det er klart, at du sparer nogle penge på at foretage arbejdet selv, da du så ikke skal betale for en professionel gulvlæggers tid. Dog kan du ofte få et godt tilbud på materialer, hvis du vælger et firma til at lægge vinylgulvet – og så slipper du for selv at bakse med projektet.

Få gratis tilbud på lægning af vinylgulv

Vi kan anbefale dig at bruge 3byggetilbud til at finde det bedste tilbud på lige netop din opgave. På den måde skal du ikke selv tage kontakt til flere gulvlæggere og høre om deres priser i forhold til din opgave, men kan blot lade 3byggetilbud.dk stå for al den indledende kontakt. Efter at have indsendt en kort beskrivelse af din opgave på hjemmesiden, får du tre gratis og uforpligtende tilbud fra forskellige virksomheder. Det står dig herefter frit for, hvilken du vil vælge – og om du overhoved vil vælge et af tilbuddene.

Helt generelt slipper du altså for en masse bøvl ved at benytte 3byggetilbud.dk. Det er både tidsbesparende og sikrer dig en god vejledning i løbet af processen. Derudover er du dækket ind, hvis der skulle gå noget galt undervejs i projektet eller hvis resultatet ikke lever op til forventningerne. Du er nemlig dækket af en gratis entreprisegaranti på op til 35.000 kroner, når du vælger et af tilbuddene fra 3byggetilbud.dk. Du kan altså have ro i sjælen, når du har 3byggetilbud.dk i ryggen.

Få 3 gratis tilbud på lægning af vinylgulv

Vi samarbejder med 3byggetilbud, og tilbyder dig 3 gratis tilbud på lægning af vinylgulv – få svar indenfor 24 timer fra kompetente håndværkere nær dig.

Forstå konceptet på 60 sekunder:

Sådan lægger du et vinylgulv – trin for trin guide

Du kan sagtens selv lægge vinylgulv, hvis du er en rigtig gør-det-selv type, der ikke bliver skræmt af at skulle udføre en større opgave. Arbejdet i sig selv kræver ikke alverden, men du skal have sat dig godt ind i processen på forhånd og have købt den rette mængde materialer, så du ikke løber tør undervejs. Af den grund er der mange, som vælger at lade en professionel gulvlægger klare arbejdet for dem, så der ikke går noget galt.

Før du går i gang med arbejdet, skal du sikre dig, at du kan lægge vinylgulv på dit nuværende gulv – eller fjerne det. Du kan lægge vinylgulv på de fleste gulvtyper, dog ikke et gammelt vinylgulv, et gulvtæpper eller linoleumsgulv. Det er særligt optimalt at have vinylgulv liggende ovenpå betongulv, da du i så fald er sikre et plant resultat og et solidt underlag.

Der er reelt to typer af vinylgulv at vælge mellem: vinylfliser eller vinylgulv i baner. Vi vil anbefale dig at vælge vinylgulv i baner, hvis du selv skal klare opgaven, da det er lettere at lægge korrekt. Vinylgulv i baner kan købes som enten hele stykker eller med kliksystem. Selvom baner med kliksystem er lidt dyrere, så er de oplagte at benytte, da de er nemmere at arbejde med, hvilket sikrer dig et pænt resultat. Det er derfor også den variant, som nedenstående guide vejleder dig til lægning af.

  • Først og fremmest skal du sikre dig, at underlaget er jævnt. Mål eventuelt efter med et vaterpas, så du er sikker på, at gulvet er plant
  • Herefter kan du med fordel dobbelttjekke, at du har de rigtige planker i forhold til rummets størrelse
  • Sørg for at inddele plankerne efter hvilket mønster de er i, hvis du skal skifte mellem de forskellige designs og ikke bare én variant
  • Tjek samtidig plankerne for skader, så du er sikker på, at de alle kan bruges
  • Den første planke kan med fordel placeres lidt fra væggen, især hvis væggen ender i en skæv vinkel. På den måde får du lagt de første rækker uden problemer, og kan derefter arbejde dig helt ind mod væggen
  • Følg vejledningen på dine vinylplankers emballage – det skifter nemlig lidt, hvordan de skal klikkes sammen
  • Husk altid at placere dine planker forskudt af hinanden – gerne 30 cm eller mere. To plankers ender må ikke ligge helt op ad hinanden, da det ser grimt ud og ikke skaber et solidt gulv (så er den ene planke helt op mod væggen, skal den næste placeres længere oppe og derefter skal til skære en anden planke til, der kan ligge i “hullet)
  • Vær gerne opmærksom på, at vinylplanerne burde ligge cirka 2 til 5 millimeter fra væggen, da de udvider sig en smule
  • Hvis væggen er skrå eller en planke ikke passer, kan du skære den til med en hobbykniv. Husk at mål præcist af og sørge for, at den stadig kan klikkes på de andre planker
  • Du kan eventuelt sætte en fodliste eller kantliste rundt om dit vinylgulv efterfølgende, hvis du føler, at mellemrummet er blevet for stort

Du kan også vælge at samle dit vinylgulv med dobbeltklæbende tape eller lim, hvis du ikke er så meget til kliksystemet. Dette kræver dog lidt mere fingersnilde.

Lægning af vinylgulv i badeværelset

Vinylgulve er vandtætte i deres opbygning, hvorfor det er oplagt at have dem på gulvet i køkkenet og på badeværelset. Du kan faktisk vælge at have vinylgulv selv inde i brusekabinen, hvis du ønsker det. Dog skal du være opmærksom på, at det kræver en fagmand, hvis vinylgulvet skal lægges i et vådrum (altså et rum med gulvafløb). Det skyldes, at samlinger skal svejses, hvilket kun må udføres af en professionel gulvlægger.

Af den grund kan du altså udmærket række ud til en håndværker fra starten af, hvis du skal have lagt nyt vinylgulv i badeværelset.

Fordele ved er vinylgulv

Der er flere fordele ved at vælge et vinylgulv frem for andre gulvtyper. Så hvis du stadig ikke er helt overbevist om, hvorvidt du vil investere i et vinylgulv, kan du blot læse de nedenstående fordele og så er vi sikre på, at du bliver opmærksom på, hvorfor vinylgulve er en god ide.

  • Vinylgulve er billige i forhold til flere andre gulvtyper. Det er nemlig helt op til dig selv, om du vil vælge nogle af de billige eller lidt dyrere designs
  • Vinylgulve kan købes i mange forskellige designs og farver, så du kan nemt finde en variant, der passer perfekt til dine ønsker
  • Vinylgulves opbygning er vandtæt
  • Vinylgulve skal ikke fuges sammen (samlingerne skal dog svejses, hvis det ligger i badeværelset)
  • Vinylgulve er lette at holde vedlige og rengøre

Derudover er det nemt selv at lægge vinylgulve og så kan de lægges i hele huset uden problemer (også i køkken og på badeværelset). Og hvis du sørger for at vælge nogle ordentlige varianter, så kan de holde i mange år.

Er du i tvivl om, hvilken type gulv du vil have lagt?

Kan du ikke helt beslutte dig for, hvilken type gulv du ønsker at få lagt? I så fald kan du med fordel se dig om på denne side, da vi har skrevet guides til de fleste typer af gulve. Er du helt på bar bund, kan du med fordel læse vores overordnede artikel om gulvbelægning, hvor du kan blive klogere på de forskellige muligheder.

Vi har også skrevet en guide til lægning af klikgulv, som giver dig alle nødvendige informationer om, hvordan du lægger denne slag gulv. Overvejer du nærmere at lægge trægulv, kan du læse mere om montering af denne slags gulv i vores artikler om lægning af bambusgulv eller lægning af plankegulv.

Kan man selv lægge nyt vinylgulv?

Ja, du kan sagtens lægge et nyt vinylgulv selv. Dog kræver det, at du har hænderne skruet godt på og har tålmodighed. Har du ikke det, vil vi anbefale dig at søge hjælp hos en fagmand.

Hvorfor er det en fordel at få professionel hjælp til lægning af vinylgulv?

En professionel gulvlægger ved, præcis hvordan det enkelte typer gulve af vinyl skal monteres. Derudover slipper du for at bekymre dig om noget, da han / hun klarer ærterne.

Hvad koster lægning af vinylgulv?

Dét at lægge et vinylgulv kan både være billigt og dyrt, alt efter hvem du får til at løse opgaven og hvilke planker du vælger at benytte. Man kan derfor ikke give en endegyldig pris.

Boligmesteren

Boligmesteren.dk er en samling af byggeeksperter og gør det selv entusiaster. Vi samler dygtige folks viden her på siden, og gør det let tilgængeligt for dig, der skal bygge nyt eller renovere. 

Få op til 3 gratis tilbud fra håndværkere