Murer og murerfirma – Hvad koster det?

Bliv klogere på, hvad en murer koster i timen, og hvordan du finder det bedste tilbud på murerarbejde i denne artikel.

Vi guider dig desuden til, hvilke opgaver en murer kan løse for dig, så du ved, hvilken type håndværker du skal tage kontakt til.

En murer er en god investering, når der skal lægges sten, fliser, klinker e.l. De kan også hjælpe med opbygning af vægge og facader, samt reparere skader på boligen. 

Pris på murerarbejde ligger mellem 300 og 600 DKK i timen. Prisen inkluderer moms, arbejdsløn og materialer. Det er dyrere at få murerhjælp i storbyer, som København, end på landet.

Hvad koster en murer – priser inkl. moms 

En murers timepris ligger typisk mellem 300 og 600 kroner. Prisen inkluderer ofte arbejdsløn, moms, materialer og slid på værktøj. 

Det betyder, at timeprisen i høj grad afhænger af, hvilke materialer du ønsker at benytte til din opgave. Ønsker du f.eks. dyre klinker eller mursten, vil prisen ligge tættere på 600 end 300. En timepris for en murer på 300 kroner er mere realistisk, hvis du bor på landet og benytter budgetvenlige materialer.

Det er dog ikke kun materialer, der har en indflydelse på den endelige pris. De følgende faktorer spiller også en afgørende rolle i udregning af murer priser:

  • Din geografiske placering: Helt generelt ligger priser pr. opgave højere i storbyer, f.eks. København, end længere ude på landet. Det har især noget at gøre med pris for lokale o.l.
  • Håndværkerens timeløn: Nogle tager måske 200 kroner, mens andre tager 400 kroner pr. time. Den enkelte håndværkers timeløn betyder en del for den endelige pris
  • Hvornår arbejdstiden “starter”: Det skifter fra virksomhed til virksomhed, om arbejdstiden tælles fra fagmanden kører fra værkstedet eller når han står på din adresse. Og den ekstra time til to er også af betydning – især hvis arbejdet strækker sig over flere dage
  • Indregning af kørepenge: Præcis som at nogle vil starte arbejdstiden fra værkstedet, kan mureren også indregne kørselspenge i det endelige tilbud – og så kan prisen også ende med at blive højere

Prisliste murerarbejde – murer priser m2

I den følgende tabel kan du se eksempler på, hvad de forskellige opgaver i gennemsnit koster pr. m2.

Priserne er udelukkende vejledende, så du er stadig nødt til at indhente tilbud for at kende den præcise pris. Men de kan være med til at give dig en fornemmelse af, hvad du skal af med for dit projekt.

OpgavetypeFra-pris pr. m2Prisen inkluderer
Opmuring, f.eks. facade, mur e.l.20 til 25 DKKMursten, mørtel og cement
Facaderenovering+300 DKKMaterialer
Murstensfuger800 DKKMaterialer og udfræsning af fuger
Facade af mursten2.000 DKKEndelig pris kommer an på materialevalg

Murermester giver prisoverslag på opgaven 

Du vil sjældent få en decideret timepris at arbejde ud fra. I stedet vil murermester give et overslag på prisen – altså hvad han / hun regner med, at det kommer til at koste i alt. Og i denne pris ligger arbejdsløn, type og mængde af materiale, moms og eventuelle kørselspenge.

Priseksempel:

Skal du have hjælp til facadeopbygning af en murer, der tager 450 DKK i timen inkl. moms, vil den endelige pris for to dages arbejde á 8 timer ligge på 7.200 DKK.

Dette kan en murer hjælpe dig med

Murerarbejde er meget mere end “bare” at mure vægge op. Mureren står for arbejdsopgaver, der indebærer renovering, reparation, vådrumssikring, flise- og klinkearbejde, samt lægning af tagsten m.fl.

Du skal derfor ofte have fat i en murermester, når du skal have udført håndværksmæssigt arbejde i boligen.

Læs mere om de forskellige arbejdsopgaver, som murere kan hjælpe dig med i de følgende afsnit.

1) Lægge fliser eller klinker på gulve og vægge

Fliser og klinker ses oftest på badeværelser, samt i køkkener, entréer og bryggers. Det skyldes, at det er et holdbart underlag, der er nemt at rengøre. Samtidig optager de færreste fliser og klinker fugt.

Det er muligt at få lagt klinker andre steder i huset, men uanset hvor de skal lægges, skal du have murere til at hjælpe dig med opgaven.

Se hvordan klinker bliver lagt bedst i denne video:

2) Vådrumssikring af gammelt eller nyt badeværelse

Fliser og klinker kan være svære at sætte op, så de sidder jævnt og holdbart – i hvert fald hvis man ikke har uddannelsen til det.

Derudover er der visse foranstaltninger, som skal være udført korrekt, både under klinkerne og efter montering af dem, hvis de skal lægges i et vådrum, såsom et badeværelse.

I et sådant tilfælde skal der udføres en vådrumssikring, da det ellers kan få store konsekvenser for boligen i form af fugtskader og skimmelsvamp. Dette kan være sundhedsskadeligt at bo i, samt koste mange penge at udbedre.

En murer er i stand til at vådrumssikre, samt lægge fliser og klinker pænt på gulv og væg.

3) Opbygning af vægge, mure og nye huse

Det er også mureropgaver at rive en væg ned eller bygge ny væg op. Uanset om det er til et nyt hus, eksisterende hus, tilbygning etc. Det er ikke en opgave, som det anbefales, man selv klarer. I stedet skal du række ud til håndværkere, så det udføres korrekt, sikkert og holdbart.

Pris i alt for tilbygning til boligen:

RumfunktionGennemsnitlig pris pr. kvadratmeter inkl. moms, arbejdsløn og materialer
Diverse rum (f.eks. stue, soveværelse e.l.)Mellem 15.000 og 20.000 DKK
Badeværelse (inkl. bad)Mellem 25.000 og 30.000 DKK
KøkkenMellem 25.000 og 30.000 DKK
Kælder (rå)Mellem 10.000 og 12.000 DKK
GarageMellem 5.000 og 8.000 DKK

Hvor mange mursten pr. m2 til facade

Det kan godt betale sig at få professionel hjælp til facadeopbygning o.l. Netop til disse opgaver er en murer den ideelle løsning.

Der skal benyttes 63 mursten pr. m2 facade. Normalt regnes der dog med et lidt højere antal på 66 stk pr. m2 for at tage højde for spild ved tilpasning.

Mursten er langt fra den dyre del, når det kommer til facadeopbygning. Reelt koster murstene kun mellem 1,5 og 3 procent af den samlede udgift for hele projektet.

Mursten er 228 mm i længden, 108 mm i bredden og 54 mm højden. Husk desuden at indregne plads til fuger, som gerne er 12 mm i bredden.

4) Pudse vægge og facader op

Har man en ødelagt væg, der skal pudses op, eller en murstensfacade man ønsker at give nyt liv, er det også murere, man skal have fat i. 

De klarer nemt arbejdet, så du er sikret et resultat med lang levetid. Især facadearbejde er vigtigt at få udført korrekt.

5) Lægge tagsten i holdbare og stormsikre mønstre

Har taget udtjent sin levetid, kan du også hyre håndværkere til taglægning. Mureren har styr på at lægge mønsteret, så det er stormsikkert, hvorfor dit tag fremadrettet vil kunne tåle al slags vind og vejr.

En murer kan udføre så meget mere end blot at bygge en facade op. F.eks. kan de hjælpe dig med at lægge tagsten i et modstandsdygtigt mønster.
En murer kan udføre så meget mere end blot at bygge en facade op. F.eks. kan de hjælpe dig med at lægge tagsten i et modstandsdygtigt mønster.

6) Renovere og udbedre skader, f.eks. sætningsskader indendørs og udendørs

Især i ældre bygninger og huse kan man opleve, at der er revner eller skader i murværket, såsom sætningsskader og krakelering. 

Det kan være mere eller mindre alvorlige skader, men ønsker man det udbedret, kan man hyre en murermester til opgaven.

7) Holde styr på dit byggeprojekt

Det kan kræve utroligt meget energi fra din side af at holde styr på byggeri-projektet. Heldigvis kan du komme lettere elegant henover det værste arbejde, hvis du får en murermester til at stå for en totalentreprise.

Det betyder kort sagt, at murermesteren holder styr på alle de håndværkere, der skal til for at udføre opgaven.

At få en murermester til at stå for totalentreprise koster naturligvis en smule ekstra, men så er der også øje for kvaliteten. Han / hun vil nok også kunne hjælpe dig med at finde det bedste firma til de opgaver, som mureren ikke selv kan stå for.

Find den rette murer til din opgave

Under uddannelsen bliver murere specialiseret i bestemte opgaver. Af den grund skal du finde en murer, der rent faktisk kan løse den opgave, som du står over for.

Flere murervirksomheder har dog murere med forskellige specialer til rådighed.

Murere kan specialisere sig inden for de følgende områder:

  • Murerspeciale
  • Flisespeciale
  • Tagspeciale
  • Restuarering- og renoveringsspeciale
  • Energispeciale

Hvilke mureropgaver kan og må man selv udføre?

Der er nogle håndværksmæssige opgaver, man ikke selv må udføre, såsom nogle elektrikeropgaver. Der er dog få regler i forhold til murerarbejde, hvorfor du kan udføre meget af det selv. 

Har det noget med tagkonstruktioner e.l. at gøre, bør du alliere dig med en professionel, så der ikke sker nogen fejl eller mangler ved udførelsen. 

Dertil kan det være en god idé at rådføre sig med en murer, hvis arbejdet skal udføres i vådrum, da forkert håndtering kan medføre utætheder, fugtskader og skimmelsvamp.

Uanset hvilke håndværksmæssige kvalifikationer man besidder på hobbyniveau, er det vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i arbejdsopgavens proces og løsning, før man kaster sig ud i sit gør-det-selv projekt. 

Er du det mindste i tvivl eller vil du gerne have professionel opstartshjælp, kan du med stor gavn henvende dig til en murer.

FAQ

Hvad koster en murer i timen?

En murer har normalt en timepris på mellem 300 og 600 kr. Prisen er inkl. moms, materialer og arbejdsløn. Priserne varierer meget, hvorfor det kan være en stor fordel af indhente flere tilbud.

Hvad er mureropgaver?

Mureropgaver kan være alt fra at få fliser på et nyt badeværelse, opmuring af hus eller facade, udbedring af sætningsskader, lægning af teglsten m.fl. Læs alt om murerens arbejde her.

Hvordan indhenter man tilbud til murer priser?

Man kan selv researche eller man kan spare sig selv for tid og besvær ved at få 3 gratis og uforpligtende tilbud via 3byggetilbud.dk. Læs mere om hvordan du finder det bedste tilbud i artiklen.

Kan man selv lave murerarbejde?

Det er muligt at lave murerarbejde selv, men vi anbefaler, at man kontakter en professionel murer, der kan udføre eller igangsætte arbejdet, så der ikke opstår håndværksmæssige fejl eller mangler. 

Indhent 3 tilbud - gratis & uforpligtende

I samarbejde med 3byggetilbud. Bestil 3 tilbud på under 5 minutter, og spar mange penge.